Dr. Sugar
Dr. Sugar

Sitruunainen mangorahkapiiras

Kaupallinen yhteistyö: GastroMax

Pakko ihan ensialkuun myöntää, että tuskastelemme usein vuokiemme kanssa. Meidän kaapista löytyy leivontaan niin paljon kaikkea, mutta kakku-ja piirasvuokamme (muutamaa yksilöä lukuunottamatta) on a) aina väärää kokoa tai b) ihan karmivassa kunnossa (!). Tiedättekö kun irtopohjavuoasta alkaa sisäosat kipristuä irti vaikka olisitte pessyt ne miten huolellisesti ja hellästi tahansa? Vai onko tämä vai meidän ongelma?

Mutta kuin taikasauvan heilautuksesta, saimme mahdollisuuden kokeilla GastroMaxin ihania läkkipeltivuokia, missä ei onneksemme ole sitä mielestämme kamalaa pinnoitetta jonka onnistumme aina pilaamaan, vaan vuoat ovat kauniin metallisen värisiä ja ihanan toimivia – läkkipellin teräs jakaa myös tasaisesti lämpöä, jolloin herkut paistuu täydellisiksi. Säälittävä kakkuvuokakaappimme sai juuri uudet kiiltävät asukkaat, ja emme voisi olla enempää tyytyväisiä!

Ihan ensimmäisenä pistimme testiin piirasvuoan ja teimme yhtä kouluvuosiltamme tuttua reseptisuosikkia, rahkapiirasta. Tosin tuunasimme piirasta laittamalla siihen mangoa – ja voi että, tämä piiras katosi muutamassa tunnissa! Jos et ole mangon ystävä, kokeile piirasta aprikoosista, persikasta, omenoista, päärynöistä tai vaikkapa vadelmista!

Kurkkaa myös GastroMaxin muut käytännölliset tuotteet, kuten nämä mitta-astiat!  Mitta-astiat saavat muuten meiltä isoa plussaa siitä, että niitä voi tilan säästämiseksi kasata kätevästi päällekkäin. Nimittäin kuten mainittu, kaapit pursuaa leivontatarvikkeita! Meillä pääsee seuraavana käyttöön läkkipeltinen irtopohjavuoka sekä ihana leipävuoka, vaikka tapamme mukaan leipävuoissamme valmistetaan aina leivän sijasta jäätelöä… 😀

Sitruunainen mangorahkapiiras

Ainekset
( 10 Annosta )

Taikina
100 g
voita (suolatonta)
1 dl
hienoa sokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
3 dl
vehnäjauhoja
200 g
mangorahkaa
1
kananmuna
½
sitruunan kuoriraaste
Rahkakerros
250 g
maitorahkaa
2
kananmunaa
½ dl
hienoa sokeria
½
sitruunan mehu-ja raaste
1
iso mango (tai 200g säilykemangoa)
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 40 min

Tee näin:

1. Sekoita voi ja sokeri huolella yhteen. Lisää joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe & ruokasooda. Sekoita murumaiseksi seokseksi. Ota n. kolmasosa muruseoksesta sivuun toiseen kulhoon.
2. Lisää lopun taikinan joukkoon mangorahka ja kananmuna, sekoita huolella taikinaksi, lisää vielä sitruunaraaste ja kaada voideltuun piirasvuokaan. Valmista rahkakerros.
3. Mittaa kulhoon kaikki rahkakerroksen ainekset ja sekoita hyvin yhteen.
4. Levitä rahkakerros pohjan pinnalle ja ripottele päälle vielä aiemmin valmistettu muruseos.
5. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 40 minuutin ajan tai kunnes muruseos on kauniin kullanruskea. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera.
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huoletonta Hyvää – arvonta

Laitetaanpas näin tiistai-aamun kunniaksi muutama kirja jakoon! Joko olet lukenut tämän tarinan kirjan synnystä? Suosittelen vilkaisemaan! Itse kirja sinun on mahdollista voittaa nyt kolmessa paikassa – täällä blogissa, sekä meidän että Johannan instagram tileillä. Arvontaan…

Huoletonta Hyvää – kirja ulkona nyt!

