Perinneruokaa prkl
Perinneruokaa prkl

Korvapuusti-juustokakku

Juustokakun ja korvapuustien yhdistelmä on vastustamaton. Pohjalle leivotaan kerros korvapuusteja ja päälle kaadetaan herkullinen juustokakkumassa. 

Tänään on kansallinen korvapuustipäivä, joten sen kunniaksi ajattelin julkaista yhden herkullisen reseptin viime vuonna julkaistusta Perinneruokaa prkl -kirjasta.

Tässä kakussa yhdistyy mehukkaat korvapuustit, jotka ladotaan irtopohjavuokaan ja niitä paistetaan hetki, jonka jälkeen pinnalle kaadetaan juustokakkumassa. Pinnalle tuleva juustokakkumassa takaa mehukkaan lopputuloksen. Jäähtyneen kakun päälle valellaan vielä kardemummalla ja suolalla maustettua kinuskikastiketta. Mitäs sanot? Herkullista korvapuustipäivää! 

Korvapuusti-juustokakku

Ainekset
( 12 Annosta )

Pullataikina
2 dl
maitoa
2 tl
kuivahiivaa
1/4 tl
suolaa
1 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
1 kpl
kananmuna
n,6 dl
vehnäjauhoja
50 g
voita
Täyte
25 g
voita
1 dl
sokeria
2 tl
kanelia
Juustokakkumassa
300 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
kuohukermaa
1 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
1 rkl
perunajauhoja
1 rkl
sitruunamehua
Kuorrute
1/2 dl
kinuskikastiketta
1/2 tl
kardemummaa
1/4 tl
suolaa
2 h 35 min
{
AKTIIVINEN 35 min
PASSIIVINEN 2 h 00 min

Tee näin:

Sekoita keskenään lämmin maito ja hiiva. Lisää seokseen suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna.

Lisää jauhot voimakkaasti sekoittaen ja vaivaa taikinaa muutama minuutti. Lisää pehmeä voi ja vaitaa vielä hetki. Anna pullataikinan kohota 30 min.

Kaulitse taikina 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Levitä levyn päälle pehmeä voi ja ripottele päälle sokeria ja kanelia.

Rullaa taikina pötköksi ja jaa taikina 12 osaan. Nosta pullanpalat irtopohjavuokaan (halkaisija 25 cm) leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia. Esipaista pullapohjaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmista sillä välin juustokakkumassa. Sekoita keskenään tuorejuusto, kerma ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna, perunajauhot ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.

Kaada juustokakkumassa esipaistetun pullapohjan päälle ja laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Jatka paistamista noin 35-40 minuuttia. Anna korvapuustijuustokakun jäähtyä ennen tarjoilua.

Sekoita keskenään kinuskikastike, kardemumma ja suola. Kaada kastiketta juustokakun pinnalle.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *