Vodkagnocchit

Vodkapasta on jo klassikoksi muodostunut ruoka, mutta sen seuraksi on kivunnut vodkagnocchit. Tämä versio vodkagnoccheista on hiottu täydelliseksi!

vodkagnocchit

Vodkapasta ihanan helppo ja todella hyvä pasta-annos, joka sopii mitä parhaiten syksyyn. Pastan sijaan tämä versio syntyy perunagnoccheista, jotka hautuvat kypsiksi vodkalla ja kermalla maustetussa tomaattisessa kastikeessa. Pinnalle mozzarellaa ja tuoretta basilikaa – eikö kuulostakin herkulliselta?

Sipulit kuullotetaan voissa pannulla ja sekaan lisätään tomaattipyrettä sekä annoksen tärkeintä ainesosaa eli vodkaa. Käytin kastikkeeseen kokonaisia säilykekirsikkatomaatteja, mutta ne voi korvata myös tavallisella tomaattimurskalla. Kokonaiset kirsikkatomaatit antavat ruoalle kivan ulkonäön! Lisäksi sekaan tulee kuohukermaa ja kastike maustetaan sokerilla, chilirouheella, suolalla ja mustapippurilla. Sitten sekaan lisätään perunagnocchit ja ruoan annetaan hautua noin 5 minuuttia välillä sekoitten. Kannattaa kokeilla välillä perunagnocchin kypsyyttä, sillä se riippuu paljon minkä merkkisiä ne ovat.

Lopuksi päälle revitään mozzarellaa ja viimeistelyyn tuoretta basilikaa. Tämän herkullisempaa ei voi olla!

Vodkagnocchit

Ainekset (4 annosta)

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
voita
3 rkl
tomaattipyrettä
2 rkl
vodkaa
400 g
säilyke kirsikkatomaatteja
2 dl
kuohukermaa
1 tl
sokeria
1/2 tl
chilirouhetta
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
500 g
perunagnoccheja
1 pkt
mozzarellaa
tuoretta basilikaa
15 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 5 min

Tee näin:

Kuori ja hienonna sipulit.

Paista sipulit voissa pehmeiksi. Lisää tomaattipyre ja vodka. Lisää kirsikkatomaatit ja kuohukerma. Mausta sokerilla, chilirouheella, suolalla ja mustapippurilla.

Lisää gnocchit ja anna hautua 5 minuuttia välillä sekoittaen.

Revi päälle mozzarellaa ja viimeistele tuoreella basilikalla.

ruoka pasta
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *