Lakkajoulutortut leipäjuustolla

Joulutortuista on joulun alla kiva kokeilla erilaisia versioita. Viimeisimmästä viinilehdestä (10/2019) osui silmään heti lakkajoulutortut. Lakkajoulutorttuihin tuli lakkojen lisäksi leipäjuustoa. Rakastan lämpimän leipäjuuston ja lakkahillon yhdistelmää, joten tätä versiota joulutortuista oli ehdottomasti kokeiltava. Hieman oikaisin ohjetta ja käytin lakkahilloa. Akuperäisessä ohjeessa käytettään lakkoja ja keitettyä rosmariinihunajaa.

Lakkajoulutortut maistuivat aivan ihanilta ja näitä tulee ehdottomasti tehtyä toistekkin. Makuraadista kaikki aikuiset äänestivät lakkajoulutortut perinteisiä luumujoulutorttuja paremmiksi. Voin siis suositella lämpimästi kokeilemaan.

Blogista löytyy myös muita kivoja ideoita perinteisten joulutorttujen haastajiksi:

Herkullista joulun odotusta!

Lakkajoulutortut

Ainekset (10 annosta)

500 g
torttutaikinalevyjä
1 kpl
kananmuna voiteluun
1 kpl
oksa rosmariinia
200 g
leipäjuustoa kuutioituna
1½ dl
lakkahilloa
30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Sulata joulutorttutaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.

Leikkaa joulutorttutainalevyt neliöiksi.

Taittele joulutortut haluamallasi tavalla ja voitele kananmunalla.

Asettele puolet leipäjuustokuutioista joulutorttujen pinnalle.

Lisää jokaiseen joulutorttuun muutama rosmariininlehti.

Paista lakkajoulutorttuja uunissa 200 C kiertoilmauunissa noin 15 min.

Lisää puolessavälissä paistoaikaa loput leipäjuustokuutiot lakkajoulutorttuihin.

Anna lakkajoulutorttujen jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Lisää lakkahillo joulutorttujen pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *