Aprikoosikakku

Tämä reilusti aprikoosia sisältävä kahvikakku valmistuu taatelikakun tapaan. Aprikoosit keitetään pehmeiksi kattilassa ja sekoitetaan taikinaan.

aprikoosikakku

Perinteisen taatelikakun sijaan kannattaa kokeilla samaan tapaan valmistuvaa aprikoosikakkua. Se sisältää paljon aprikooseja, jotka keitetään pehmeiksi. Ihan samalla tavalla ne eivät hajoa kuin taatelit, joten apuna pitää käyttää sauvasekoitinta. Aprikoosien makeuden ansiosta kakkuun tarvitaan lisäksi vain 1 dl sokeria.

Kuten taatelikakku, niin myös tämä paranee vanhetessaan, joten parasta se on vasta muutaman päivän kuluttua. Herkullista se oli kuitenkin jo samana päivänä hyvin jäähtyneenä – eihän sitä malta seuraavaan päivään asti odottaa. Olisiko tässä joulun uusi kahvikakku?

Tällä kakulla haluan toivottaa kaikille hyvää itsenäisyyspäivää!

Aprikoosikakku

Ainekset (20 annosta)

400 g
aprikooseja
1 dl
sokeria
2 dl
vettä
200 g
voita
1
kananmuna
31/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
soodaa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Lisäksi
2 rkl
voita vuoan voiteluun
1 dl
korppujauhoja
tomusokeria
1 h 10 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 50 min

Tee näin:

Leikkaa aprikoosit pieneiksi paloiksi ja nosta ne kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Hauduta miedolla lämmöllä niin, että aprikoosit pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Lisää voi ja anna sulaa tasaiseksi. Lisää hieman jäähtyneeseen aprikoosiseokseen muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.

Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (vetoisuus 1,8 l).

Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 40–50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla, kun taikina ei tartu tikkuun on se kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassaan hetki ennen kumoamista.

Kumoa kakku vadille ja anna jäähtyä. Siivilöi jäähtyneen aprikoosikakun pinnalle tomusokeria.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *