Itsenäisyyspäivän suomalaiset suupalat

Itsenäisyyspäivää vietimme tänä vuonna perheen kesken kotona. Valmistimme 100v. juhlan kunniaksi alkupala lajitelman suomalaiset suupalat teeman mukaisesti. Ennen itsenäisyyspäivää etsin ideoita juhla illallista varten ja päädyin suomi100 sivuille. Sivuilta löytyi Suomen satavuotisjuhlamenu rsepteineen ja tämän menun innoittamana päädyimme valmistamaan illallisen alkuun suomalaisia suupaloja. Suomi 100 -juhlamenun ovat suunnitelleet keittiömestarit Kim Palhus ja Arto Rastas.

Suomi 100 -juhlamenun resepteistä päätimme kokeilla vihreää perunasalaattia ja tillikurkkuja. Olin ikionnellinen kun vihreän perunasalaatin tilliemulsio onnistui ja vielä onnellisempi kun perunasalaatti osoittautui mahtavan makuiseksi. Lapset rakastavat avomaakurkuista valmistettyja hölskykurkkuja ja tillikurkut tekivät myös hyvin kauppansa.

Suomalaiset suupalat alkuruokapöydässä oli tarjolla myös kahta erilaista punajuurisalaattia, tillisienisalaattia, smetanasienisalaattia, kylmäsavuporoa, kylmäsavuhevosta, suolalihaa, alatoopia, leipäjuustoa lakkahillolla, ruisnappeja ja rieskanäkkileipää. Lasten toiveesta alkupalapöydästä löytyi myös coctailkurkkuja ja hillosipuleita.

Suomalaiset suupalat maistuivat erinomaisesti koko perheelle ja veikkaan, että joulupöydästä löytyy joitakin näistä herkuista.

Kommentit (2)
  1. Aivan ihania herkkuja! Noista joku tai useampikin päätyy myös meidän joulupöytään. 🙂

    1. Kiitos, suurin osa näistä herkuista löytyi myös meidän joulupöydästä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *