Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Paahdettu paprika-linssikeitto

Kuopus aloitti tällä viikolla koulun ja olin alkuviikon vielä kesälomalla. Kouluun saattamisen jälkeen minulle jäi runsaasti omaa aikaa. Viimeisenä lomapäivänä päätin täydentää mauste- ja kuiva-ainekaapit, jotta töihin paluun jälkeen olisi mahdollisimman helppo kehitellä uusia reseptejä työpäivän jälkeen.

Kaupassa huomasin valmiiksi pussitettuja kakkoslaatuisia paprikoita ja  mukaan lähti tietysti pussillinen 1€ kilohintaan! Paprikat olivat saaneet vain hiukan kolhuja ja sopivat siis hyvin uunissa paahdettaviksi. Mielestäni kakkoslaatuisten kasvisten myyminen edullisempaan hintaan on mainio tapa vähentää hävikkiä ja toivottavasti tämä käytäntö tulee leviämään useimpii kauppoihin.

Käytin puolet paahdetuista paprikoista linssikeittoon. Paahdetusta paprika-linssikeitosta tuli ihanan mausteista harissa chilitahnan ansiosta. Maustoin keiton myös mustalla valkosipulilla. Mustaan valkosipuliin törmäsin ensimmäistä kertaa Espanjassa ja ilahduin, kun sitä on nyt saatavilla myös täällä. Musta valkosipuli on fermentoinnin avulla valmistettua valkosipulia. Fermentointi poistaa valkosipulin kitkeryyttä ja musta valkosipuli on vielä terveellisempää kuin tavallinen valkosipuli. Musta valkosipuli sisältää fermentoinnin ansiosta enemmän antioksidantteja kuin tavallinen valkosipuli. Kannattaa siis kokeilla!

Paahdetusta paprika-linssikeitosta tuli todella herkullista ja se maistui ihanalta paahdetun leivän kera tarjottuna. Paahdettua paprika-linssikeittoa keittoa tulee tehtyä taatusti toistekkin.

Ainekset
( 6 Annosta )

1 kg
punaisia paprikoita
1 kpl
sipuli
1 rkl
öljyä kuullottamiseen
8 dl
kasvislientä
2 dl
punaisia linssejä
3 rkl
tomaattipyrettä
1 tl
harissa chilitahnaa
2 kpl
mustaa valkosipulinkynttä
½ tl
sokeria
½ tl
suolaa
½ tl
savustettua paprikajauhetta
1/4 tl
mustapippuria myllystä
½ tl
silolehtipersilijaa hienonnettuna
50 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Aloita paprika-linssikeiton valmistaminen paahtamalla paprikat uunissa.

Puolita paprikat ja poista siemenet sekä kanta. Laita paprikat leikkauspinta alaspäin pellille.

Paahda paprikoita uunissa grillivastuksen alla 250 asteessa 10-15 min, kunnes paprikoiden kuori on kunnolla mustunut.

Laita paahdetut paprikat kulhoon ja peitä kulho tiiviisti kelmulla. Anna paprikoiden jäähtyä 15 minuuttia.

Poista paahdetuista paprikoista kuoret ja kuutioi paprikat.

Kuutioi sipuli ja huuuhtele linssit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulikuutioita muutaman minuutin ajan.

Lisää kattilaan kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää kattilaan huuhdellut linssit, harissa, tomaattipyree ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä linssejä 15 min.

Lisää kattilaan paahdetut paprikat ja musta valkosipuli, keitä vielä 5 minuuttia.

Lisää kattilaan hienonnettu lehtipersilija.

Soseuta paahdettu paprika-linssikeitto sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarkista paahdetun paprika-linssikeiton maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *