Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Taateli-juustokakku ilman sokeria

Taatelilla maustettu juustokakku maistuu joululta ja on mainio pari kuumalle glögille. Sokerin sijaan se saa kaiken makeutensa pehmeiksi keitetyistä taateleista.

Taas päästään yhden heikkouteni pariin, eli juustokakkujen – herkkua! Paistettavat juustokakut on mielestäni kaikkein parhaimpia ja niitä onkin näkynyt monenlaisina versioina blogissa. Laitan tuonne loppuun vielä listan kaikista tekemistäni juustokakuista.

Varmaankin jo kesästä asti tämä taatelilla maustettu juustokakku on odotellut listalla ja nyt viimein pääsin kokeilemaan, miten se käytännössä toimii. Maku muistuttaa hyvinkin paljon taatelikakkua ja jopa jouluista luumurahkaa. Ehkäpä tuo luumurahkan maku hieman katoaa huomiseen mennessä, sillä en malttanut antaa kakun jäähtyä täysin ja rakenne jäi vielä vähän löysäksi.

Kakun valmistuksen aloitin keittämällä taatelit pehmeiksi veden kanssa ja lopuksi soseutin ne tasaiseksi sauvasekoittimella, jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman sileä. Taatelimassa toimii tässä juustokakussa sokerin sijaan ja makeuttaa sen juuri sopivaksi. Pohjassa käytin joulupipareita, joista tulee mukavasti mausteisuutta ja pinnan koristelin kaakaolla maustetuilla taateleilla sekä kinuskikastikkeella. 

Lisää juustokakkuja:

Taateli-juustokakku

Ainekset
( 10 Annosta )

Pohja
100 g
piparkakkuja
30 g
voita
Täyte
250 g
taateleita
2 dl
vettä
600 g
tuorejuustoa
2 dl
kuohukermaa
2 kpl
kananmunia (L-koko)
2 rkl
perunajauhoja
2 rkl
sitruunamehua
Koristeeksi
kaakaolla maustettuja taateleita
kinuskikastiketta
1 h 20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

Hienonna piparit tehosekoittimella ja lisää joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 20cm) pohja leivinpaperilla. Painele pohjataikina leivinpaperin päälle. Nosta vuoka jääkaappiin.

Valmista täyte hienontamalla taatelit kattilaan. Mittaa joukkoon vesi ja keitä miedolla lämmöllä kunnes taatelit ovat pehmenneet. Soseuta tarvittaessa sauvasekoittimella.

Sekoita keskenään tuorejuusto ja kuohukerma. Lisää joukkoon soseutettu taateli. Lisää kananmunat, perunajauhot ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi massaksi ja kaada irtopohjavuokaan pohjan päälle.

Paista juustokakkua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä luukku hieman auki. Anna juustokakun jäähtyä uunissa noin tunti ja nosta sitten jääkaapiin.

Koriste jäähtynyt juustokakku kokonaisilla taateleilla ja kinuskikastikkeella.

 

Kommentit (7)

  1. Kaisa

    Ai että kaikki makeus taateleista. Mites toi piparkakkupohja?

  2. Henna

    Kauanko taateleita tulee keittää noin suunnilleen? Vatkataanko kuohukerma vaahdoksi enne kuin yhdistetään muihin aineksiin, vai käytetäänkö se juoksevana?

    • Marjaana

      Samaa mietin itsekin, että pitääkö kerma vatkata vai juoksevana?

    • perinneruokaa prkl

      Hei! Noin 10 min keittäminen riittää pehmentämään taatelit ja kuohukerma ihan sellaisenaan täytteeseen 🙂

  3. Janina

    Kaisa, voihan ne piparitkin tehdä sokerittomina itse pelkillä taateleilla makeutettuna 🙂

    https://www.google.com/amp/s/onnellinenkoti.wordpress.com/2011/12/09/sokerittomat-piparkakut/amp/

  4. Sonja

    Hei!
    Onko ohjeessa käytetty tuoreita taateleita vai kuivattuja?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *