Blogit
Perinneruokaa prkl

Parempi suolaisena – parmesaani-juustokakku

 style=”font-size: 13.008px; font-weight: normal; line-height: 1.538em;”>

Maku-lehden 7/2016 numerossa palstallani oli suolainen juustokakku, mikä sopii loistavasti myös uudenvuoden juhliin. Tämä on vähän sellainen juustokakku, minkä raaka-aineissa ei kannata säästellä, eikä varsinkaan parmesaanijuuston laadussa. Parmesaani on tämän kakun sydän, jos se ei ole laadukasta, ei juustokakustakaan tule kovin hyvää – testattu on. Juustokakun pohjaksi valitsin saaristolaisleipää, se on hieman makeaa ja toimii loistavasti tasapainottamaan juuston suolaisuutta.

Tämä parmesaani-juustokakku valmistetaan kuin muutkin paistettavat juustokakut ja rakenteellisesti siitä tulee yhtä pehmeää. Koristeeksi sopivat loistavasti tuoreet viikunat, saksanpähkinät ja hunaja. Hunajaa kannattaa varata pöytään oma kippo, sillä sitä  voi lisäillä oman maun mukaan.

Parmesaani-juustokakku

Ainekset

pohja
200 g
saaristolaisleipäviipaletta
50 g
voita
täyte
2 kpl
kananmunaa
400 g
tuorejuustoa
100 g
parmesaania raastettuna
2 dl
kuohukermaa
1 rkl
maissitärkkelystä
4 rkl
sitruunamehua
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
koristelu
2 kpl
tuoreita viikunoita
50 g
saksanpähkinöitä
3 kpl
timjamin oksaa
3 rkl
hunajaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Hienonna leipä tehosekoittimessa tai veitsellä pieniksi muruiksi. Lisää joukkoon voisula. Taputtele seos irtopohjavuokaan (24cm) leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Riko munien rakenne kulhossa. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa joukkoon parmesaani, kerma ja maissitärkkelys. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin, mutta älä vatkaa ettei täytteeseen muodostu ilmakuplia.

Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.

Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista 30 minuuttia. Laita uuni pois päältä ja pane puukauha uunin luukun väliin. Anna kakun kypsyä jäähtyvässä uunissa vielä tunnin ajan. Jäähdytä kakku huoneenlämmössä. Hidas jäähtyminen takaa, että kakun pinta ei halkea. Nosta kakku jääkaappiin yöksi.

Koristele juustokakku viikunalohkoilla, pähkinöillä ja timjamin lehdillä. Viimeistele valuttamalla pinnalle hunajaa.

Kommentit (3)

  1. Outi Grandell

    Juustokakku

  2. Heidi K.

    Mielettömän kaunis!

    -Heidi
    http://www.tiskivuorenemanta.fi/

  3. Perinneruokaa Prkl

    Voi kiitos!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *