Blogit
Perinneruokaa prkl

Salaattiviikko osa 4: Punakaali-porkkanasalaatti

Porkkananauhoja sisältältävä punakaalisalaatti saa pirteää makua puolukoista. Salaatti sopii sellaisenaan lisäkkeeksi muille ruuille tai kokonaiseksi ateriaksi lisäämällä joukkoon proteiinia.

Tällä kertaa viimeinen salaatti syntyi punakaalista ja porkkanasta. Seassa on myös tuoretta kirveliä, pakastepuolukoita ja ripaus auringonkukan siemeniä. Kastikkeeksi salaattiin sekoitellaan oliiviöljyä, punaviinietikasta ja mustapippuria, sekä ripaus suolaa. Tässä salaatissa proteiiniin osuus on niin vähäinen, että jos tätä aikoo syödä sellaisenaan, niin joukkoon kannattaa lisätä jotain proteiininlähdettä esimerkiksi broileria tai vaikkapa savukalaa. Myös fetajuusto sopii tähän mainiosti.

Tulossa/menossa tällä viikolla:

Punakaali-porkkanasalaatti

Ainekset
( 2 Annosta )

200 g
punakaalia
2 kpl
porkkanaa
1/2 prk
kirveliä
1/2 dl
puolukoita
2 rkl
auringonkukansiemeniä
Kastike
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
punaviinietikkaa
1/2 tl
mustapippuria
1/4 tl
suolaa
15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Hienonna punakaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa siitä ohuita nauhoja kuorimaveitsellä.

Lisää joukkoon kastikeainekset ja sekoita. Kaada salaatti tarjoiluastialle ja lisää päälle hienonnettua kirveliä, pakastepuolukoita ja muutama lusikallinen auringonkukansiemiä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salaattiviikko osa 3: Vihreä texmex-salaatti jälkiuunilastuilla

Jauhelihan sijaan tässä salaatissa on paljon soijapapuja ja maissilastut on korvattu jälkiuunilastuilla. Jännittävä, mutta toimiva yhdistelmä! Pakastealtaasta löytyviä soijapapuja tarttuu usein mukaan kauppareissulta, mutta toistaiseksi en ole vielä löytänyt niitä muualta kuin K-kaupoista. Soijapavut sopivat…

Salaattiviikko osa 2: Veriappelsiini-fetasalaatti

Veriappelsiinit ovat taas täällä. Paljon c-vitamiinia sisältävät veriappelsiinit maistuvat superhyviltä ja sopivat erilaisiin salaatteihin. Tämän päivän salaatti on superhelppo ja niin raikas – ah! Pääosassa salaattia on veriappelsiinit, joita tulee syötyä nyt niin kauan, kuin…

Salaattiviikko osa 1: Lämminsavulohi-ohrasalaatti

Salaatit on kevyitä ja sopivat moneen tilanteeseen. Korianterilla ja limemehulla marinoitu täysjyväohra on maukas pohja herkulliselle lämminsavulohelle. Tänään alkaa viikon kestävä sarja erilaisia nopeasti valmistuvia salaatteja. Yhteensä näitä tulee ainakin neljä näin alkuun. Katsotaan sitten…

Kevyet arkiruoat

Hieman kevyemmät ruuat ovat tammikuun polttava puheenaihe. Tässä 15 suosikkiani, jotka sopivat kevyempään ruokavalioon, mutta eivät ole silti mitään kituutusruokia. Jauheliha-kukkakaalivuoka Kaalipyörykät – laiskan kaalikääryleet Pizzapohja kikherneistä Kana-pastasalaatti Nopea kesäkurpitsapasta Täytetyt paprikat muffinssipellillä Parhaat uuniperunat…

Siskonmakkara-hapankaalikeitto

Hapankaali ja siskonmakkara ovat keitossa kuin luodut toisilleen. Lusikallinen smetanaa päälle ja täydellinen annos on valmis nautittavaksi. Muutama vuosi sitten valmistin herkullista punajuuri-siskonmakkarakeittoa. Kyseinen keitto valmistui nopeasti valmiista etikkapunajuurisuikaleista. Se on siis vähän samanlainen kuin…

Parhaat uuniperunat ja täyteet

Uuniperunat on mitä helpoin lisäke monille ruuille. Kippaa pestyt perunat uunivuokaan ja mausta öljyllä, tuoreilla yrteillä, valkosipulilla ja suolalla. Olen uuniperunoiden suurkuluttaja, sillä ne valmistuvat helposti ja ovat täydellinen lisäke monille ruuille. Kaupasta tarttuu usein…

Kermaleivokset – Pastéis de nata

Pastéis de nata leivonnaiset ovat täynnä herkullista vaniljakreemiä. Alun perin Portugalista lähtöisin olevat leivonnaiset valmistuvat lehtitaikinasta hieman alkuperäistä reseptiä mukaillen.   Joulusta jäi pakastimeen hieman voitaikinaa, vaikka kyllähän se siellä säilyisi, oli siitä silti jotain…

Mainiot lihapullakupit

Nopeasti valmistuvat lihapullakupit sopivat mainiosti illanistujaisiin ja uudenvuoden juhliin. Nämä herkulliset kupit valmistuvat käden käänteessä ja maistuvat parhailta juuri uunista tultuaan. Näiden lihapullakuppien valmistusta tuli kokeiltua kahteen otteeseen, sillä ensimmäiset lehtitaikinapohjalla valmistetut olivat suorastaan katastrofi….

Kylmäsavulohipiirakka saaristolaisleipäpohjalla

Jouluruokien jämistä valmistuu helposti erilaisia piirakoita. Tämä saaristolaisleipäpohjainen kylmäsavulohipiirakka maistuu niin hyvältä, että sitä varten hankkii vaikka uudet ainekset. Joskus sen suurempia suunnitelmia syntyy aivan täydellisiä ruokia, kuten tämä kylmäsavulohipiirakka. Kaivoin kaapista erilaisia raaka-aineita, joita…

Nostalgian nuolaisu – tikkunekut

Kääräise nekut leivinpaperiin ja sido rusetti punavalkoisella narulla kiinni tikkuun, niin suloiset itse tehdyt tuliaiset ovat valmiina. Perinneruokaa -palstalla on joulun Maku 8/2017 numerossa on nekkujen ohje. Vielä ehdit valmistamaan jouluisia viemisiä ystäville, sillä nämä…