Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Klassikot yhdessä – Kaali-makaronilaatikko

Pidätkö kaali- ja makaronilaatikosta? Yhdistämällä nämä kaksi ruokaa syntyy herkullinen kokonaisuus, joka on parasta puolukkahillon kanssa.

Taas päästään jännittävien kokeilujen pariin. Yhdistin kaali- ja makaronilaatikon. Vaikeinta tässä oli päättää kumpaan suuntaa ruoan maun vie – olisiko se enemmän makean kaalilaatikon vai täyteläisen makaronilaatikon makuinen. Kaalilaatikon maku vei tällä kertaa voiton ja lopputuloksena syntyi jännittävän makuinen laatikko, mutta siis hyvällä tavalla. Oikeastaan se ei poikkea hirveästi perinteisestä makaronilaatikosta, sillä riisi on vain korvattu makaronilla ja nesteenä on lisäksi ruokakermaa. Tämä kaali-makaronilaatikko maistuu parhaalta puolukkahillon kanssa. Kokeilisitko?

Kaali-makaronilaatikko

Ainekset

3 dl
tummaa makaronia
500 g
valkokaalia
1 kpl
sipuli
2 rkl
rypsiöljyä
400 g
sika-nautajauhelihaa
1 1/2 - 2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
lisäksi
1 kpl
kananmuna
4 dl
ruokakermaa
1/4 - 1/2 dl
siirappia
100 g
juustoraastetta
Muut ainesosat

Tee näin:

Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan.

Suikaloi kaali ja sipuli. Kuullota paistinpannulla rypsiöljyssä, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan.

Paista nauta-sikajauheliha. Yhdistä kaikki ainekset isossa kulhossa tai kattilassa ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää ruokakerma sekä siirappi. Kaada seos uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta.

Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Kommentit (1)

  1. Sirkka Nivalainen

    Kiitos loistavista laiskan kaalikääryleistä :).
    Nyt kokeilen tätä kaali-makaroonilaatikkoakin.
    T. Sirkka

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *