Sitruunagranola

sitruunagranola

Aamupala on on päivän tärkein ateria, ja sitruunagranola sopii osaksi sitä täydellisesti. Ihanan pirteän makuinen granola sisältää kaurahiutaleita, pähkinöitä ja kuivattua aprikoosia (ja tietty sitä sitruunaa!). Ainesosat sidotaan yhteen oliiviöljyllä ja vaahterasiirapilla ja sitten vain uuniin. Tämä resepti on helppo ja nopea, ja valmistuu yksinkertaisista aineksista, joten jos olet nopeana, voit herkutella tällä jo huomisaamuna.

Jos tykkäät aamupalaresepteistä, kokeile myös tätä ihanan mausteista kolmen pähkinän granolaa tai vaikkapa meidän muutaman vuoden takaisia granolamuffinsseja. Jos puolestaan kaipaat vähän luksusta aamupalaan, testaa ihanat sitruuna-ricottapannukakut sekä täydellisiä vohveleita. Sekä granolat, vohvelit ja pannarit voi myös tehdä hyvissä ajoin ennakkoon. Granolat säilyy hyvänä parikin viikkoa ja vohvelit/ pannarit voi pistää vaikka pakkaseen ja lämmittää mikrossa tai leivänpaahtimessa silloin kun niillä haluaa herkutella.

sitruunagranola

sitruuna-granola

Miltäs sitruunagranola kuulostaa? Me ainakin tykkäämme kovasti sitruunan tuomasta pirteästä mausta. Laitoimme meidän granolaan manteleita ja pistaaseita sekä chia-siemeniä, mutta mitkä tahansa pähkinät ja siemenet toimii, joten käytä huoletta omia suosikkejasi. Samoin viimeisenä lisättävät kuivatut hedelmät voivat olla melkein mitä tahansa rusinoista karpaloihin tai vaikkapa banaanilastuihin.

Yksi asia vielä granolareseptistämme. Sen voi helposti tehdä täysin gluteenittomana sekä vegaanisena. Käytä gluteenittomia kaurahiutaleita, jotta saat granolasta keliaakikolle sopivan ja käytä vaahterasiirappia hunajan sijasta, jos haluat granolasta vegaanisen. Me käytimme granolassamme oliiviöljyä, mutta jos haluat omaasi neutraalimman makuisen öljyn, ihan tavallinen rypsi-ja rapsiöljy käy hyvin. Ja sitten ei kun granolaa paistamaan!

Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna

Sitruunagranola

Ainekset

5 dl
isoja kaurahiutaleita
1½ dl
pähkinöitä/manteleita
1 rkl
chia-siemeniä
1 tl
vaniljasokeria
3 rkl
öljyä (oliivi/rypsi)
½ dl
vaahterasiirappia/hunajaa
1
sitruunan kuoriraaste
2 dl
kuivattuja aprikooseja (pilkottuna)
40 min
{
AKTIIVINEN 10 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla.
  2. Mittaa leivinpaperille kuivat ainekset, sekoita yhteen.
  3. Mittaa pieneen kulhoon öljy ja vaahterasiirappi sekä sitruunan kuoriraaste. Sekoita lusikalla yhteen.
  4. Kaada sitten kuivien ainesten päälle ja sekoita kaikki (mielellään käsin) sekaisin keskenään, kunnes kaikki on huolellisesti sekoittuneet toisiinsa.
  5. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuutin ajan. Sekoita puolessa välissä. Tarkkaile granolaa, jotta se ei pääse palamaan. Toiset uunit tuppaa olemaan tehokkaampia!
  6. Kun granola on valmista, anna sen jäähtyä ja lisää sitten lopuksi vielä aprikoosit joukkoon.
  7. Granola säilyy hyvänä huoneenlämmössä, ilmatiivissä rasiassa parisen viikkoa.

Vinkki! Vaihtelua granolaan saat eri pähkinöillä, siemenillä ja sitrushedelmillä. Appelsiini sopisi varsinkin erinomaisesti granolaa maustamaan.

ruoka aamupalat hedelmat valipalat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *