Viikonlopputarhuri
Viikonlopputarhuri

Taimikasvatuksen ensimmäiset tulokset, ja tekee mieli ottaa tanssiaskelia!

taimikasvatuksen alku
Tästä se lähtee! Aloitin taimikasvatuksen viime viikolla chileillä ja latva-artisokilla.

Varmasti jokainen taimikasvatuksen koskaan kokenut tietää tämän tunteen: Jabadabaduu, ne itävät!!! Taimien kasvuunlähtö tuntuu aina yhtä suurelta ihmeeltä ja onnelta. Hymyilyttää ja tekee mieli ottaa pari tanssiaskelta.

Tein ensimmäiset pikku kylvökset viime viikon torstaina. Liotin 2×12  Jiffy-turvepottia kosteiksi ja kylvin toisen setin täyteen chilejä, toisen latva-artisokkia. Nostin taimilaatikot kylppärin lattialle lattialämmityksen päälle.

taimikasvatuksen onnenhetkiä pieni latva-artisokan taimi
Ensimmäinen latva-artisokka on itänyt, jihuu!

Siitä lähtien olen joka aamu ensimmäiseksi raottanut varovasti taimilaatikkojen kansia ja tutkaillut, joko nyt? Tänään huomasin, että ensimmäinen latva-artisokan taimi on jo ponnistanut pinnalle. Chileissäkin näkyy jo varovaisia merkkejä itämisestä!

Nyt täytyy tehdä siemenvarastooni kunnon inventaario ja lajitella siemenpussit kylvöjärjestykseen, sillä taimikasvatuksen kuumin aika alkaa olla käsillä.

Kehuskelin muuten ystävälleni tuoreeltaan kylvökuulumisistani, niin kuin meillä on tapana näin keväisin. Hän on ehtinyt kylvää minua aikaisemmin vaikka sun mitä. Harmi kyllä hänen nuori kissanpentunsa Timur (nimi ei muutettu) on villi ja valtavan ehtiväinen. Se kuulemma sabotoi kylvöpuuhia sen minkä ehtii. :

”Tilannepäivitys: Chilejä oli noussut reilu 20 kivoille pikkutaimille. Timur pudotti purkin. Sain pelastettua kymmenkunta. Timur söi osan ja pudotti purkin. Koulin 4 ja ne kasvoivat kivasti. Timur oli syönyt eilen yhden ja toisen nostanut ylös kuivumaan. Nyt on 2 niistä jäljellä… Toisessa purkissa on 4 tainta. Oli 5, Timur söi nyt aamulla yhden. 

Latva-artisokkaa nousi 4, Timur katkoi 3. Yhden pelastin omaan ruukkuunsa, jonka Timur pudotti. Tilanne 0.”
Näinköhän tuosta katista kasvaa koskaan kunnon puutarhakissaa?

Kommentit (4)

 1. Pioni

  Kuulostaa niin tutulta tuo taimipurkkeihin kurkkiminen;)

  • heidihaa

   Juu, ihan pakkohan niitä on pitää silmällä vähän väliä. Tänään olivat ensimmäiset chilienkin sirkkalehdet näkyvissä!

 2. Mau

  Kotona puutarha sisäkissa.Siisti, ”ruoholeikkuri”.

  • heidihaa

   Kissat ovat selvästi kylvöksistä kiinnostuneempia kuin koirat!

Kommentoi »

Vastaa