Dr. Sugar
Dr. Sugar

Pienet kirsikkapiiraat

Meillä oli pakastimessa paketillinen kivettömiä kirsikoita ja päätimme kokeilla pienien minipiiraiden tekemistä kirsikan makuisina. Kirsikka sopii ihanasti näihin pikkumakeisiin, mutta näin syksyllä piiraiden sisään sopii aivan yhtä hyvin myös mustikat, vadelmat tai omenat! Pikkupiiraat on suloisia ja rustiikkisia pieniä makupaloja ja sopivat ihanasti juhlapöytään tai illanviettoon! Piirat on herkullisia juuri uunista tullessaan vaikkapa jäden kanssa tai tomusokerilla kruunattuna!

Joko odottelette syksyä innolla? Me nimittäin odottelemme! Kotonamme on nimittäin ollut vähän liian kuuma leipoa viime aikoina ja ihana päästä takaisin keittiöön ja herkkujen äärelle! Syksystä on tulossa kiireinen ja ensi kuussa vietämmekin hääjuhliamme Suomenlinnassa (ja vähän jo jännittää!) Onneksi sinne ei tarvitse kakkua tehdä itse, vaan upeasta kakustamme vastaa ihana Say it with a cake Mona! <3

Ihanaa viikonloppua sinne ruudun toiselle puolen!

Pienet kirsikkapiiraat

Ainekset
( 20 Annosta )

3 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
sokeria
130 g
kylmää voita (kuutioituna)
½ dl
jäävettä
Kirsikkatäyte
200 g
kirsikoita (kivettömiä)
1 tl
perunajauhoja (tai maissitärkkelystä)
½ dl
hienoa sokeria
½
sitruunan kuori+mehu
1
kananmuna
1 rkl
maitoa
1 h 45 min
{
AKTIIVINEN 45 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

  1. Mittaa kulhoon vehnäjauhot ja sokeri. Sekoita.
  2. Lisää joukkoon kylmä kuutioitu voi ja sekoita käsivatkaimella tai yleiskoneessa murumaiseksi massaksi.
  3.  Lisää murumaisen seoksen joukkoon jäävedestä puolet, sekoita ja lisää loputkin vedestä.
  4. Muodosta taikinasta pallo ja painele se kelmun sisälle levyksi. Anna viileäntyä kelmussa jääkaapissa noin tunnin ajan. Valmista täyte.
  5. Sekoita toisessa kulhossa yhteen kirsikat, sitruunankuori&mehu, perunajauhot ja sokeri.
  6. Kaulitse jäähtynyt taikina ohueksi jauhotetulla pinnalle. Leikkaa muotilla tai veistä apua käyttäen pyöreitä tai neliskanttisia paloja pellille. Muista leikata jokaiselle piiraalle sekä pohja että kansi.
  7. Sekoita mukissa yhteen kananmuna ja maito. Sivele seosta jokaisen piiraan pohjalle, lisää sitten kirsikkatäytettä ja painele kannet haarukkaa apua käyttäen piiraisiin. Sivele kananmunaseosta vielä piiraiden pinnalle ja töki haarukalla niihin ilmareiät.
  8. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia, tai kunnes piiraat ovat kauniin kullanruskeita.
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leivontabloggaajan kaapilla osa 1

Lomat on nyt lusittu ja tauko blogista ja sosiaalisesta mediasta on tehnyt hyvää! Mutta nyt kääritään hihat ja toivotetaan elokuu tervetulleeksi postauksella meidän leivontavälineistä! Monesti on pitänyt kirjoittaa meille tärkeistä raaka-aineista ja välineistä. Hyvistä perusaineista…

PRIDE-viikon värikkäät herkut

Heippa ja ihanaa PRIDE-viikkoa kaikille sitä juhliville! <3 Meille naisparina viikko on tärkeä ja lähellä sydäntä, mutta myös ihana tekosyy herkutella kaikella värikkäällä. Listasimme alle kuusi värikästä herkkua millä kruunaa vaikkapa lauantain pride-piknikin! 🙂 SATEENKAARI…

Kesäkakku irish creamilla ja mansikoilla

Sitten onkin aika kääntää katse juhannuksen jälkiruokapöytään. Tässä kesäkakussa maistuu irish cream yhdistettynä tuoreisiin mansikoihin. Kakun voi koristella mansikoin ja kukin! Kakkupohjana on käytetty luotto-ohjettamme joka löytyy täältä.

Rukiiset raparperimuffinit

Heräsimme juuri siihen todellisuuteen, että kesäkuu on jo ensi viikolla (vannomme että vasta oli joulukuu…). Ja sehän tarkoittaa sitä, että raparperiaika alkaa olla parhaimmillaan ja me ainakin olemme leiponeet raparperista jo vaikka mitä! Tänään vuorossa…

Persialainen rakkauskakku (persian love cake)

Kaupallinen yhteistyö: GastroMax

Törmäsimme viime Lontoon reissulla Harrodsin kauppahallissa kauniiseen persialaiseen rakkauskakkuun ja siitä lähtien se on kuulunut meidän to do-listille. Pari vuotta kului ja vihdoin päivitimme reseptin blogiimme ja hei, tämä kakku on herkullinen sekä kaunis! Täydellinen…

Lime-seljankukka sima

Lähiaikoina on ollut ihmeen paljon meneillään ja simat meinasi jäädä tekemättä, saimme kuin saimmekin kuitenkin aamusella simat porisemaan. Ja huoneenlämmössähän sima kerkeää vielä hyvin vapuksi, joten täälläkin nautitaan munkkien kera simaa! Emme kuitenkaan halunneet tehdä…

Sitruunainen mangorahkapiiras

Kaupallinen yhteistyö: GastroMax

Pakko ihan ensialkuun myöntää, että tuskastelemme usein vuokiemme kanssa. Meidän kaapista löytyy leivontaan niin paljon kaikkea, mutta kakku-ja piirasvuokamme (muutamaa yksilöä lukuunottamatta) on a) aina väärää kokoa tai b) ihan karmivassa kunnossa (!). Tiedättekö kun…

Huoletonta Hyvää – arvonta

Laitetaanpas näin tiistai-aamun kunniaksi muutama kirja jakoon! Joko olet lukenut tämän tarinan kirjan synnystä? Suosittelen vilkaisemaan! Itse kirja sinun on mahdollista voittaa nyt kolmessa paikassa – täällä blogissa, sekä meidän että Johannan instagram tileillä. Arvontaan…

Huoletonta Hyvää – kirja ulkona nyt!

Olipa kerran idea. Idea vegaanisesta herkkukirjasta, johon tulisi maailman överiherkuimmat vegaaniset makeat tarjottavat. Mutta älkää ymmärtäkö väärin, se ei ole tämä kirja. Sillä tämä kirja veti 360 asteen käännöksen heti ensimmäisenä pohdintapäivänä kun tapasin Johannan…

Iloista pääsiäistä + lehtivinkki

*sisältää mainoslinkkejä Iloista pääsiäistä kaikille meiltä ja karvakavereiltamme Milalta ja Lunalta 🙂 me ulkoiltiin tänään aurinkoisella talvisäällä Espoon jäillä ja Isossa Vasikkasaaressa! Ihan mahtava talvinen lauantai pääsiäisen kunniaksi! Vaikka talvinen sää olikin tänään erityisen ihana,…