Olipa kerran idea. Idea vegaanisesta herkkukirjasta, johon tulisi maailman överiherkuimmat vegaaniset makeat tarjottavat. Mutta älkää ymmärtäkö väärin, se ei ole tämä kirja. Sillä tämä kirja veti 360 asteen käännöksen heti ensimmäisenä pohdintapäivänä kun tapasin Johannan…

Iloista pääsiäistä + lehtivinkki

*sisältää mainoslinkkejä Iloista pääsiäistä kaikille meiltä ja karvakavereiltamme Milalta ja Lunalta 🙂 me ulkoiltiin tänään aurinkoisella talvisäällä Espoon jäillä ja Isossa Vasikkasaaressa! Ihan mahtava talvinen lauantai pääsiäisen kunniaksi! Vaikka talvinen sää olikin tänään erityisen ihana,…

Suosikit pääsiäiseksi

Listasimme alle muutamia suosikkejamme, edellisten vuosien pääsiäisherkuistamme! Kuten huomaatte, suosikkimme on melko pastellisia ja samalla teemalla jatkoimme tänäkin vuona tuorejuustokarkkien tiimoilta. Pidemmittä puheitta, suosikkiemme pariin! Pastellinen Mignon-kakku Appelsiinijuustokakku mansikkavaahdolla Mignon-juustokakkuMitä te aiotte leipoa pääsiäiseksi? 😀…

Tuorejuustokarkit

Ihan ensimmäisenä ei tulisi mieleen laittaa tuorejuustoa karamelleihin, mutta malttakaahan kanssamme. Nämä herkkupallerot ei suinkaan ole mitään kylpypalloja tai muovailuvahaa, vaan herkullisia, pastellisia tuorejuustokarkkeja, mitkä piristää mitä tahansa pääsiäisen herkkupöytää! Parasta näissä nameissa on monipuolisuus…

Tästä lähdettiin liikkeelle – kuvia vanhoista kakuistamme!

Blogimme 7-vuotis synttäreiden kunniaksi lupasimme teille kuvamateriaalia blogin (ja meidän) arkistoista. Eli 2008-2011 kouluajoista lähtien meidän ”herkuista” kuvia. Näitä katsellessa ei paljon naurulta säästytty! 😀 Kuvat otettu puhelimella ja juuri sillä alustalla kun missä ne…

Seitsemän vuotta Dr.Sugar-blogia, muistoja ja mitä meille kuuluu?

Hei kaikki, Jinna täällä. Ajattelin jakaa teille blogimme synttäreiden kunniaksi vähän meidän kuulumisia (postauksen lopussa syy miksi viime vuoden tahti blogissa oli vähän hitaampi) ja kuvia blogin matkan varrelta! Aloitetaanko kertauksella miten meidän blogi syntyi?…

Pursotetut pikkuleivät – klassikko joka vie takaisin kouluvuosiin

Pursotetut pikkuleivät on sellainen herkku joka vie meidät salamannopeasti takaisin kouluvuosiin kun opiskelimme leipuri-kondiittoreiksi. Pursotettuja pikkuleipiä tuli väkerrettyä todella usein ja taikinaa syötyä (vähän liiankin) paljon. Muistamme että koulun pikkuleipiin tuli myös hirvensarvisuolaa ja vaikka…

Vegaaniset marengit

Ystävänviikko lähentelee huipentumistaan, eli ystävänpäivään joka on jo huomenna! Onko teillä jo lahjat ja herkut ystäville ja rakkaille hankittuna? Jos ei, voit kokeilla näitä superhelppoja vegaanisia marenkeja! Oletimme aina että vegaanisiin marenkeihin sisältyisi jotain hankalia…

Vadelma-appelsiinimuffinit

Muffinit ovat ehdottomasti meidän lemppareitamme leipoa. Osaksi sen takia, että ne ovat vaivattomia ja nopeita tehdä, ja toiseksi sen takia että niistä saa aina maukkaita! Nämä appelsiini-vadelmamuffinit ovat mehukkaita, kirpeitä ja raikkaita, ja valmistuvat kädenkäänteessä!…