Kanttarelli-kukkakaaligratiini

Rakastan sieniä, etenkin kanttarelleja. Elokuussa näytti huolestuttavasti vielä siltä ettei tänä vuonna juurikaan sieniä kotimetsästä löydy. Runsaat satteet muuttivat kuitenkin tilanteen ja olemme keränneet runsaasti saaneet runsaasti sieniä. Tosin viime vuoden määriin ei kyllä ole päästy.

Kantterellisaaliin äärellä muistin blogista löytyvän herkullisen reseptin: Kokonaisena paahdettu kukkakaali kanttarellikastikkeella. Kanttarellit ja kukkakaali sopivat erinomaisesti yhteen, mutta tällä kertaa halusin kokeilla kukkakaaligratiinin valmistusta kanttarellien kera. Jääkaapista löytyi myös pekonia, joten lisäsin myös sitä paistokseen.

Lopputulos oli todella herkullinen ja maistui erinomaiselta grillatun kanan lisukkeena. Kanttarellit toivat kivaa vaihtelua perinteiseen kukkakaaligaratiiniin. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Kanttarelli-kukkakaaligratiiniin voi hyvin käyttää myös pakastettuja kanttarelleja.

Blogin kaikki mainiot kukkakaalireseptit löytyvät linkistä. Blogin kaikki herkulliset kanttarelliresptit löydät linkistä.

Kanttarelli-kukkakaaligratiini

Ainekset (5 annosta)

1 kpl
iso kukkakaali (n. 1kg)
5 dl
kanttarelleja pilkottuna
1 kpl
sipuli kuutioituna
1 pkt
pekonia kuutioituna
2 rkl
tuoreita timjamin lehtiä
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
Juustokastike
2 rkl
voita
2 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
täysmaitoa
3 dl
emmentalraastetta (punaista)
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
50 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Paloittele kukkakaali kukinnoiksi.

Keitä kukkakaalin kukinnot vedessä melkein kypsiksi noin 3-5min.

Laita kuutioitu pekoni kylmälle pannulle.

Kuumenna pannu ja paista pekonikuutiot rapeiksi.

Lisää pilkotut kanttarellit ja paista kunnes irronnut neste on haihtunut pannulta.

Lisää kuutioitu sipuli ja paista vielä muutaman minuutin ajan.

Mausta timjamilla, mustapippurilla ja suolalla.

Laita kukkakaaliseos voideltuun uunivuokaan.

Valmista seuraavaksi juustokastike.

Sulata voi kasarissa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin.

Lisää maito kasariin vähitellen samalla sekoittaen.

Kuumenna kiehuvaksi kokoajan sekoittaen.

Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 5min välillä sekoittaen.

Sekoita kastikkeeseen juustoraaste ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

Kaada juustokastike kukkakaalin kukintojen päälle.

Paista kanttarelli-kukkakaaligratiinia 200 asteessa noin 30min tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *