Blogit
Dr. Sugar

Vegaaniset marengit

Ystävänviikko lähentelee huipentumistaan, eli ystävänpäivään joka on jo huomenna! Onko teillä jo lahjat ja herkut ystäville ja rakkaille hankittuna? Jos ei, voit kokeilla näitä superhelppoja vegaanisia marenkeja!

Oletimme aina että vegaanisiin marenkeihin sisältyisi jotain hankalia jippoja, mutta ne olivatkin jopa simppelimpiä tehdä kuin tavalliset versiot. Yksinkertaistettuna vain aquafaba (kikherneiden tai papujen liemi) ja sokeri vaahdotetaan. Mikäli teet näitä herkkuja vegaani-ystäville, ota huomioon, että väriaineessa ei ole eläinperäisiä ainesosia! Punaisen väriaineen voi onneksi korvata vaikkapa punajuuren liemellä! Ja jos tahdot tehdä ihan tavismarenkeja, löydät ne täältä.

Vegaanisten marenkien muistilista

  • toisin kuin normaali marengeissa, tulee vegaaniset marengit tehdä kylmään liemeen. Joten mittaa aquafaba vaikka edeltävänä iltana jääkaappiin tai käytä lientä vartti pakkasessa ennen vaahdottamista.
  • huomioi että kulhosi ovat rasvattomia, jotta liemi vaahtoutuu.
  • aquafabaa ei voi ylivatkata (jes!), joten voit huoletta antaa sen vaahtoutua yleiskoneessa tehdessäsi muita asioita!

Vegaaniset marengit

Ainekset

120 ml
aquafabaa (eli kikherneen/pavun liemi) (n.1,2dl)
1½ dl
erikoishienoa sokeria
½ rkl
valkoviinietikkaa (ei pakollinen)
+vegaanista väriainetta tai punajuuren mehua
1 h 45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 1 h 30 min

Tee näin:

Esilämmitä uuni 100 asteeseen ja valmistele kaksi peltiä leivinpaperilla. Valmistele samalla pursotinpussi tyllalla ja voit ”maalata” pussiin raitoja vegaanisella väriaineella tai punajuurimehulla.

Mittaa kylmä aquafaba kulhoon ja vaahdota sitä kunnes voit kääntää kulhon ylösalaisin ja vaahto ei liiku. Jos laitat joukkoon viinietikan, lisää se myös heti alkuun. Edelleen vatkaten lisää joukkoon sokeri pienissä erissä, lusikallinen kerrallaan. Kun kaikki sokeri on vaahdon joukossa, sekoita vielä pari minuuttia ja sitten kauho pursotinpussiin.

Pursota pellille, jätä isommat välit kuin tavallisia marenkeja tehdessä, sillä vegaaniset versiot saavat jonkin verran kokoa uunissa. Paista 100 asteessa noin puolitoista tuntia ja tämän jälkeen voit antaa marenkien jäädä sammutettuun uuniin jälkilämmölle vielä hetkeksi. Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat pelliltä helposti.

Marengit säilyy huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa jopa pari kuukautta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vadelma-appelsiinimuffinit

Muffinit ovat ehdottomasti meidän lemppareitamme leipoa. Osaksi sen takia, että ne ovat vaivattomia ja nopeita tehdä, ja toiseksi sen takia että niistä saa aina maukkaita! Nämä appelsiini-vadelmamuffinit ovat mehukkaita, kirpeitä ja raikkaita, ja valmistuvat kädenkäänteessä!…

Fudgepallot

Nyt ystävänpäivän lahjavinkkiä metsästävät korvat hörölle! Nämä fudgepallot valmistuu käden käänteessä ja ovat herkullinen lahjaidea ystäville tai rakkaalle! Fudgepallot saivat pintaansa myös tummasuklaakuorrutteen ja honeycomb-murua. Honeycombin reseptin löydät täältä. Nyt takaisin lumisen laskiaissunnuntain viettoon!

Mango-vadelma nicecream

Parin päivän sokeriherkkujen jälkeen tasataan tiliä tällä ihanalla ja vähän kevyemmällä nice creamilla! Tämä nice cream saa makunsa vadelmasta ja mangosta. Reseptistä tulee yksi iso annos, jonka voi herkutella yksin tai jakaa ystävän kanssa –…

Pink Velvet cupcakes

Ystävänviikon kunniaksi leivoimme pink velvet kuppikakkuja, red velvetin vaaleanpunaisia serkkuja! Pink velvetiin ei tule laisinkaan kaakaota, jotta se säilyttää heleän värinsä, mutta se omaa silti pehmeän samettisen lopputuloksen joka on velvet leivoksille ominainen. Oletteko ikinä…

Vanukaspuikot

Ja näin pyörähtää käyntiin ystävänviikko blogissa! <3 aloitetaan herkullisilla ja ennen kaikkea tajuttoman helpoilla vanukaspuikoilla 🙂 Vanukkaista tulee mieleen lapsuus ja etenkin naminami-vanukkaat oli meidän suurta herkkua! Oliko teillä suosikkia naminameista? Meidän mielestä paras oli…

Ystävänpäivän suosikit

Ennen meidän lupaamaamme ystävänviikkoa, muistellaan blogissa vanhoja ystävänpäiväreseptejä! Listasimme alle neljä suosikkiamme! Kaksi söpöilyreseptiä ja kaksi supersuklaista – suklaahan tunnetusti on romanttisin herkku! 😉 Pitää vielä mainita, että jokainen näistä neljästä reseptistä on gluteeniton! Ruusumarengit…

Laskiaispuuro

Laskiainen ja Runeberginpäivä ajoittuvat aina sopivasti varmaankin vilkkaimpiin dieettikausiin ja pulla (ja tortut) ovat varmaankin päätynyt monella pannaan! Laskiaispullien sijasta aamupalaksi voi nauttia tätä ihanaa laskiaispuuroa mikä saa makunsa mantelista ja kardemummasta! Herkullista ja terveellistä…

Suklaakeksit suolakinuskilla

Moi! Tähän aikaan vuodesta ehkä yleisimmät herkut on laskiaispullat ja runebergin tortut, mutta meilläpä herkutellaan suklaakekseillä, jotka sai hunnukseen ihanan suolakinuskin! Suolakinuski, tai tunnetummin salted caramel tuo kekseihin ihanaa paahteista suolaisuutta ja tätä kastikettahan voisi…

Karamellinen päärynä chiapuuro

Nyt puhutaan aamupalasta, nimittäin täällä ruudun takana on yksi aamupalan vihaaja ja yksi aamupalan rakastaja. Joten välillä sen kultaisen keskitien löytäminen on hankalaa… Aamuja helpottamaan on kiva oivaltaa herkkuja jotka voi preppailla valmiiksi jo illalla!…

Hunajaiset honeycomb-makeiset

Moikka kaikille täällä Meillä Kotona-sivuston puolella nyt ensimmäistä kertaa! Me vähän ylläriä teille povailtiin ja tämä se on! Täällä me nyt ollaan, ja mitä mahtavammassa joukossa! 🙂 Ensimmäiseksi reseptiksi tänne kokeilimme jotain uutta… nimittäin ihastuttavan…