Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Kesän varhaiskaalikääryleet

Kaupallinen yhteistyö: Knorr

Kaalikääryleiden ei tarvitse olla vain syksyinen herkku. Linsseillä, sienillä ja cashewpähkinöillä täytetyt kesäiset varhaiskaalikääryleet ovat kiva piristys kesän ruokiin. Varhaiskaali kypsyy hetkessä, eikä sitä tarvitse kypsentää loppuun asti pehmeän ja samalla rapsakan rakenteensa ansiosta.

Yksi parhaista asioista kevään ja kesän tulossa on kasvissesonkien alkaminen. Nyt, kun on monta kuukautta syöty hieman sinnepäin olevia kasviksia ja marjoja, joiden maku ei ehkä ole ollut se parhain, niin on mahtava huomata kaupassa ensimmäiset sesongin kasvatit. Innostun usein keväällä aivan uudella tavalla hyvistä kasviksista ja niistä on aina kiva keksiä uusia reseptejä.

Varhaiskaali on yksi suosikeistani ja sen satokausi on juuri alkamaisillaan. Se kypsyy nopeasti ja on talvikaalia makeampi sekä sopivan rapsakka. Halusin tällä kertaa valmistaa varhaiskaalista ruoan, joka sopii myös kasvisruokavalioon. Moni mieltää kaalikääryleet syksyn ruoaksi, mutta varhaiskaalista valmistettuna ja hieman uudenlaisessa täytteellä ne ovat loistava lisä kesän ruokapöytään. Sisälleen kääryleet saavat kaalia, linssejä, sieniä sekä cashewpähkinöitä. Makunsa kääryleet saavat liemestä, jossa on Knorr Kasvisfondia, vettä sekä hieman chiliä ja hunajaa. Varhaiskaalia ei kannata kypsentää täysin kypsäksi, jolloin kääryleisiin jää mukava rapsakkuus. Täytyy sanoa, että lopputulos on kyllä todella herkullinen!

Olen usein huomannut, että monet ystäväni tuskailevat maustamisen kanssa ja makujen saaminen kohdalleen saattaa olla monelle hieman vaikeaa. Monet myös ylimaustavat ruokansa, jolloin lopputulos on melkoinen sekamelska. Itse olen huomannut, että maustamista kannattaa harjoitella ja aloittaa pikku hiljaa rakentamaan lopputulosta, etenkin jos on epävarma miten ruokaa tulisi maustaa. Yksi helppo tapa maustaa ruokia on fondit. Niissä maku niin sanotusti tiivistyy ja fondit tuovat ruoille täyteläisen maun, mutta eivät peitä raaka-aineiden omia makuja alleen. Lisäksi nestemäisyys helpottaa annostelua ja fondia on helppo sujauttaa vaikkapa wokkeihin, keittoihin ja patoihin.

Knorr fondeista löytyy 6 erilaista vaihtoehtoa. Itse valitsin varhaiskaalikääryleisiin klassisen Knorr Kasvisfondin, jossa maistuu porkkana, palsternakka ja purjo. Se sopisi hyvin myös esimerkiksi risottoon, keittoihin tai oikeastaan vähän kaikkeen suolan sijaan. Et myöskään tarvitse miljoonaa maustepurkkia kaappiisi, kun hankit muutamia erilaisia fondeja, joilla on helppo lisätä makua ruokaan kuin ruokaan. Tutustu Knorr Fondeihin tästä. 

Kesän varhaiskaalikääryleet

Ainekset
( 6 Annosta )

1 kpl
varhaiskaalia (500-700g)
1 dl
punaisia linssejä
4 dl
vettä
1 rkl
Knorr kasvisfondia
1 kpl
pieni sipuli
2-3 kpl
valkosipulin kynttä
100 g
siitakesieniä
1 rkl
oliiviöljyä
50 g
cashewpähkinöitä
1 rkl
sitruunamehua
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1 rkl
voita
Liemi
1 rkl
Knorr kasvisfondia
0,5 dl
vettä
1 rkl
hunajaa
0,5 kpl
chiliä
1 h 25 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 55 min

Tee näin:

Leikkaa varhaiskaalista kanta ja irrota kuusi päällimmäiset lehteä varovasti irti. Leikkaa kaalin lehdistä ruoti pois ja hienonna kaalin sisus täytettä varten.

Huuhdo linssit ja keitä ne kasvisfondilla maustetussa vedessä kypsiksi. Riippuen linsseistä tähän menee aikaa noin 10 minuuttia.

Hienonna sipulit ja siitakesienet. Paista niitä paistinpannulla tilkassa oliiviöljyä. Lisää joukkoon hienonnettu varhaiskaali. Paista muutama minuutti kunnes kaali on pehmentynyt. Lisää lopuksi hienonnetut cashewpähkinät ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Voitele uunivuoka. Jaa täytettä jokaisen varhaiskaalin lehden päälle ja taittele. Asettele vuokaan siten, että saumapuoli jää alaspäin.

Valmista liemi sekoittamalla keskenään kasvifondi, vesi, hunaja ja hienonnettu chili. Kaada liemi kaalikääryleiden päälle. Paista 200-asteissaa uunissa noin 35 min. Valele lientä kääryleiden päälle paiston aikana.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *