Porkkala

Tämän joulun kohutuin ja suosituin resepti on varmasti ollut porkkala eli vegaaninen kylmäsavulohi. Nestemäisen savuaromin myynti taisi moninkertaistua joulukuussa. Porkkalan suosio suomessa lähti liikkeelle ilmeisimmin PS Olen vegaani -kanavaan julkaistun videon myötä. Alkuperäinen resepti on ilmeisesti Olives for Dinner blogin carrot lox.

Kalalle allergisena halusin tietysti heti kokeilla porkkalan valmistusta ja ostin ainekset jo hyvissä ajoin. Joulukuu oli niin kiireinen, että ehdin porkkalaa valmistaa vasta uudeksi vuodeksi.

Suhtauduin todella epäilevästi porkkalaan, mutta resepti yllätti positiivisesti. Mieheni tykästyi myös kovasti porkkalaan. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.

Me nautimme porkkalaa blinien kera, mutta siitä lisää blogissa myöhemmin.

 

 

Porkkala

Ainekset

5 kpl
isoja porkkanoita
800 g
karkeaa merisuolaa (1 paketti)
Marinadi
2 tl
nestemäistä savuaromia
1 tl
valkoviinietikkaa
1 rkl
rypsiöljyä
Tarjoiluun
3 rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
3 rkl
punasipulia hienonnettuna
0
tavittaessa ripaus suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Pese porkkanat ja kuivaa ne hyvin. Älä kuori porkkanoita. Peitä uunivuoan pohja merisuolalla. Laita porkkanat merisuolan päälle uunivuokaan. Peitä porkkanat merisuolalla. Kypsennä porkkanoita uunissa 180 asteessa 1½ tuntia.

Anna porkkanoiden jäähtyä. Riko suolakuori ja kuori porkkanat. Siivuta porkkanat ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla, juustohöylällä tai terävällä veitsellä.

Laita porkkana viipaleet kannelliseen astiaan. Sekoita marinadin ainekset ja kaada porkkana viipaleiden päälle. Anna porkkalan marinoitua 1-2 päivää jääkaapissa. Sekoita muutaman kerran marinoitumisen aikana.

Tarjoile hienonnetun tillin ja punasipulin kerta. Mausta tarvittaessa suolalla.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *