Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Kaalikääryleet 10 minuutissa

style=”font-size: 13.008px; font-weight: normal; line-height: 1.538em;”>

Kaalikääryleet ovat hirmuisen hyviä, mutta niiden valmistukseen menee helposti paljon aikaa. Päätin tehdä asialle jotain ja kehitellä nopeasti valmistettavat, mutta kuitenkin aidon makuiset kaalikääryleet. Näiden herkullisten kaalikääryleiden valmistukseen tarvitaan tosin muffinssivuoka, ilman sitä niitä ei voi valmistaa.

Ei kaalin eikä riisin keittämistä

Koska kyseessä on varsinainen pikaohje, ei riisiä tarvitse keittää etukäteen vaan se kypsyy melko vetelässä täytteessä mehukkaaksi. Täyte pysyy suussa sulavana, eikä lopputulos ole suinkaan kuiva. Kaali sen sijaan hautuu kypsäksi folion alla ja vasta loppuvaiheessa kypsennystä ne sivellään voi-siirappiseoksella, mikä takaa mehukkaan kuoren.

Kun massa on lusikoitu kaalikuppeihin ne suljetaan kääntämällä reunat päälle ja lopuksi kaikki peitetään foliopalalla. Folion alla kaalikääryleet hautuvat mehukkaiksi.

Eipä tarvitse enää miettiä, millä tavalla valmistan kaalikääryleet seuraavalla kerralla 🙂

Nopeat kaalikääryleet

Ainekset

1 kpl
kurttu- eli savoijinkaalia
400 g
sika-nauta jauhelihaa
1 kpl
sipuli
1 kpl
kananmuna
0,5 dl
riisiä
2 dl
ruokakermaa
1 dl
vettä
1/2 tl
valkopippuria
1 tl
meiramia
2 rkl
siirappia
1 1/2 - 2 tl
suolaa
voiteluun
25 g
voita
2 rkl
siirappia
Muut ainesosat

Tee näin:

Voitele muffissivuoka ja laita jokaiseen koloon kurttukaalin lehti.

Paloittele loppu kaali kulhoon ja lisää mukaan myös jauheliha, hienonnettu sipuli, kananmuna, riisi, kerma ja vesi. Mausta seos valkopippurilla, meiramilla, siirapilla ja suolalla. Sekoita hyvin.

Lusikoi täytettä jokaiselle kaalinlehdelle  ja nosta reunat päälle. Peitä kääryleet foliolla ja paista uunissa pellin päällä 175 asteessa noin tunti. 

Ota folio pois ja voitele kaalikääryleet voi-siirappiseoksella ja paista vielä 30 minuttia 200 asteessa.

Nauti puolukoiden kera. 

Kommentit (34)

  1. Johanna / Herkkuhovi

    Mainio idea! Testiin menee 🙂

    1. Perinneruokaa Prkl

      Kiitos 🙂 Näiden valmistus sujui niin helposti, että kaalikääryleitä voi nyt tehdä useamminkin, kuin kerran vuodessa 😀

      Vastaa

      Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *