Laskiaispulla-juustokakku

Miltä kuulostaa juustokakku, jonka sekaan on piilotettu pullaa ja mansikkamarmeladia? Lopputulos on niin herkkullista, että siitä ei voi yksinkertaisesti kieltäytyä.

Juustokakku on siitä hauska leivonnainen, että sen sisään voi kätkeä vaikka mitä jännittävää. Pari vuotta sitten leivoin juustokakun sisään joulusta ylijääneet suklaakonvehdit ja lopputuloksena syntyi konvehtijuustokakku, jossa jokainen pala yllättää  konvehtien eri täytteiden ansiosta. Perinneruokaa prkl -kirjastani löytyy resepti korvapuustijuustokakkuun, joka menee vähän samaan sarjaan tämän laskiaispulla-juustokakun kanssa.

Tämän juustokakun valmistus on melko yksikertaista, sillä tein sen kaupan valmiista pullista. Jotain on aina hyvä vähän oikaista, kunhan tekee sen oikeassa kohdassa. Paras valinta pullaksi on ihan tavallainen versio, mutta myös kanelipullat käyvät ja jos pakastimesta löytyy pullia, niin ne kannattaa hyödyntää nyt.

Laskiaispulla-juustokakkuun tarvitaan noin kuusi pientä pyöreää pullaa, joista leikataan alaosa irti ja ne asellaan irtopohjavuoan pohjalle. Tuossa alapuolella on kuva, josta voi katsoa hieman mallia, miten nen saa parhaiten tasaisesti. Sitten päälle kaadetaan puolet juustokakkumassasta ja hienonnettuja pullan kansia sekä mansikkamarmeladia. Viimeisen kerroksen päälle painellaan vielä hieman pullan paloja koristeeksi ja sitten uuniin paistumaan.

Juustokakun kypsyttyä se pitää jäähdyttää huolellisesti. Periaatteessa se on parasta vasta seuraavana päivänä. Lisäsin päälle kermavaahtoa ja mansikoiden puolikkaat. Mitä mieltä olet, että maistuisiko tälläinen kakku? 

Laskiaispulla-juustokakku

Ainekset (8 annosta)

600 g
tuorejuustoa (Philadelphia)
2 dl
kuohukermaa
2 dl
sokeria
2 kpl
kananmunia
2 rkl
perunajauhoja
2 rkl
sitruunamehua
Lisäksi
6 kpl
pullaa (240g)
100 g
mansikkamarmeladia
1 dl
kermaa vaahdotettuna
4-8 kpl
mansikkaa koristeeksi
2 h 20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 2 h 00 min

Tee näin:

Valmista juustokakkumassa. Sekoita keskenään tuorejuusto, kerma ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat, perunajauhot ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.

Leikkaa pullista pohjat irti ja lado ne 20 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Kaada päälle puolet juustokakkumassasta.

Hienonna pullien kannet ja lisää niistä puolet sekaan. Lisää mansikkamarmeladi. Kaada loput juustokakkumassasta päälle ja painele paloja hieman, jos ne alkavat nousta pintaan. Lisää päällimmäiseksi loput pullapalat.

Paista kakkua 170-asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia. Anna juustokakun jäähtyä vuoassaan ja nosta sitten jääkaappiin tekeytymään seuraavaksi päiväksi.

Koristele juustokakku kermavaahtolla ja tuoreilla mansikoilla.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *