Palsternakkakeitto

Talven yksi suosikkikeitoista on ehdottomasti palsternakkakeitto. Viime viikonloppuna tein mökillä taivaallista maa-artisokkakeittoa ja halusin kokeilla valmistaa palsternakkakeittoa samalla tyylillä. Palsternakkakeitto onnistui erinomaiselta. Kuiva valkoviini tuo todella kivaa makua kasviskeittoihin.

Tarjoilin keiton kanssa krutonkeja. Itse valmistan krutongit melkein aina uunissa. Krutongit on tullut useamman kerran kärvennettyä syömäkelvottomiksi pannulla ja uunissa ei jostain syystä kertaakaan. Onneksi uunissa valmistetut krutongit ovat myös herkullisia

Blogista löytyy myös toinen resepti palsternakkakeittoon. Tässä reseptissä keitto kruunataan paistetulla lehtikaalilla.

Palsternakkakeitto

Ainekset (5 annosta)

500 g
palsternakkaa
500 g
rosamundaperunoita
4 kpl
salottisipuleita
1 rkl
voita paistamiseen
1 dl
kuivaa valkoviiniä
1 l
kana- tai kasvislientä
2 dl
kuohukermaa
½ tl
suolaa
Krutongit uunissa
6 kpl
kuivahtanutta maalaisleipäviipaletta
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
kuivattua timjamia
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
40 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

Kuori palsternakka ja perunat, leikkaa kuutioiksi. Kuori ja kuutioi salottisipulit.

Sulata voi kattilassa ja kuullota salottisipuleita muutaman minuutin ajan.

Lisää kattilaan valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää kattilaan kana- tai kasvisliemi ja kuohukerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja lisää palsternakka ja perunat keittoon. Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä noin 15min.

Valmista krutongit keiton kiehuessa. Kuutioi maalaisleipä ja levitä leivinpaperilla peitetylle pellille.

Ripottele päälle mausteet ja oliiviöljy. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 10-15min tai kunnes krutongit ovat rapeita.

Soseuta palsteernakkakeitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää suola tarvittaessa.

Annostele palsternakkakeitto lautasille ja lisää krutonkeja keiton pinnalle.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *