Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Punajuurikeitto piparjuuriranskankermalla

Punajuuri on ehdottomasti yksi suosikki juureksistani ja näin talvella tuleekin usein punajuurella herkuteltua. Tällä kertaa valmistin punajuuresta helpon ja herkullisen punajuurikeiton. Aika usein tarjoilen punajuurisosekeiton kanssa murustettua fetaa. Tällä kertaa halusin kokeilla jotain muuta ja maustoin ranskankerman piparjuurella, jonka kipakkaa makua myös rakastan. Punajuuren ja piparjuuren yhdistelmä oli todella onnistunut. Uskoisin, että punajuurisosekeiton kanssa on jatkossa useimmiten tarjolla piparjuuriranskankermaa fetan sijaan. Muita herkullisia punajuurireseptejä löydät linkistä esim. punajuuririsoton ja -pastan.

Meillä syödään todella usein kasvisosekeittoja talvella lounaaksi ja blogiin onkin päätynyt monta herkullista keittoreseptiä. Tässä niistä parhaimmat:

Punajuurikeitto piparjuuriranskankermalla

Ainekset
( 4 Annosta )

500 g
punajuuria
500 g
jauhoisia perunoita
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
oliiviöljyä
1,4 l
kasvislientä
2 rkl
tuoreita timjaminlehtiä
2 rkl
valkoviinietikkaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
½ tl
suolaa myllystä
120 g
ranskankermaa
2 tl
piparjuurta raastettuna
½ tl
suolaa
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Kuori punajuuret ja perunat. Kuutioit punajuuret ja perunat.

Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuutioi sipuli ja hienonna valkosipulin kynsi.

Sekoita ranskankerman joukkoon raastettu piparjuuri ja suola. Nosta jääkaappiin maustumaan.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota muutaman minuutin ajan.

Lisää kattilaan hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä muutama minuutti.

Lisää kattilaan kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kattilaan punajuuret ja perunat.

Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kattilaan timjami ja valkoviinietikka.

Keitä noin 20-30min tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. Anna keiton jäähtyä hetki.

Soseuta punajuurikeitto ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

Tarjoile punajuurikeitto piparjuuriranskankerman kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *