Bruchetta kurpitsasta

Syksyinen bruchetta syntyy kurpitsasta, jonka maustaa salvia ja chili. Herkullinen vaihtoehto perinteiselle tomaattitäytteelle.

bruchetta kurpitsa

Syksyn saapuessa huomaa kurpitsan taas saapuneen keittiööni, sillä blogin puolelle alkaa ilmestymään erilaisia kurpitsareseptejä. Paahdettuna kurpitsa on mielestäni parasta ja sellaisenaan se toimii monen ruoan lisäkkeenä. Katso tästä lisää herkullisia kurpitsareseptejä!

Nopein tapa valmistaa kurpitsaa on paistaa se pannulla, sillä pieniksi paloiksi leikattu kurpitsa kypsyy nopeasti. Pannulle pääsi mukaan myös chiliä, sipulia ja salviaa. Aika klassinen yhdistelmä siis, mutta se toimii mainiosti paahdettujen valkosipulilla siveltyjen leipäpalojen kanssa. Loraus hyvää balsamiviinietikkaa viimeistelee nämä leivät.

bruchetta

Kurpitsa-bruchettta

Ainekset (4 annosta)

1 kpl
maalaisleipä
3 rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
Täyte
400 g
myskikurpitsaa kuorittuna
1
sipuli
1
chili
2 rkl
oliiviöljyä
10
salvianlehteä
1/2 tl
suolaa
2-3 rkl
balsamiviinietikkaa
mustapippuria
30 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Leikkaa maalaisleivästä kahdeksan siivua ja paista ne rapeiksi pannulla tilkassa öljyä. Hiero rapeiksi paistettujen leipien pintaan hieman valkosipulia.

Kuori ja hienonna myskikurpitsa noin 0,5 cm kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna myös sipuli ja chili. Paista kasviksia pannulla öljyssä, kunnes kurpitsa on kypsää. Mausta seos lopuksi hienonnetulla salvialla ja suolalla.

Nosta kurpitsaseos paahdettujen leipien päälle ja lorauta päälle hieman balsamiviinietikkaa ja rouhaise myllystä mustapippuria.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *