Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Kinder-tuulihatut

Valkosuklaamoussella täytetyt suklaatuulihatut koristellaan valkosuklaalla ja hasselpähkinärouheella! Nämä Kinder-tuulihatut katoavat hetkessä. 

Jatketaanpas vielä ainakin yhdellä Kinder-reseptillä. Tänään aamulla sain idean suklaatuulihatuista, joiden makumaailma olisi Kinderin kaltainen, ja kauppaan sitä oli oitis lähdettävä. Näiden tuulihattujen täytte on melkein sama kuin Kinder-kääretortussa, sillä se on monikäyttöinen ja sopii täydellisesti myös näiden täytteeksi. Tuulihattujen päälle tein vielä valkosuklaasta raidat ja päälle rouhittua hasselpähkinää.

Näiden maku on suorastaan törkeän herkullinen, ehkä jopa Kinder-kääretorttua parempi. Näissä on ehkä hieman enemmän vaivaa, mutta maku on todellakin sen arvoista.

Kinder-tuulihatut

Ainekset
( 30 Annosta )

2 dl
vettä
100 g
voita
1,5 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
kaakaojauhetta
3
kananmunaa
Täyte
290 g
valkosuklaata (Panda)
400 g
tuorejuustoa
2 dl
kuohukermaa
Koristeluun
75 g
valkosuklaata
1 dl
hasselpähkinöitä
2 h 00 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 1 h 30 min

Tee näin:

Kiehauta vesi kattilassa ja sulata siihen voi. Sekoita vehnäjauhot ja siivilöity kaakaojauhe keskenään. Kaada jauhoseos kerralla kattilaan. Sekoita voimakkaasti puuhaarukalla kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Lisää munat yksitellen, sähkövatkaimella vatkaten. Pursota taikinasta noin 30 tuulihattua kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 25-30 min.

Valmista täyte vaahdottamalla kuohukerma ja sekoita joukoon huoneenlämpöinen tuorejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita kerma-tuorejuustomassan joukkoon. Nosta täyte jääkaappiin noin 30 minuutiksi, kunnes se on hieman hyytynyt.

Halkaise jäähtyneet tuulihatut ja täytä ne. Sulata päälle valkosuklaata ja ripottele päälle rouhittua hasselpähkinää.

Kommentit (2)

  1. Tuulihatuton

    Näyttää herkullisilta! En ole tehnyt koskaan tuulihattuja ja heräsi kysymys. Onko hellan levy päällä, kun jauhot sekoitetaan joukkoon?

    1. perinneruokaa prkl

      Joo, kyllä se vielä hetken on päällä, kun jauhot on sekoitettu joukkoon. Sitten kun taikina alkaa irtomaan reunoilta, niin massa on valmista. Kyse on kuitenkin n. 30 sekunnista ja sitten kattila pois levyltä.

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

    Nakkipannari – kuin iso lihapiirakka kaikilla mausteilla

    Viikonlopun herkku on tässä! Toad in the hole, englantilainen makkarapannari koki hieman jatkojalostusta ja sai päälleen lihapiirakan täytteet.  Yksi lihapiirakka kaikilla mausteilla, kiitos – vai sittenkin yksi annos nakkipannaria. Nopeasti valmistuva nakkipannari punasipulilla, sinapilla, ketsupilla…

    Kinder-kääretorttu

    Runsaasti ihanaa valkosuklaatäytettä sisältävä kääretorttu saa pintaansa suklaakuorrutteen. Kinder-kääretorttu koristellaan valkosuklaarouheella ja Kinder minimunilla. Lisäksi tämä on gluteeniton, eikä sisällä liivatetta! Mikä onkaan parempaa kuin Kinder-suklaa… hmm, no ei kai mikään. Pääsiäisen lähestyessä netti on…

    Kevyt mango-rahkakakku

    Astetta kevyempi mango-rahkakakku valmistuu hetkessä ja sitä voi huoletta nauttia isommankin palan hyvällä omalla tunnolla.  Halusin kokeilla miten pelkästä maitorahkasta ja mangosta saisi maukkaan kakun, joka olisi samalla myös kevyt. Ensimmäinen tuotos oli melko hapan,…

    Helppo siskonmakkarapasta

    Monikäyttöisestä siskonmakkarasta on paljon muuhunkin kuin keittoon. Valmista siitä maukas pastakastike, joka syntyy käden käänteessä. Yksi monista lempiraaka-aineistani on siskonmakkara ja siitä valmistettu siskonmakkara-hapankaalikeitto. Monet mieltävät siskonmakkaran vain keiton raaka-aineeksi, mutta se sopii oikeastaan mihin…

    Kana-kasviskiusaus

    Tämä arjen pelastaja valmistuu helposti ja hautuu uunissa lempeäksi kana-kasviskiusaukseksi. Makea bataatti ja hunajamarinoitu broileri luovat täydellisen yhdistelmän.

    Keväinen hernerisotto

    Kaupallinen yhteistyö: Becel

    Kauniin vihreässä hernerisotossa maistuu raikas sitrus ja herkullisen makea hernepesto. Tältäkö kevät voisi maistua? Hyvä ja laadukas arkiruoka on tärkeää. Itsevalmistettuna tietää mitä syö ja voi tehdä parempia valintoja. Inspiroiduin ulkoa tulvivasta valosta ja halusin…

    Uunilohipasta

    Nopeasti valmistuva uunilohipasta on täydellistä viikonloppuruokaa! Lohi, fenkoli ja sipuli samaan vuokaan ja 20 minuutissa herkullinen uunilohipasta on valmis. Tämän pastan inspiraation lähteenä oli muutama viikko sitten Liemessä Jennin julkaisema uunifetapasta, joka oli juuri niin…

    Laskiaisen ykkösherkku – laskiaispullatorni

    Kaupallinen yhteistyö: Becel

    Miksi tyytyä tavalliseen, kun laskiaispullasta voi koota myös mehevän tornin, jossa pullaa ja täytettä on juuri sopivasti. Laskiaispullakausi on kuumimmillaan ja tänä vuonna klassinen pulla muuntuu laskiaispullatorniksi. Tuore pulla on kyllä yksi parhaista asioista ja…

    Viiden raaka-aineen chorizolasagne

    Chorizolasagne saa makunsa mausteisesta raakamakkarasta. Vain viidellä raaka-aineella syntyy herkullinen arkiruoka, joka valmistuu pienellä vaivalla. Tämä chorizolasagne valmistuu paljon yksinkertaisemmin kuin tavallinen versio. Tässä reseptissä halusin pitää raaka-aineet mahdollisimman yksinkertaisina mausta tinkimättä. Juuri tällaisia helppojen…

    Punajuuri-vuohenjuustokupit

    Hunajaiset timjamilla maustetut punajuuri-vuohenjuustokupit ovat maailman yksikertaisin pikkusuolainen. Nopeasti valmistuvat punajuuri-vuohenjuustokupit valmistuvat näppärästi valmiista lehtitaikinasta, sekä valmiiksi keitetyistä punajuurista. Mikäli lähikaupasta ei valmiiksi keitettyjä punajuuria löydy, niin punajuurien keittämiseen kannattaa varata aikaa noin 45 minuuttia….