Helppo minttusuklaa-fudge (V)

Kaupallinen yhteistyö: Fine Foods & Spice Up!

helppo minttusuklaa-fudge

minttusuklaafudge

kondensoitu kookosmaito

Tämä helppo minttusuklaa-fudge vie kielen mennessään ja valmistuu niin kätevästi. Fudget yleensä valmistetaan keittämällä sokeriseos korkeaan lämpötilaan ja sekoittamalla sen jälkeen vatkaimilla, mutta nämä helpot fudget valmistuu helposti jokaisessa keittiössä yhdistämällä suklaata ja kondensoitua maitoa.

Meiltä monesti toivotaan vegaanisia reseptejä, varsinkin makeisia näin joulun alla. Moni ei ehkä tiedä että kondensoitua maitoa löytyy myös vegaaninen versio ja sitä käytimme tässäkin reseptissä. Spice Up! – kondensoitu kookosmaito toimii ihan samalla tavalla kuin tavallinenkin versio, mutta on lehmänmaidon sijaan valmistettu kookosmaitoon. Tätä voi makeisten lisäksi käyttää monessa muussa jälkiruoassa, kuten jäätelössä tähän tyyliin. Ja koska arvelemme että joku tätä ennättää kysyä, niin vaikka et pitäisi kookoksen mausta, voit silti käyttää tätä tuotetta, sillä fudgemassan seassa siinä ei ole lainkaan kookoksinen maku. Tutustu Spice Up! – kondensoituun kookosmaitoon täältä.

helppo minttusuklaa-fudge

helppo minttusuklaa-fudge

Helpot minttusuklaa-fudget sopii täydellisesti lahjaksi helppoutensa ansiosta. Voit tehdä näitä vegaanisena myös maitosuklaasta, mutta laittaisin tässä tapauksessa parikymmenisen grammaa suklaata lisää, sillä maitosuklaan kaakaopitoisuus on pienempi kuin tummassa suklaassa, jolloin fudget ei jähmety ihan yhtä hyvin.

Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna

Helpot piparminttu-fudget (vegaaninen)

Ainekset (30 annosta)

1 prk
Spice Up! Kondensoitu kookosmaito
450 g
tummaa suklaa
1-2
tippaa piparminttuaromia
+ murskattuja polkkakarkkeja
3 h 10 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 3 h 00 min

Tee näin:

  1. Vuoraa leipävuoka tai joku muu neliskanttinen vuoka foliolla tai leivinpaperilla. Vuoka saisi olla suunnilleen 15x20cm kokoinen, mutta hiukan isommallakin onnistuu.
  2. Mittaa lämpöä kestävään kulhoon kondensoitu kookosmaito sekä rouhittu tumma suklaa. Lämmitä niitä yhdessä mikrossa, aina välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaisesti sulanut.
  3. Lisää sitten joukkoon piparminttuaromi. Aloita ihan yhdestä, kahdesta tipasta. Maista ja lisää tarvittaessa.
  4. Kumoa fudgemassa valmisteltuun vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele lopuksi polkkakarkkirouhe ja anna fudgemassan jäähtyä hetki huoneenlämmössä. Peitä sitten vuoka foliolla tai kelmulla, ja laita kylmään jähmettymään vähintään kolmeksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
  5. Irrota jähmettynyt fudgemassa vuoasta ja leivinpaperista/foliosta. Leikkaa haluamasi kokoisiin paloihin.
  6. Säilytä valmis fudge ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa. Fudge säilyy hyvänä noin viikon verran.

Huom! Piparminttuaromeissa on eroja. Jos onnistut löytämään öljypohjaisen aromin, on se kaikkein vahvinta ja parasta maultaan.

Otathan huomioon että kaikki polkkakarkit ja karkkikepit eivät ole vegaanisia, yleensä johtuen niihin käytetystä punaisesta väriaineesta. Kannattaa katsoa pakkausselosteesta mainitaanko siellä esim. “karmiini” tai “E120”, mikä ilmaisee että väriaineessa on eläinperäisiä ainesosia. Tässä tapauksessa voit korvata polkkakarkit muilla piparminttukarkeilla, kuten Mariannella.

ruoka leivonta joulu makeiset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *