Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Porkkana-omenakeitto

Viimeksi flunssaa häädettiin smoothiella ja tällä kertaa sosekeitolla. Porkkana-omenakeitto maustettiin tulisella intialaisella currymausteseoksella. Jos käytät tavallista curryjauhetta lisää keittoon chiliä tai cayennepippuria. Flunssan iskiessä päälle käytän paljon valkosipulia, chiliä, inkivääriä ja kurkumaa.

Tähän ihanan väriseen ja herkulliseen porkkana-omenakeittoon käytin tuoretta inkivääriä ja kurkumaa. Tuore kurkuma värjää ruoan kuin ruoan ihanan keltaiseksi ja varoituksen sana se värjää myös sormet. Porkkana-omenakeitto maistui ihanalta ja helpotti tukkoista oloa.

Porkkana-omenakeitto

Ainekset

500 g
porkkanoita
200 g
omenoita
1 kpl
sipuli kuutioituna
1 rkl
öljyä kuullottamiseen
2 tl
intialaista curryjauhetta (hot)
7 dl
kasvislientä
1 dl
punaisia linssejä
1 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl
tuoretta kurkumaa raastettuna
4 dl
kookosmaitoa purkissa (400ml säilyke)
½ tl
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulikuutioita hetki. Lisää curryjauhe ja valkosipuli, kuullota muutaman minuutin ajan.

Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi.

Huuhtele linssit hyvin ja lisää porkkana-omenakeittoon.

Kuori porkkanat ja omenat, leikkaa kuutioiksi. Lisää porkkana-omenakeittoon.

Lisää porkkana-omenakeittoon raastettu inkivääri ja kurkuma. Anna porkkana-omenakeiton kiehua noin 15 minuuttia tai kunnes pokkanat ovat kypsiä.

Lisää kookosmaito ja kuumenna porkkana-omenankeitto kiehuvaksi.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Soseuta porkkana-omenakeitto sileäksi sauvasekoittimella.

 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *