Helppo sitruunakakku

helppo sitruunakakku

Tämä helppo sitruunakakku on minun tämän vuoden syntymäpäiväkakkuni. Minulla on tänään synttärit ja blogi täytti lauantaina 13 (!!!) vuotta, joten on siis juhlan aika. Halusin tehdä jotain simppeliä hyvää, joten päädyin lopulta tähän sitruunakakkuun. Kakku on ihanan sitruunainen, mehevä ja saa vielä täytteeksi ja pinnalle herkullisen tuorejuustokreemin. Syöjiä oli vain muutama, joten tein pienen kakun, tämä on noin 10-12 hengelle sopiva. Jos haluat isomman kakun, tekisin kaksi satsia!

Kirjoittelin lauantaina instagramiin siitä, miten sitä alkaa pikkuhiljaa pääsemään eroon turhasta murehtimisesta ja panikoinnista leivonnan suhteen. Pitkään tuntui siltä, että jos jotain meni pieleen oli se ihan maailmanloppu, sillä olithan tuhlannut aikaa ja rahaa sen tekemiseen. Nykyään sitä ehkä osaa ottaa vähän iisimmin ja ajatella pieniä virheitä ja vahinkoja opettavinakin kokemuksina. Jos kakku jää vaikka raa’aksi, voin miettiä että olisikohan reseptissä parantamisen varaa tai pitäisikö uunin lämpötilaa vaihdella. Ennen pohdin vain että miten ihmeessä minä taas epäonnistuin! Vaikka tämä onkin työtä itselle, en halua ottaa asiaa niin vakavasti että en voisi pitää hauskaa töitä tehdessä. Ilo on elämän suola!

helppo sitruunakakku

helppo sitruunakakku

Miltäs helppo sitruunakakku kuulostaa sinun korvaasi? Ensi kerralla tekisi mieli testata tätä appelsiinilla tai limellä maustettuna, varmasti aivan yhtä ihanaa ja raikasta! Jos kaipaat kakkuun lisää suutuntumaa, voit lisätä ruokalusikallisen unikonsiemeniä taikinaan. Ja jos sitruunaherkut on mieleesi, kokeile myös ihania sitruunakeksejä, sitruunamutakakkua tai täydellistä sitruunajuustokakkua, kaikki ehdottomasti ihania. Taidanpas tästä hipsiä syntymäpäivien viettoon. Minulla on vielä vähän tätä kakkua jäljellä, joten kakkua aamupalaksi! Paras tapa aloittaa päivä.

Seuraa meitä myös instagramissa @drjinna

Helppo sitruunakakku

Ainekset (10 annosta)

3 dl
vehnäjauhoja
1½ tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1
sitruunan kuoriraaste
2
kananmunaa
2½ dl
hienoa sokeria
1¼ dl
maitoa (lämpimänä)
50 g
sulaa voita
2 rkl
kasviöljyä (rypsi, oliivi tms)
2 rkl
sitruunamehua
Tuorejuustokreemi
2 dl
vispikermaa
250 g
maustamatonta tuorejuustoa
30 g
voita (huoneenlämpöisenä)
1 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 tl
sitruunamehua
½
sitruunan kuoriraaste
2 h 00 min
{
AKTIIVINEN 1 h 00 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

  1. Voitele ja vuoraa 20cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka leivinpaperilla. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Mittaa kuivat ainekset kulhoon.
  2. Mittaa sokeri ja kananmunat kulhoon tai yleiskoneeseen. Vaahdota kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää lämmintä maitoa sekä kuivia aineksia vuorotellen vaahdon joukkoon hellästi käännellen. Mittaa pieneen kippoon sula voi, öljy ja sitruunamehu, kääntele ne vielä taikinan joukkoon. Älä ylisekoita.
  3. Kaavi valmis taikina vuokaan, tasoita nuolijalla. Paista uunin keskitasossa noin.30-35 minuuttia, tai kunnes kakkupohja on kohonnut ja kypsynyt. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla. Jos tikkuun jää kosteaa taikinaa, jatka paistamista, jos tikku tulee ulos puhtaana tai murusten kera, on kakku valmis.
  4. Anna kakun jäähtyä noin vartti vuoassaan ja irroita sitten varovaisesti. Anna jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista. Valmista tuorejuustokreemi kakun jäähtyessä.
  5. Valmista kreemi vatkaamalla ensin vispikerma kuohkeaksi, jämäkäksi vaahdoksi. Siirrä sitten sivuun.
  6. Vatkaa toisessa kulhossa yhteen huoneenlämpöinen tuorejuusto, tomusokeri, voi, vaniljasokeri sekä sitruunan kuoriraaste sekä mehu.
  7. Kaavi tuorejuustoseos vaahdotetun kerman joukkoon ja kääntele nuolijalla huolellisesti sekaisin.
  8. Kokoa kakku leikkaamalla kakkupohja kahteen osaan. Täytä täysin jäähtynyt kakku kreemillä, annostellen noin puolet sisälle ja puolet pinnalle kuorrutteeksi. Jos haluat kakusta erityisen sitruksista, voit laittaa kakun sisälle kreemin lisäksi myös sitruunatahnaa.
  9. Koristele tuorein sitruunaviipalein sekä yrtein. Tarjoile!

Huom! Kakku on hyvä tehdä hyvissä ajoin viileään jotta se ehtii mehevöityä. Kakku säilyy hyvänä noin kolmen päivän ajan.

ruoka leivonta kakut hedelmat
Kommentit (2)
  1. Hei,
    voisiko pohjan pakastaa ja täyttää sitten, kun on tarve kakulle? 😋

    1. Hei, kyllä voi! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *