Lihaton lokakuu ja paneer-juustolla täytetty kasvishampurilainen

Kaupallinen yhteistyö: Apetina

Raikkaan täyteläiset kasvishampurilaiset ovat uusi hitti. Näiden hampurilaisten täytteeksi paistetaan paneer-juustoa pinnaltaan rapeaksi ja kasvikset pikkelöidään mummonkurkkujen tapaan.

kasvishampurilainen

Lihattoman lokakuun kunniaksi ajattelin tehdä kasvisruokavalioon sopivan reseptin, joka toimii niin arjessa kuin viikonlopun rentona ruokana. Hampurilaiset ovat koko perheen suosikkiruokaa, joka on helppo valmistaa kasvisversiona. Jauhelihapihvi saa väistyä paneer-juuston tieltä, jossa on vain 8 grammaa rasvaa 100 grammassa. Apetina Paneer on mieto intialaistyyppinen juusto, joka on vähäsuolainen ja hyvä proteiinin lähde. Curryruokien ja patojen lisäksi sen soveltuu hyvin myös ihan vain pannulla paistettuna pihviksi tai tofun tapaan käytettynä. Paistetun paneer-juuston kaveriksi valmistin herkullisia pikkelöityjä kasviksia. Mieto juusto ja raikkaat mummonkurkkujen tapaan pikkelöidyt kasvikset ovat loistava pari. Valitsin leiväksi kuohkeat briossimaiset hampurilaissämpylät, jotka nostavat hampurilaisen vieläkin herkullisemmalle tasolle.

apetina paneer

Pikkelöidyt kasvikset voi hyvin valmistaa jo hyvissä ajoin jääkaappiin, jolloin ne ehtivät maustua kunnolla ja yksi osa hampurilaisesta on valmiina odottamassa ruokailua. Toki kiireessä ne maustuvat helposti 30 minuutissakin, kun valmistelet hampurilaisen muita osia. Mummonkurkkumaiset kasvikset maistuvat toki muutenkin, joten kannattaa kokeilla niiden valmistusta. Tällä kertaa laitoin pikkelöitymään kurkkua, retiisiä ja punasipulia ja lopputulos oli todella herkullinen.

apetina paneer

Itse hampurilaisen tekeminen on nopeaa. Kasvikset jääkaappiin pikkelöitymään, tämän jälkeen maustetaan paneer-juustosta leikatut siivut suolalla ja pippurilla ja paistetaan oliiviöljyssä pannulla kauniin värisiksi ja rapeiksi. Pannulla kannattaa ehdottomasti käyttää myös hampurilaissämpylät, jotta niihin saadaan mukava rapeus sisäpinnoille. Tämän jälkeen voikin jo alkaa koota herkullisia hampurilaisia. Hieman aiolia sämpylän puolikkaiden päälle ja jääsalaatinlehti pohjalle. Tämän jälkeen pikkelöityjä kasviksia, paneer väliin ja taas pikkelöityjä kasviksia sekä lopuksi hampurilaisen kansi.

Tässä loistava ruoka vaikkapa perjantain tv-kimaran oheen. Lisää inspiraatiota kasvisruokien tekoon, löydät Ahmi kasviksia -teemasivustolta: https://www.meillakotona.fi/teemat/ahmi-kasviksia. Kannattaa käydä tutustumassa!

Paneer-hampurilaiset pikkelöidyillä kasviksilla

Ainekset (4 annosta)

4 kpl
briossi hampurilaissämpylää
225 g
Apetina Paneer -juustoa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 dl
aiolia tai majoneesia
4
jääsalaatin lehteä
Pikkelöidyt kasvikset
20 cm
pala kurkkua
6
retiisiä
1
pieni punasipuli
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1/2 tl
mustapippuria
1/2 rkl
tilliä
50 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Aloita valmistamalla pikkelöidyt kasvikset. Kuori ja viipaloi kurkku ohuiksi siivuiksi. Leikkaa retiisit ja kuorittu punasipuli myös saman paksuisiksi siivuiksi. Nosta kasvikset kulhoon ja lisää päälle valkoviinietikka, suola, sokeri ja mustapippuri. Hienonna tilli ja lisää se kasvisten joukkoon. Sekoita ja anna maustua 30 min jääkaapissa.

Leikkaa Apetina Paneer -juusto keskeltä halki pitkittäin ja sitten puoliksi, jotta saat neljä yhtä suurta palaa. Mausta palat suolalla ja mustapippurilla. Paista siivut paistinpannulla tilassa oliiviöljyä kauniin värisiksi ja pinnalta rapeiksi.

Lämmitä hampurilaissämpylät paistinpannulla. Kokoa hampurilaiset lisäämällä jokaisen sämpylän puolikkaan päälle 1-2 tl aiolia. Lisää pohjan päälle jääsalaatinlehti, sitten pikkelöityjä kasviksia, sitten paistettu Paneer -juusto ja lisää pikkelöityjä kasviksia sekä lopuksi hampurilaisen kansi.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *