Joulun alkupalat

height=”837″ width=”558″>

Aattona tuli herkuteltua perheen kanssa useamman tunnin ajan. Tämä tosin vaati sen, että joulupukki oli käynyt sekä lahjat avattu ennen jouluateriaa. Ainakin meillä tämä on hyväksi havaittu strategia pienten lasten kanssa. Perheemme joulupöydän alkupalat taitavat poiketa aikalailla perinteisesti jouluna nautituista alkuruoista. Tämä johtuu kala- ja äyriäisallergioiden aiheuttamista rajotteista.

Tänä jouluna nautimme alkupaloiksi ruisnappeja sienisalaatilla ja kylmäsavustetulla hevosella täytettynä, sienisalaattia, venäläisiä suolakurkkuja hunajan sekä smetanan kera ja marinoituja punajuuria. Lapsia varten olin varannut joulupöytään jokaiselle mieluisia herkkuja. Kaikki kolme pitävät erityisen paljon alatoopista ja kylmäsavustetusta hevosesta. Esikoinen rakastaa hillosipuleita ja keskimmäinen oliiveja, joten molempia oli tarjolla. Kuopusta varten höyrytin hänen suurta herkkuaan (uskokaa tai älkää) parsakaalia, joka tarjoiltiin voi, suolan ja pippurin kera.

Nauttikaa joulun pyhistä!

height=”819″ width=”546″>

height=”749″ width=”500″>

height=”757″ width=”504″>

height=”712″ width=”505″>

 

Ruisnapit sienisalaatilla ja kylmäsavustetulla hevosella

Ainekset

20 kpl
väinämöisen palttoon nappeja
Täyte kylmäsavustetusta hevosesta
100 g
kylmäsavustettua hevosta (voit käyttää myös kylmäsavustettua poroa)
120 g
ranskankermaa
½ kpl
punasipuli hienonnettuna
2 rkl
kapriksia
1 rkl
piparjuurta raastettuna
0
suolaa ja mustapippuria
Sienisalaattitäyte
400 g
suolasieniä
240 g
smetanaa
½ kpl
punasipuli hienonnettuna
½ kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
½ dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Liota suolasieniä vedessä muutaman tunnin ajan tai yön yli. Vaihda liotusvesi muutaman kerran. Hienonna suolasienet, punasipuli, valkosipuli ja tilli. Sekoita kaikki sienisalaatin ainekset hyvin keskenään kulhossa. Peitä kulho kelmulla ja nosta sienisalaatti maustumaan jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Kuutioi kylmäsavustettu hevonen. Hienonna punasipuli ja kaprikset. Raasta piparjuuri. Sekoita kaikki täytteen ainekset hyvin keskenään kulhossa. Peitä kulho kelmulla ja anna täytteen maustua jääkaapissa vähintään puolen tunnin ajan.

Täytä väinämöisen palttoonapit juuri ennen tarjoilua täytteillä ja tarjoile heti.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *