Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Joulun suuri herkku = Sienisalaatti

height=”1175″ width=”784″>

Joulua ei tule meidän perheessä ilman sienisalaattia. Sauvon sienikuutioita on aina varattuna monta monituista purkkia joulunpyhiä varten. Suolasienistä tulee myös herkullista sienisalaattia. Välillä olen tehnyt suolasieniä itse syksyllä joulua varten, mutta viiden hengen ruokataloutta pyörittäessä eivät purkit oikein enää mahdu jääkaappiin. Hyvä ohje suolasienien valmistukseen löytyy linkistä.

Lauantaina aloitimme itsenäisyyspäivän vastaanoton seuraamisen kuohuvalla ja sienisalaateilla, jotka tarjoilin ruissipsien kera. Ruisnapit ja saaristolaisleipä sopivat myös erinomaisesti sienisalaattien kera tarjottaviksi. Molemmat sienisalaatit olivat todella herkullisia ja voin niitä lämpimästi suositella. Tillillä maustettu sienisalaatti sopii maidottomana monille erityisruokavaliota noudattaville.

Tillillä maustettu sienisalaatti

Ainekset

1 kpl
sauvon sienikuutioita (säilyke 315/160g)
2 rkl
kapriksia
2 rkl
hienonnettua punasipulia
1 rkl
hienonnettua tilliä
½ kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
neitsytoliiviöljyä
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Valuta sienikuutiot hyvin. Hienonna kaprikset, punasipuli ja valkosipulin kynsi. Sekoita sienikuutiot, kaprikset, punasipuli ja valkosipuli hyvin keskenään. Lisää joukkoon hienonnettu tilli ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua. Tarkista maku, lisää suolaa ja mustapippuria tarvittaessa.

Smetanainen sienisalaatti

Ainekset

1 kpl
sauvon sienikuutioita (säilyke 315g/160g)
120 g
smetanaa
3 rkl
hienonnettua punasipulia
1 tl
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Valuta sienikuutiot huolellisesti, muuten sienisalaatista tulee liian löysää. Sekoita sienikuutiot, hienonnettu punasipuli ja smetana hyvin keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua puolisen tuntia ennen tarjoilua. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Kommentit (5)

  1. Anne P.

    Sienisalaatti kuuluu ehdottomasti jouluun, olenkin huomannut etten syö sitä kuin jouluaterialla!

  2. Nanna-kaikki äitini reseptit

    Mä oon kans sienisalaatin ystävä. Se on must joulupöydässä. Sauvon kuutiois on hyvä hinta-laatusuhde!

  3. Minna_A

    Niin on, sauvon kuutiot on ihan parhaita. Yhtänä jouluna meinasi käydä huonosti kun olivat loppu kaikkialta. Onneksi löytyi muutama purkki mökkikunnan marketista.

  4. Minna_A

    Sienisalaattia kuluu meillä kyllä pitkin syksyä ja talvea eri muodoissa todella paljon. Mutta erityisesti kuuluu kyllä jouluun.

  5. Viljo Matilainen

    Valmistetaanko herkkusienistä salaattia samalla tavalla, kuin
    metsäsienistä? Siis, ensin sinet ryöpätään, keitetään hiukan ja sitten suolataan. seuraavana päivänä sienet huuhdellaan ja valutetaan vesi pois. Sitten leikellään sinet kuutioiksi lisätään sipulikuutiot ja kerma. Pitäisi olla maukasta ! Vai onko valmistus OK?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *