Nyhtökurpitsaburgerit

Perjantain kunniaksi valmistin tänään päivälliseksi kasvisburgereita. Myskikurpitsasta valmistui uunissa herkullista nyhtökurpitsaa, jonka maustoin Poppamiehen tymäkällä BBQ -kastikkeella. Nyhtökurpitsasta tuli suorastaan taivaallista ja sen olisi voinut hotkaista parempiin suihin ihan sellaisenaan.

Maltoin kuitenkin mieleni ja nyhtökurpitsa päätyi homejuustotahnan kanssa sämpylän väliin. Tulisella BBQ -kastikkeella maustettu nyhtökurpitsa sopi äärettömän hyvin homejuustotahnan pariksi. Nyhtökurpitsaburgereihin tuli myös salaattia, punasipulia ja Dijon -sinappia.

Taivaalliset nyhtökurpitsaburgerit tarjoilin bataattiranskisten kera ja homejuustotahnan loput toimi erinomaisena dippikastikkeena.

 

Nyhtökurpitsaburgerit

Ainekset

800 g
myskikurpitsa
1 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa myllystä
0
mustapippuria myllystä
½ dl
BBQ -kastiketta (poppamies Bourbon BBQ)
1 kpl
tammenlehtisalaattia
1 kpl
punasipuli renkaiksi leikattuna
2 rkl
Dijon-sinappia
4 kpl
ciabatta-sämpylöitä
Homejuustotahna
75 g
sinihomejuustoa
100 g
ranskankermaa
2 tl
Dijon-sinappia
½ kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
1/4 tl
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Halkaise myskikurpitsa ja poista siemet. Kuori myskikurpitsa ja leikkaa reiluiksi kuutioiksi.

Laita kuutioitu myskikurpitsa uunivuokaan. Ripottele pinnalle oliiviöljy ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Paahda myskikurpitsaa uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes myskikurpitsa on pehmeää ja saanut hiukan väriä.

Valmista homejuustotahna notkistamalla homejuusto ranskankermalla. Lisää loput homejuustotahnan ainekset ja nosta jääkaappiin maustumaan.

Nyhdä tai muussaa kurpitsa irtonaiseksi haarukoilla. Sekoita nyhtökurpitsan joukkoon BBQ -kastike.

Paista nyhtökurpitsaa uunissa 225 asteessa vielä 10 minuuttia.

Halkaise sämpylät ja paahda niitä uunissa 225 asteessa noin 5 minuuttia.

Levitä Dijon -sinappia sämpylöille.

Täytä burgerisämpylät salaatilla, homejuustotahnalla, nyhtökurpitsalla ja punasipulilla.

Tarjoile nyhtökurpitsaburgerit heti esim. bataattiranskisten kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *