Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Vegaaninen kylmäsavuporo

Porkkalan innoittamana päätin kokeilla onnistuisiko punajuurien valmistaminen vastaavalla tavalla. Onnistuihan se ja onnistui jopa niin hyvin etten osaa sanoa kumpi oli parempaa porkkala vai punajuurista valmitettu versio. Punajuurista valmistettu versio maistui mielestäni ihan kylmäsavustetultaporolta, joten nimesin reseptin vegaaniseksi kylmäsavuporoksi.

Vegaanisten kylmäsavuporo viipaleiden pinnalle raastoin piparjuurta ja ripottelin kapriksi. Vegaaninen kylmäsavuporo tarjoiltiin meillä uutena vuotena blinien lisukkeena, mutta sitä voi hyvin nauttia myös voileivän päällä (vegaanisen) ranskankerman tai tuorejuuston kera. Blineistä tulossa ensi viikolla blogiin juttu.

Vegaaninen kylmäsavuporo

Ainekset

4 kpl
isoa punajuurta
800 g
karkeaa merisuolaa (1 paketti)
Marinadi
2 tl
nestemäistä savuaromia
1 tl
valkoviinietikkaa
1 rkl
rypsiöljyä
Tarjoiluun
2 rkl
kapriksia
1 rkl
tuoretta piparjuurta raastettuna
Muut ainesosat

Tee näin:

Pese punajuuret ja kuivaa ne hyvin. Älä kuori punajuuria. Peitä uunivuoan pohja merisuolalla. Laita punajuuret merisuolan päälle uunivuokaan. Peitä punajuuret merisuolalla. Kypsennä punajuuria kiertoilmauunissa 180 asteessa tai tavallisessa uunissa 200 asteessa 1½ tuntia.

Anna punajuurien jäähtyä. Riko suolakuori ja kuori punajuuret. Siivuta punajuuret ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla, juustohöylällä tai terävällä veitsellä.

Laita punajuuri viipaleet kannelliseen astiaan. Sekoita marinadin ainekset ja kaada punajuuri viipaleiden päälle. Anna punajuurien marinoitua 1-2 päivää jääkaapissa. Sekoita muutaman kerran marinoitumisen aikana.

Tarjoile kapriksien ja raastetun piparjuuren kera. Mausta tarvittaessa suolalla.

 

Kommentit (14)

  1. Tyhmä?

    Miksi nää pitää aina nimetä jonkun lihan mukaan? Eikö vaan vois olla ”kylmäsavupunajuuri”? Vegaani ei halua syödä lihaa, mutta silti jokainen ruoka nimetään liharuoan vastineeksi. Seuraavaksiko ”Vegaaninen verinen pihvi?”
    En minäkään tarjoa jauhelihaa porkkanaksi muotoiltuna ja värjättynä.

  2. punajuuri

    Yhdyn ensimmäiseen kommenttiin. Punajuuri ei ole sama asia kun poro. PORO ON ELÄIN JA PUNAJUURI ON JUURES.

  3. KokeilijaHki

    Hauska marinoitujen punajuurien resepti. Mitään tekemistä kylmäsavustamisen kanssa tällä ei tosin ole.

  4. Kaikkea sitä

    Alkoholittomana viininä voi tarjota punajuurella värjättyä vettä…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *