Raparperidonitsit

Tiedättekös että tänään vietetään kansainvälistä donitsipäivää? Me osallistumme tähän herkkupäivään tarjoamalla teille reseptin pehmeisiin ja herkullisiin raparperidonitseihin! Nämä donitsit paistetaan uunissa donitsipellillä, mutta onnistuisihan nämä muffinivuoassakin jos kaapissa on donitsipellin ammottava aukko!

Nam! Raparperidonitsit ei myöskään ole hurjan makeita ilman kuorrutetta, joten makeanähky ei tule liian nopeasti! Ja jos raparperi ei ole suosikkisi, näihin taipuu myös omena aivan yhtä hyvin!

Hyvää donitsipäivää ja alkavaa viikonloppua kaikille!

Raparperidonitsit

Ainekset (12 annosta)

2½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
½ tl
suolaa
1 tl
leivinjauhetta
30 g
voita, sulatettuna
1
kananmuna
1 dl
maitoa
1 dl
raparperia, pilkottuna (pilkoimme n.herneen kokoisiksi)
Kuorrute
1½ dl
tomusokeria
2-3 rkl
maitoa
1 tl
vaniljasokeria
+väriainetta
35 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

  1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele samalla donitsivuoka voilla tai öljyllä.
  2.  Mittaa erillisiin kulhoihin ainekset, kuivat toiseen ja nesteet toiseen.
  3. Lisää sitten nesteet kuivien aineiden sekaan ja sekoita taikina nopeasti käsivatkaimelle (tai puulastalla) sekaisin. Älä ylivatkaa.
  4. Kääntele viimeisenä pienet raparperipalat taikinan joukkoon ja pursota tai lusikoi taikina donitsipellin koloihin täyttäen n.2/3 kolosta.
  5. Paista uunissa noin 8-10min. Irrota vielä lämpimänä kumoamalla pelti toisinpäin.
  6. Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset keskenään lusikalla (lisää maito 1 rkl erissä kunnes kuorrute on tarpeeksi juoksevaa). Lisää väriaine.
  7. Dippaa jäähtyneet donitsit kuorrutteessa ja koristele nonparellein tai karkein.

HUOM! Jos pidät makeammasta donitsista, voit lisätä taikinaan 1-2 rkl sokeria enemmän.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *