Pekonipavut

Syksyn ehdottomasti herkullisin lisuke on pekonipavut! Yllättäen 2/3 lapsista ihastui myös pekonipapuihin. Kuopuksen mielestä, joka rakastaa parsaa yli kaiken pekonipavut ovat yhtä hyviä. Maatilan remontista huolimatta kunnostimme keväällä vanhat pellot ja kylvin peltoon mm. Ferrari taitepapuja. Kylvin lasten kanssa ferrarin siemenet suoraan peltoon (tämä lause aiheutti perheen miehien keskuudessa hörähdyksiä), en siis esikasvattanut taimia ja ensimmäisillä pavuilla pääsimme herkuttelemaan elokuun lopulla. Ensi vuonna ajattelin esikasvattaa muutaman taimen niin pääsemme aikaisemmin herkuttelemaan vihreillä pavuilla!

Taitepavut osoittautuivat todella herkullisiksi, joten onneksi papujen siemeniä tuli kylvettyä se isompi 500g pussillinen. Nyt pitäisi enää jaksaa korjata koko sato, ryöpätä vihreät pavut ja pakastaa, niin saamme nauttia pekonipavuista talvellakin. Pekonipavut onnistuvat siis vallan hyvin pakastetuistakin pavuista. Jos et ole pekonin suurin ystävä voit paistaa pavut nokareessa voita ja herkullista tulee niinkin. Suomessa vihreiden papujen satokausi on todella lyhyt, joten niillä kannattaa herkutella juuri nyt!

Pekonipavut

Ainekset (5 annosta)

500 g
tuoreita vihreitä papuja
1 pkt
pekonia
1 kpl
valkosipulinkynsi hienonnettuna
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Poista vihreistä pavuista kanta. Keitä vihreitä papuja kolme minuuttia.

Kaada pavut siivilään ja ravistele lävikköä.

Leikkaa pekoni kuutioiksi ja lisää kylmälle pannulle.

Kuumenna pannu kuumaksi ja paista pekonikuutiot rapeiksi.

Lisää pannuun keitetyt vihreät pavut ja hienonnettu valkosipulinkynsi.

Paista muutaman minuutin ajan.

Mausta pekonipavut suolalla ja pippurilla.

Herkuttele heti.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *