Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Jättikaalikääryle uunivuoassa

Sama maku, mutta vähemmän vaivaa. Jättikaalikääryleestä riittää isommalle porukalle jaettavaa. 

Kaaliruoat kuuluvat erottamattomasti syksyyn. Välillä pitää kokeilla perinteisistä poikkeavia valmistustapoja ja nyt valmistin yhen ison kaalikääryleen leipävuoassa. Ainakin tässä säätyy siltä käärimiseltä. Kokonainen kaali keitetään suolavedessä tavalliseen tapaan ja ensimmäiset irronneet lehdet asetellaan voideltuun uunivuokaan. Loppukaalista tai ainakin osasta sitä valmistetaan täyte, johon kaalin lisäksi tulee myös sika-nautajauhelihaa ja mausteita. Riisin jätin tällä kertaa kokonaan pois, mutta hyvää tulee myös ilman sitä.

Kaalin lehdet käännellään täytteen päälle ja siihen voi asella vielä muutaman lisää, jos pinta ei peity täysin. Päälle pari nokaretta voita ja siirappia. Helppoa ja hyvää.

Mitä muuta kaalista:

Jättikaalikääryle

Ainekset
( 6 Annosta )

1,5 kg
keräkaali
2 tl
suolaa
2 l
vettä
Täyte
1 kpl
sipuli
1 rkl
voita
400 g
sika-nautajauheliha
1,5 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
2 tl
meiramia
5 dl
kaalia hienonnettuna
2 kpl
kananmunaa
1 dl
ruokakermaa
Pinnalle
3 rkl
voita
3 rkl
siirappia
2 h 40 min
{
AKTIIVINEN 40 min
PASSIIVINEN 2 h 00 min

Tee näin:

Koverra kaalista kanta pois. Nosta kaali kattilaan kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Irrota kaalista lehtiä sitä mukaan, kun ne pehmenevät. Nosta lehdet keittiöpyyhkeen päälle kuivumaan.

Hienonna 5 dl kaalin pieniä sisälehtiä täytteeksi. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota sitä pannulla voissa. Sekoita yhteen täytteen muut aineet.

Ohenna pehmitettyjen kaalinlehtien lehtiruotia ja asettele lehdet voideltuun 1,5 litran leipävuokaan. Lisää täyte ja käännä lehdet päälle. Lisää pintaan tarvittaessa kaalinlehtiä, jos pinta ei peity kokonaan.

Levitä pintaan voita ja siirappia. Kypsennä jättikaalikäärylettä 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on hieman ruskistunut. Alenna uunilämpö 150 asteeseen ja hauduta vielä 1 1/2 tuntia.

Kommentit (2)

  1. Sari – Campasimpukka

    Voi kuinka hauska idea! Taidanpa kokeilla, pidän kovasti kaalikääryleistä, mutta onhan se tosiaan aika nypertämistä se kääriminen.

    • perinneruokaa prkl

      Kaalikääryleet on kyllä ihan parhaita 🙂 Tällä reseptillä pääsee vähän pienemmällä vaivalla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *