Viime hetken vinkkejä joulun alkupaloiksi


Joulupöydän alkupalat poikkeavat meidän perheessä perinteisestä allergioiden vuoksi. Kalaa ja äyriäisiä ei meidän perheen joulupöydästä löydy. Herkullisen joulun alkupalaloineen saa tehtyä siitä huolimatta.

Tänä vuonna alkupaloiksi ajattelin valmistaa perheemme suurta herkkua sienisalaattia. Linkistä löytyy resepti kahteen eri versioon sienisalaatista, joista toinen on maidoton. Sienisalaatin voi hyvin tarjoilla myös ruisnappien kera.

Punajuuret kuuluvat aina meillä joulupöytään. Yksi suosikki resepteistäni on paahdetut punajuuret fetalla ja tilliöljyllä. Tänä vuonna päätimme valmistaa porkkalaa ja samalla tekniikalla valmistettua kylmäsavupunajuurta. Lapset taas vaativat joulupöytään hölskykurkkuja, talvella teen hölskykurkut avomaakurkkujen sijaan tavallisesta kurkusta. Tarjolla tulee olemaan myös muita lasten suosikkeja eli kylmäsavustettua hevosta, alatoopia, hillosipuleita, oliiveja, coctailkurkkuja ja joululimppua.

Itsenäisyyspäivän suomalaisista suupaloista löytyy taatusti hyviä ideoita joulun alkupaloiksi. Punajuurisalaatti paahdetuista punajuurista kahdella tavalla vie ainakin kielen mennessään.

Vuoden 2015 joulun herkulliset alkupalat löytyvät linkistä.

Hyvää Joulua!

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *