Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Paahdettu kukkakaali ja kanttarellikastike

Valmistin tänään perheelle kokonaisena paahdettua kukkakaalia ensimmäistä kertaa. Kukkakaali maustettiin sitruunaisella yrttivoilla ja tarjoiltiin paksun kanttarellikastikkeen kera. Pöydässä oli tarjolla myös keitettyjä siiklejä, tuoreita herneitä ja uutta porkkanaa. Mieheni grillasi myös salviamarinoitua broileria.

Päivällinen maistui kaikille erinomaisesti ja tämä päivällinen kuuluu kategoriaan niin hyvää ettei sanotuksi saa. Päivällinen nautittiin siis suomalaiseen tapaan hiljaisuudessa.

Tämä on erinomainen resepti ja suosittelen lämpimästi osallistumaan kyseisellä reseptillä kukkakaalitalkoisiin. Blogin muut herkulliset kukkakaalireseptit on koottu kukkakaalitalkoot postaukseen.

Kokonaisena paahdettu kukkakaali yrttivoin ja kantarellikastikkeen kera

Ainekset

1 kg
kukkakaali
Yrttivoi
75 g
pehmeää voita
2 rkl
tuoreita timjamin lehtiä
1 rkl
tuoretta rosmariiniä hienonnettuna
2 kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 tl
sitruunan kuorta raastettuna
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
Kanttarellikastike
1 l
tuoreita kanttarelleja
1 kpl
sipuli kuutioituna
3 rkl
voita
2 rkl
vehnäjauhoja
3,3 dl
ruokakermaa
2 rkl
tuoreita timjamin lehtiä
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Poista kukkakaalista lehdet. Leikkaa kantaa pois niin, että kukkakaali pysyy pystyssä. Laita kukkaali uunivuokaan ja paahda 200 asteessa 30 minuuttia.

Valmista kukkakaalin paistamisen aikana yrttivoi. Sekoita pehmeän voin joukkoon hienonnetut yrtit, hienonnetut valkosipulin kynnet, raastettu sitruunan kuori ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Sekoita yrttivoi hyvin.

Nosta kukkakaali uunista ja levitä pehmeä yrttivoi kukkakaalin pinnalle. Nosta kukkakaali takaisin uuniin ja paahda vielä 30-40min. Valele kukkaalia voisulalla muutaman kerran paistamisen aikana.

Valmista kanttarellikastike kukkakaalin paahtamisen aikan. Sulata voi kasarissa ja kuullota sipuleita muutaman minuutin ajan. Lisää kasariin pilkotut kanttarellit ja paista kunnes kanttarelleista ei enää irtoa nestettä.

Lisää kasariin vehnäjauhot ja paista samalla sekoittaen muutama minuutti. Sekoita joukkoon ruokakerma ja kuumenna kiehuvaksi.

Mausta kanttarellikastike timjamilla, mustapippurilla ja suolalla. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

Tarjoile kokonaisena paahdettu kukkakaali kanttarellikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kera.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *