Piparminttu-toffeekrokantti

piparminttutoffeekrokantti

Piparminttu-toffeekrokantti on kuin tehty sinulle jos tykkäät rouskutella minttuista toffeeta. Mieti Daimia, mutta vähän “mureampaa”. Joka vuosi meiltä toivotaan lisää piparminttuisia reseptejä ja tänä vuonna yritimmekin tehdä niitä useamman teille. Tämän reseptin voi myös tehdä pähkinäisenä, sillä ohje on muunnos meidän mantelitoffeekrokantistamme. Tai vaihtoehtoisesti testaa meidän viime jouluiset suolakeksitoffeet.

Nyt seuraa erikoishuomautus tästä reseptistä: piparminttuaromeilla on SUURIA eroja. Joissakin resepteissä se ei niin haittaa, mutta koska koviin lämpötiloihin keitetyistä makeisista haihtuu usein alkoholi pois, olisi tähän paras öljypohjainen piparminttuaromi. Jos sellaista ei kuitenkaan löydy, kyllä sillä alkoholipohjaisellakin pärjää. Sitä vaan tulee laittaa hiukan enemmän ja maku jää miedommaksi. Muistelen lapsuudessani että piparminttuöljyä sai apteekista, mutta nykään se tuntuu olevan vähän kiven alla. Leivontatarvikeliikkeistä löytyvä LorAnn-merkkinen, öljypohjainen piparminttuaromi on todella tehokasta, eli jos sitä löydät, käytä ihmeessä!

piparminttu-toffeekrokantti

piparminttu-toffeekrokantti

Mitäs tykkäätte? Maistuisiko teille piparminttu-toffeekrokantti? Tai ehkäpä tätä voisi tehdä lahjaksi läheisille. Tämän parhaita puolia (maun lisäksi!) on ehdottomasti se, että se säilyy hyvänä huoneenlämmössä. Helpottaa huomattavasti lahjan antamista! Meiltä on muutaman kerran kysytty kävisikö tässä maito-tai valkosuklaa, ja vastaus on kyllä. Tumma suklaa tosin jähmettyy vähän paremmin pinnalle kuin vähemmän kaakaopitoisuuksia sisältävät sisarensa. Toimiva idea on myös marmoroida pinta kuten näissä meidän omissa, eli tummaa suklaata ja muutama murunen valkosuklaata joukkoon, ja sulamisen jälkeen marmorointi veitsellä levittäen!

Seuraa meitä myös instagramissa @drjinna

Piparminttu-toffeekrokantti

Ainekset (25 annosta)

225 g
voita
2½ dl
hienoa sokeria
½ dl
vettä
2 rkl
glukoosisiirappia
1-2
tippaa piparminttuaromia
100 g
tummaa suklaata (rouhittuna)
5
karkkikeppiä (murskattuna)
+ vettä sutimiseen
2 h 20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 2 h 00 min

Tee näin:

1. Valmistele 20x20cm kokoinen neliövuoka, vuoraamalla se leivinpaperilla (pyöreäkin luonnollisesti käy). Murskaa karkkitangot haluamasi kokoisiksi palasiksi ja siirrä sivuun.
2. Mittaa muut ainekset kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes kaikki on sulaneet toisiinsa. Ole tarkkana ettei sokeria kerry kattilan reunoille missään vaiheessa, välttääksesi toffeen kristallisoitumista. Voit varalta sutia kattilan reunoja vedellä kastellulla pullasudilla.
3. Kun kaikki on sulaneet toisiinsa, nosta lämpöjä ja keitä massa 151 asteeseen aina välillä sekoittaen. Seos kuohuaa jonkun verran lämmityksen aikana, joten ole varovainen. Kun massa on saavuttanut vaaditun lämpötilan lisää heti piparminttuaromi ja kaada se sitten välittömästi vuokaan. Massa saattaa heti kaataessa olla vähän vaahtoinen, mutta se laskee kun ilmakuplat puhkeaa.
4. Anna toffeemassan jäähtyä reilu viitisen minuuttia, levitä sitten suklaarouhe toffeen pinnalle. Laita vuoan päälle folio tai iso lautanen ja anna suklaan sulaa viisi minuuttia. Levitä sulanut suklaa varovaisesti lusikalla ja ripottele pinnalle karkkitangon palaset.
5. Annan toffeen kovettua huoneenlämmössä muutaman tunnin ajan ja leikkaa tai katkaise haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä huoneenlämmössä.
HUOM! Jos voi erottuu toffeemassan joukosta keittäessä, on se yleensä merkki että massa on lämmennyt liian nopeasti. Tässä vaiheessa kannattaa nostaa kattila liedeltä, sekoittaa massaa kovasti ja laittaa uudelleen liedelle miedolle lämmölle edelleen sekoittaen. Jos tämäkään ei toimi, voit kokeilla lisätä 1 rkl kuumaa vettä massan joukkoon ja sekoittaa voimakkaasti. Paras tapa ehkäistä toffeemassan erottumista on käyttää laakeaa, paksupohjasta kattilaa.
ruoka leivonta joulu makeiset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *