Dr. Sugar
Dr. Sugar

Guinnesskakku – Joulukalenteri luukku 17

Onko meillä jotenkin ollut juomapainotteiset herkut eilen sekä tänään… 😀 Kuitenkin, teimme viime viikonloppuna pikkujouluihin paahteisen, suklaisen ja uskomattoman mehevän guinnesskakun! Oluen ja kaakaon yhdistelmä saa kakusta upean värisen, jota puhtaanvalkoinen kuorrute vain korostaa! Alkuperäinen resepti on ihanan Nigellan käsialaa, jota muunsimme hiukan omiin tarpeisiin sopivaksi (ja astetta pienemmäksi)!

Tämä kakku on todella täyteläinen ja sopii täydellisesti jouluun. Voit tuoda lisää joulun makua lisäämällä esimerkiksi kanelia ja kardemummaa taikinan joukkoon. Tosin stoutin täyteläinen maku on kyllä jouluun sopiva jo sellaisenaan. Jos haluat, voit tehdä ohjeen suoraan tuplattuna 24cm vuokaan isommalle porukalle.

Pieni guinnesskakku

Ainekset
( 8 Annosta )

125 ml
Guinness-olutta (tai muuta stoutia)
125 g
voita
35 g
tummaa kaakaojauhetta
200 g
hienoa sokeria
75 g
ranskankermaa
1
kananmuna
2 tl
vaniljauutetta (tai 3tl vaniljasokeria)
1¾ dl
vehnäjauhoja
1¼ tl
ruokasoodaa
Kuorrute
150 g
tuorejuustoa (notkistettuna)
1¼ dl
tomusokeria
½ dl
vispikermaa
1 tl
peruna-tai maissijauhoja
1 tl
vaniljasokeria

Tee näin:

  1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele 18-20cm kakkuvuoka voilla.
  2. Mittaa guinness ja voi paksupohjaiseen kattilaan. Lämmitä kunnes voi on sulanut joukkoon. Siirrä pois levyltä. Lisää sitten joukkoon kaakao ja sokeri. Sekoita pienessä kulhossa yhteen ranskankerma ja kananmuna. Lisää se seos guinness-seoksen joukkoon ja kääntele se huolella sekaisin.
  3. Lisää viimeisenä jauhot ja ruokasooda, sekoita aineksia kunnes taikina on tasainen. Älä ylisekoita. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
  4. Ota valmis kakkupohja huoneenlämpöön jäähtymään, anna sen jäähtyä omassa vuoassaan. Valmista kuorrute.
  5. Mittaa tuorejuusto, vanilja, maissijauhe ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa huolella sekaisin. Lisää viimeisenä kerma ja vatkaa kuorrutetta kunnes se on kuohkea. Laita kylmään kunnes kakkupohja on jäähtynyt.
  6. Kun pohja on jäähtynyt, varmista palettiveitsellä ettei kakkupohja ole kiinni vuoassa ja kumoa se sitten tarjoilualustalle. Kuorruta rennosti tuorejuustokuorrutteella ja koristele haluamallasi tavalla.
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Colamarmeladit – Joulukalenteri luukku 16

Ihanaa sunnuntaita! Viime vuonna teimme perinteisiä glögimarmeladeja, mutta tänä vuonna halusimme kokeilla jotain hauskempaa ja päädyimme valmistamaan marmeladikarkkeja coca-colasta (rehellisesti sanottuna coca-colan joulurekan näkeminen inspiroi leipomaan colasta)! Nämä marmeladit on hyydytetty agar agarilla, joten ne…

Parhaat joulureseptit – Joulukalenteri luukku 15

Meillä on nyt kolmatta vuotta blogissa joulukalenteri (ja sitä ennen joulureseptejä jo kuuden vuoden ajalta..) ja ajattelimme listata tähän kolme suosikkiamme menneiden vuosien jouluherkuistamme, jotka hassusti sattuivat kaikki olemaan pipariteemaa! Gluteenittomat piparit Piparivaahtokarkit Pehmeät piparit…

Kierrekeksit – Joulukalenteri luukku 14

Kierrekeksit on tavallisen  vaniljaisen murokeksin makuisia, mutta saavat hauskan kuvioinnin tavallisesta vaaleasta ja punaiseksi värjätystä taikinasta. Värit voi toki valita oman maun mukaan, mutta me valitsimme punertavan sävyn joulun kunniaksi!

Piparijäätelöpuikot – Joulukalenteri luukku 13

Nom, nom, noooooom! Ei oo varmaankaan jäänyt kenellekään epäselväksi, että me tykätään Fazerin piparisuklaasta ja tällä kertaa tehtiin siitä söpöt jäätelöpuikot. Puikkojen sijasta tästä voi tehdä myös tavallisen ison jätskin. Jäätelötikkujen tilalla käytimme kanelitankoja! Hauska…

Salmiakkifudge – Joulukalenteri luukku 12

Jos superhelpot mikrofudget ei houkutelleet sinua vielä karamellien tekoon, nämä salmiakkifudget saavat viimeisetkin epäilijät avaamaan oman karkkitehtaan keittiöönsä! Ajattelimme ensin että olisimme tehneet lakufudgea, mutta päädyimme makeansuolaisiin salmiakkifudgeihin ja NÄMÄ ON NIIIIIIIN HYVIÄ ! Nämä…

Punospiparit – Joulukalenteri luukku 11

Jos tavallisten piparien leipominen kyllästyttää, suosittelemme kokeilemaan kivaa punostekniikkaa pipareihin! Punospiparit pysyvät myös muotilla tehtyjä kauemmin pehmeinä. Jos etsit herkullisia piparireseptejä näiden tekoon, voit kokeilla näitä: RUISPIPARIT GLUTEENITTOMAT PIPARIT TEKNIIKKA: Kauli piparitaikina tavallisesti muutaman millin…

Vegaaninen riisipuuro – Joulukalenteri luukku 10

Nyt seuraa sekä joululahjavinkkiä että reseptiä. Tämän ihanan riisipuuron löydät myös meidän Huoletonta Hyvää-kirjasta. Jos sinulla on läheinen perheessä tai ystäväpiirissä joka on vegaaninen, keliaakikko tai välttelee valkoisia sokereita, Huoletonta Hyvää on loistava lahjaidea hänelle! Tietty…

Joulun parhaat makeislahjat – Joulukalenteri luukku 9

Joulussa yksi parhaimmista asioista on lahjojen antaminen. Ja me tykkäämme myös antaa itsetehtyjä lahjoja, erityisesti makeita herkkuja. Listasimme tähän alle kolme parhaimmista itsetehdyistä makeisherkuista mitä olemme ystävillemme antaneet! TAFFYT Eli yleisemmin saltwater taffy, on jenkeistä…

Popkornibrittle- Joulukalenteri luukku 8

Ihanaa lauantaita! Aika avata blogin joulukalenterin kahdeksas luukku ja sieltähän paljastuu ihana popkornibrittle. Rapsakka popkornibrittle sopii loistavasti joululahjaksi. Brittlen voi popkornien lisäksi tehdä myös suosikkipähkinöistäsi. Nam! Ihanaa jouluista lauantaita ja hyvää viikonloppua!

Cheddarkeksit – Joulukalenteri luukku 7

Meillä ei pahemmin suolaisia herkkuja blogissa ole, vaikkakin suolaiset herkut on kyllä meidän mieleemme! Tässä tulee nyt kuitenkin ihana ja helppo suolainen herkku, mikä sopii lahjaideaksi vaikkapa juuston ystäville. Nämä cheddarkeksit ovat herkullisia sellaisenaan tai…