Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Punajuurisalaatti x2

Juhlimme eilen kotona perheen kesken 100v. itsenäisyyspäivää. Valmistimme yhdessä perheen kanssa runsaan alkupala lajitelman suomalaiset suupalat teeman mukaisesti. Allergioiden takia meidän perheen pöydästä ei kalaa löytynyt, mutta todella paljon kaikkea muuta hyvää.

Totesimmekin, että suomalaiset suupalat olisivat riittäneet illalliseksi sellaisenaan. Pääruoaksi valmistetusta hirvipadasta jäi nimittäin syötävää muutamaksi tulavaksi päiväksi. Valmistin kahta erilaista punajuurisalaattia alkupalapöytään. Tällä kertaa paahdoin punajuuret kypsiksi uunissa keittämisen sijaan. Vitsit miten hyvää punajuurisalaattia uunissa paahdetuista punajuurista tulikaan. Jatkossa kyllä paahdan aina punajuuret kun valmistan punajuurisalaattia.

Toiseen punajuurisalaattiin tuli perinteisesti omenaa, punasipulia, piparjuurta ja smetanaa. Toiseen punajuurisalaattiin taas balsamicoa, kapriksia, punasipuli, valkosipulia ja tilliä. Molemmat punajuurisalaatit olivat erinomaisia ja maistuivat hyvin sellaisenaan tai ruisnapin ja kylmäsavuporon kera tarjottuna.

Punajuuri-omenasalaatti

Ainekset

3 kpl
punajuuria
merisuolaa
1 kpl
suomalainen omena raastettuna
2 rkl
punasipulia hienonnettuna
2 tl
tuoretta piparjuurta raastettuna
½ tl
suolaa
120 g
smetanaa

Tee näin:

Paahda punajuuret merisuolapedillä kypsiksi uunissa 200 asteessa noin 1-1½h. Anna punajuurien jäähtyä.

Kuori punajuuret ja kuutioi pieniksi kuutioiksi.

Sekoita kaikki punajuurisalaatin ainekset hyvin keskenään ja anna maustua jääkaapissa vähintään 30min ennen tarjoilua.

Punajuurisalaatti

Ainekset

3 kpl
punajuuria
merisuolaa
1 rkl
balsamicoa
3 rkl
neitsytoliiviöljyä
2 rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
2 rkl
punasipulia hienonnettuna
1 tl
hienonnettua valkosipulia
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
2 rkl
kapriksia

Tee näin:

Paahda punajuuret merisuolapedillä kypsiksi uunissa 200 asteessa noin 1-1½h. Anna punajuurien jäähtyä.

Kuori punajuuret ja kuutioi pieniksi kuutioiksi.

Sekoita kaikki punajuurisalaatin ainekset hyvin keskenään ja anna maustua jääkaapissa vähintään 30min ennen tarjoilua.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *