Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Pääsiäisillallisen menu

Tänä pääsiäisenä ollaan saatu nauttia auringonpaisteesta ja nyt on todellakin hyvä sää grillata. Kokosin tähän pääsiäisillalliseen hieman erilaisia reseptejä perinteisiin pääsiäisruokiin verrattuna. Alkuruoan ja jälkiruoan voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen, joka helpottaa illallisen valmistusta. Pääruoka valmistuu grillissä, joten kokki pääsee myös nauttimaan auringosta.

Pääsiäisillallinen:

Täytetyt munanpuolikkaat avokado-wasabitäytteellä

Kokonaisena grillattu porsaan sisäfilee

Grillattu parsa ja kylmä yrttikastike

Sitruuna-Lakritsiposset

Pääsiäisillallisen aloittaa hauskat vihreällä täytteellä täytetty munanpuolikkaat. Vihreä täyte sisältää avokadoa ja wasabia. Wasabin ansiosta täytteessä on juuri sopivasti potkua.

Pääruoaksi grillataan porsaan sisäfile kokonaisena. Morttelissa valmistuu porsaalle ihana marinadi salviasta, valkosipulista, merisuolasta, sitruunamehusta ja mustapippurista. Porsaan sisäfile kääritään vielä ilmakuivattuun kinkkuun ennen grillausta

Porsaan lisäksi grillissä käytetään parsaa, joka tarjoillaan kylmän yrttikastikkeen kanssa, joka muistuttaa mauiltaan bearnicekastiketta.

Jälkiruoaksi on tarjolla lakritsijuurijauheella maustettua sitruunapossettia. Sitruuna-lakritsipossetin kanssa tarjotaan kotimaisia pakastevadelmia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Pääsiäisillallinen italialaisittain

Italia on ehdottomasti yksi lempi matkakohteista ja rakastan italialaista ruokaa. Koostin tähän postaukseen pääsiäisillallisen menun italiaan viittaavilla resepteillä. Pääsiäisillallinen italialaisittain:Pääsiäisen Caesarsalaatti Karitsan paahtopaisti ja Salsa Verde Italialainen munakoisopaistos Sitrusmisu Illallinen aloitetaan pääsiäiseen sopivalla caesarsalaatilla. Pääsiäisen…

Herkullinen pääsiäismenu

Pääsiäisen menu on varmasti monella mielessä ja tähän postaukseen keräsin muutaman herkullisen reseptin, joita voin lämpimästi suositella pääsiäiseksi. Makumaailma menun salaatteihin ja lammaspataan tulee marokosta. Pääsiäismenu: Marokkolainen porkkana- ja appelsiinisalaatti  Marokkolainen lammaspata Passionpannacotta marinoidulla mangollaHerkullinen…

Helppo parsapiirakka

Viikonloppuna jääkaappi oli täynnä parsaa ja parsasta valmistin muun muassa nämä helpot parsapiirakat, jotka veivät kielen mennessään. Olen yrittänyt tyhjentää pakkasta marjoista ja samalla huomasin pakastimen perukoille unohtuneen paketin torttutaikinalevyjä. Päätin hyödyntää torttutaikinalevyt ja kokeilla…

Paras tapa valmistaa parsaa

Viikonloppuna herkuttelimme ensimmäistä kertaa tänä vuonna parsalla. Joka keväinen parsahulluus on siis taas alkamassa ja parsaa taitaa löytyä mitei aina kauppakassista. Parsan makuun päästyä on sitä valmistettava uudestaan ja uudestaa. Kolme vuotta sitten päätin kokeilla parsan…

Tex-mex-makaronilaatikko

Makaronilaatikko pelastaa usein arkiruokakriiseiltä. Makaronilaattikkoa on helppo valmistaa kerralla isompi satsi, josta riittää useaksi päiväksi tai vaikka edellisenä iltana tehdä valmiiksi seuraavan päivän ruoka. Makaronilaatikko kuuluu myös niihin harvoihin arkiruokiin, joka meillä maistuu kaikille lapsille….

Punajuurikeitto piparjuuriranskankermalla

Punajuuri on ehdottomasti yksi suosikki juureksistani ja näin talvella tuleekin usein punajuurella herkuteltua. Tällä kertaa valmistin punajuuresta helpon ja herkullisen punajuurikeiton. Aika usein tarjoilen punajuurisosekeiton kanssa murustettua fetaa. Tällä kertaa halusin kokeilla jotain muuta ja…

Viimeisiä viedään: Veriappelsiinilohkoja ja paahdettua punajuurta

Veriappelsiinien sesonki on lyhyt, joten niitä kannattaa nauttia niin paljon kuin vain ehtii. Ensi vuoden tammikuuhun on nimittäin pitkäaika. Yllättäen veriappelsiineja on löytynyt kaupoista vielä maaliskuussa, joten vielä ehdit veriappelsiineilla herkuttelemaan. Viimeisimmässä Viinilehdessä 1/2019 tuli…

Palsternakka-perunakeitto

Talvella valmistan usein keittoja viikonloppuisin koko perheelle lounaaksi. Lasten suosiossa ovat erityisesti kasvissosekeitot. Viime viikonloppuna muistin jääkaapin kasvislaatikon pohjalle unohtuneen palsternakkapussin ja lounassuunnitelma oli heti valmis. Rakastan palsternakkakeittoa, johon on lisätty koskenlaskijaa, jonka reseptin löydät…

Paahdettu myskikurpitsa vuohenjuustolla

Hiihtolomalla valmistin illalliselle yksinkertaisen alkuruoan myskikurpitsasta ja vuohenjuustosta. Paahdetusta myskikurpitsasta olin haaveillut jo pidempää ja myskikurpitsan kaulasta sai leikattu kätevästi sopivan kokoisia kiekkoja alkupaloiksi. Myskikurpitsaa ei kannata kuoria, koska myskikurpitsakiekko pysyy paremmin kasassa paistettaessa. Myskikurpitsan…

Suomalainen hot pot

Vietimme uudenvuodenaattoa perheen kesken mökillä ja päätimme uskaltaa kokeilla hot potin valmistusta. Mies oli syksyllä työmatkalla Kiinassa ja ihastui hot potiin. Siitä asti hot pot oli roikkunut to cook listalla, mutta jäi kiireessä kokeilematta. Joululomalla…