Mausteinen paahdettu kurpitsakeitto

Kurpitsa sesongista kannattaa ottaa kaikki irti ja herkutella erinomaisilla kotimaisilla kurpitsoilla. Yksi suosikki kurpitsoista on ehdottomasti myskikurpitsa. Mielestäni kurpitsa on parhaimmillaan, kun sen paahtaa ensin uunissa ja niin tein tälläkin kertaa.

Jääpista löysin purkillisen punaista currytahnaa, jota päätin käyttää kurpitsakeiton maustamiseen hävikin vähentämisen hengessä. Punaisen currytahnan lisäksi maustoin paahdetun kurpitsakeiton tuoreella inkiväärillä, joka oli muuten yllätyksekseni suomessa kasvatettu. Kookosmaito toi kurpitsakeittoon myös ihanasti makua.

Kurpitsakeitossa oli juuri sopivasti potkua ja kurpitsakeitto lämmitti ihanasti kylmänä syyspäivänä. Viimeistelin kurpitsakeiton hienonnetulla tuoreella korianterilla ja puristin limelohkosta limenmehua kurpitsakeittoon.

Selailin blogin reseptejä ja kauhukseni huomasin, että blogissa on todella vähän kurpitsareseptejää. Tähän on tultava muutos ja lupaan blogiin lisää kurpitsareseptejä syksyn aikana. Blogin muut herkulliset kurpitsareseptit ovat: Nyhtökurpitsaburgerit, spagettikurpitsa carbonara ja kurpitsacurry.

Ainekset (4 annosta)

900 g
myskikurpitsaa
1 rkl
öljyä
1/4 tl
mustapippuria myllystä
½ tl
suolaa
1 kpl
sipuli kuutioituna
2 kpl
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl
punaista currytahnaa
1 rkl
öljyä
1½ rl
tuoretta inkivääriä raastettuna
400 ml
kookosmaitoa
5 dl
kasvislientä
Tarjoiluun
1 dl
hienonnettua korianteria
1 kpl
lime lohkoiksi leikattuna
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Halkaise myskikurpitsa. Kuori myskikurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa myskikurpitsa kuutioiksi.

Laita myskikurpitsakuutiot leivinpaperilla peitetylle pellille. Ripottele kurpitsakuutioiden pinnalle öljy, mustapippuri ja suola.

Paahda myskikurpitsakuutioita uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmentynyt ja saanut hiukan väriä.

Kuumenna kattilassa öljy. Kuullota punaista currytahnaa hetki.

Lisää kattilaan kuutioitu sipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää raastettu inkivääri ja hienonnettu valkosipuli. Jatka kuullottamista vielä hetki.

Lisää kattilaan kasvisliemi ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää keittoon paahdetut kurpitsakuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.

Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa kuumaa vettä, jos keitosta tulee liian paksua.

Tarjoile keitto hienonnetun korianterin ja limelohkojen kera.

 

 

ruoka
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *