Pistaasilaskiaispullat

pistaasilaskiaispullat

pistaasilaskiaispullat

Moni saattoikin eilisestä pistaasitahnan reseptistä hoksata mikä resepti blogista tänään löytyykään! Onhan siis laskiaistiistai ja meidän pullamme ovat vihreitä pistaasista! Tämän vuoden herkkumme on siis pistaasilaskiaispullat! Herkulliset pistaasilaskiaispullat sisältävät tietty pistaasitahnan, kevyesti vihreän kuohkean kermavaahdon sekä pienen nokareen hilloa! Koska more is more (kun kyse on laskiaispullista…). Jos kaipaat pikaista reseptiä, kokeile laskiaspullaskonsseja, ne valmistuu alle tunnissa!

pistaasilaskiaispullat

pistaasipullat

Niin herkullista ja suosittelemme joko tänä vuonna tai tulevina vuosina testaamaan pistaasia pullassa mantelin sijasta! Toimii ehkä jopa vielä paremmin! Ja onhan tuo pistaasitahnan väri aika valloittava!

Okei, nyt tekemään viimeisiä työjuttuja ja pakkaamaan. Ylihuomenna koittaa nimittäin loma! Tule lomamatkalle mukaan instagramin puolella! <3

Pistaasilaskiaispullat

Ainekset

½ l
kauramaitoa (tai tavallista)
50 g
tuorehiivaa
2 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
14 dl
vehnäjauhoja (puolikarkeita)
150 g
huoneenlämpöistä voita
+ kananmunaa voiteluun
+ raesokeria
+kermavaahtoa ja pistaasitahnaa

Tee näin:

1. Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi ja kaada se isoon kulhoon. Sekoita hiiva maidon joukkoon. Sekoita sitten joukkoon sokeri, suola ja kardemumma.

2. Lisää taikinaan jauhot pari desiä kerrallaan. Kun taikina alkaa paksuuntua, lisää jauhot desi kerrallaan. N.10 desin jälkeen vaivaa taikinan joukkoon pehmeä, huoneenlämpöinen voi. Vaivaa taikinaa joko käsin tai yleiskoneella 10-15 minuuttia, tai kunnes taikinassa on hyvä sitko ja se on kimmoisaa. Taikina on valmista kun se irtoaa kulhon reunoilta.

3. Peitä taikina liinalla ja anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa  30-45 minuuttia. .

4. Pyöritä pullataikinasta pyöreitä laskiaispullia. Nosta pellille. Anna pullien kohota pellillä vielä puolisen tuntia, voitele kananmunalla, ripottele pinnalle raesokeria ja halutessasi pistaasirouhetta ja paista sitten kypsäksi uunin keskitasolla n.225 asteessa kauniin kullanruskeiksi 10-15min.

5. Halkaise ja täytä jäähtyneet pullat pistaasitahnalla sekä vaahdotetulla kermavaahdolla.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *