Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Piparkakkukupit ja puolukkamousse

Tänä viikonloppuna olemme lasten kanssa olleet jouluisissa tunnelmissa, kuten edellisessä pienet luumujuustokakut postauksessa totesin. Olen törmännyt useaan otteeseen piparkakkukuppien kuviin ja halusin niitä kokeilla. Piparkakkukupit onnistuivat yllätyksekseni hyvin ja niiden valmistaminen oli todella helppoa lasten kanssa.

Tällä kertaa piparkakkukupit täytimme puolukkamoussella. Puolukkamousseen tuli myös lasten suurta suosikkia leivonnassa eli valkosuklaata. Esikoiselta jos kysyy mitä haluaisi leipoa vastaus on aina jotain missä on valkosuklaata.

Piparkakkukupit voisi täyttää hyvin myös vaikka luumun makuisella moussella. Suolaisia täytteitä piparkukkukuppeihin voisi hyvin myös kokeilla. Sinihomejuusto- tai vuohenjuustomoussea, ilmakuivatua kinkkua ja tuoreita viikunoita koristeeksi saattaisi olla hyvä yhdistelmä. Täytyypä miltei kokeilla seuraavalla kerralla.

Puolukkamousse oli ihanan raikas makean piparkakkukupin rinnalla. Puolukkamoussella täytetyt piparkakkukupit koristelin kokonaisilla puolukoilla, jotka toivat entisestään raikkautta annoksiin.

Piparkakkukupit ja puolukkamousse

Ainekset

250 g
piparkakkutaikinaa
12 kpl
paperisia muffinivuokia
3 dl
puolukoita
100 g
valkosuklaata
2 dl
kuohukermaa
1 tl
vaniljasokeria
3 rkl
sokeria
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
puolukoita (koristeluun)

Tee näin:

Sulata piparkakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kaulitse piparkakkutaikina noin ½ cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa piparkakkumuotilla (halkaisija vähintään 10cm) piparkakkutaikinasta 12 piparkakkua.

Käännä metallinen 12 kappaleen muffinipelti väärinpäin. Asettele paperiset muffinivuoati muffinipellin kohoumien. Asettele piparkakut niiden päälle niin, että paistuessaan ne jäävät kupin muotoon.

Paista piparkakkukuppeja 200 asteessa noin 10 min. Anna piparkakkukuppien jäähtyä ja poista paperiset muffinivuoat.

Valmista puolukkamousse soseuttamalla puolukat. Pilko valkosuklaa ja sulata mikrossa välillä sekoittaen.

Vaahdota kuohukerma ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto, puolukkasurvos ja sulatettu valkosuklaa.

Anna puolukkamoussen jähmettyä jääkaapissa vähintään 30min.

Laita puolukkamousse pursotuspussiin ja pursota puolukkamousse piparkakkukuppeihin.

Koristele puolukkamoussella täytetyt piparkakkukupit kokonaisilla puolukoilla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pienet luumujuustokakut

Tänä viikonloppuna kuuntelimme lasten kanssa ensimmäistä kertaa tänä vuonna joululauluja. Viikonlopun kauppareissulla tavattiin Joulupukki ja orkesteri oli soittamassa joululauluja. Jouluinen tunnelma tarttui ja ostoskärryihin päätyi piparkakkutaikinaa ja glögiä. Oli mukavaa kun kodin täytti paistuvien piparkakkujen…

Persimonilla täytetyt lämpimät lounasleivät

Kotona ei ollut juuri mitään kun viimeisestä kauppareissusta oli kulunut useita päiviä. Onnistuin kuitenkin haalimaan kasaan herkulliset lämpimät lounasleivät, jotka täytin persimon viipaleilla ja bbq-pekonilla. Persimon on mielestäni todella herkullista lämpimänä. Paahdan usein persimoneja uunissa…

Ruusukaali x7

Ruusukaalireseptit ovat viime aikoina olleet blogin suosituimpia reseptejä. Päätin koota suositut ruusukaalireseptit yhteen postaukseen. Ruusukaaleja on tullut paahdettua, haudutettua, keitettyä ja paistettua. Ruusukaaleja olen tarjonnut lisukkeena, salaatissa, munakkaassa ja piirakassa. Seuraavaksi ajattelin kokeilla käyttää ruusukaalia…

Ideoita isänpäivän päivälliselle

Isänpäivää juhlitaan huomenna ja tässä muutamia viime hetken vinkkejä päivälliselle blogin arkistosta. Päivälliselle hyviä pääruoka vaihtoehtoja ovat: Jälkimarinoitu paahtopaisti Paahtopaistisalaatti Hapankaali pedillä haudutettu ylikypsä porsaanlapa Paahtopaisti kaprismajoneesilla BBQ pulled pork Valkosipulikana juurespedillä Päivälliselle herkullisia lisukkeita…

Isänpäivän aamiainen

Sunnuntaina juhlitaan taas isiä ja ainakin meillä päivä alkaa astetta paremmalla aamiaisella. Aamiainen tarjotaan tosin yleensä myöhään, koska paras isänpäivälahja on kuulemma pitkät yöunet. Välillä ollaankin siis oltu jo brunssin puolella päivänsankarin herättyä. Kokosin tähän…

Wallenbergin pihvit hirvenjauhelihasta

Wallenbergin pihvit ovat jauhelihapihvien aatelia. Hirvenjauhelihasta valmistetut Wallenbergin hirvipihvit olivat taivaallisia. Kiitokset taas appiukolle hirvenlihoista. Perinteisesti Wallenbergin pihvit maustetaan valkopippurilla, neilikalla, maustepippurilla ja muskotilla. Valmistin itse riistamausteseoksen mm. kuivatuista herkkutateista, katajanmarjoista, timjamista sekä rosmariinista, jota…

Palsternakkapyree

Perunamuussi kuuluu ehdottomasti talven lohturuokiin ja sitä tuleekin usein valmistettua viikonloppuisin. Tällä kertaa halusin hiukan vaihtelua ja valmistin muussin palsternakasta. Palsternakasta tulee herkullinen pyree, joka maistuu erinomaiselta mm. riistan kera tarjottuna. Palsternakkapyree maistui erinomaisesti perheen…

Halloweenin suolaiset suupalat

Blogissa on viime viikolla vilissyt helppoja makeita herkkuja Halloweeniksi. Nyt siis vuorossa Halloween juhlien suolaisia suupaloja. Ruissipseistä, avocadotahnasta ja oliiveista syntyi käden käänteessä hurjan hauskat silmäalkupalat. Avocadotahnalla täytetyt ruissipsit maistuivat myös herkullisilta. Minipaprikoita, voitaikinaa, sulatejuustoa…

Helpot Halloween herkut

Lasten kanssa valmistimme tänään vuotuiseen Halloween juhlaan helppoja herkkuja. Ensimmäiseksi askartelimme pillimehut ja tikkarit sopiviksi halloween teemaan. Seuraavaksi tuunasimme valmiit donitsit myös teemaan sopiviksi. Donitsit muuttuivat hurjiksi monsterdonitseiksi karkkihampailla, minismartieseilla ja sokerikuorrutteella. Halloween monsteridonitsit syntyivät…

Muumiopillimehut ja hämppistikkarit

Lasten kanssa askartelimme Halloween pippaloihin pillimehut ja tikkarit teemaan sopiviksi. Selailin paljon kuvia pinterestissä, kun yritin keksiä kivoja ideoita lasten Halloween juhliin. Pinterestiin tulikin Halloween tauluun pinnailtua monen monta kivaa kuvaa. Lisää ideoita Halloweeniin löytyy…