Sitruuna-ricottapannukakut

sitruuna-ricottapannukakut

Kuohkeat sitruuna-ricottapannukakut on täydellinen äitienpäivä-aamiainen ensi sunnuntaina. Jos sinun äitisi tykkää sitruunasta, paista kasa näitä pannukakkuja hänelle. Voit myös tehdä taikinan ennakkoon edeltävänä iltana jääkaappiin tai vaihtoehtoisesti paistaa pannukakut valmiiksi ja lämmittää uudelleen pannulla (tai mikrossa) ennen tarjoilua. Jos pannukakkuja jää yli, ne kestävät myös oikein hyvin pakastamisen. Ja mikäs sen ihanampaa kuin pakkanen täynnä valmiita pannareita heti nautittavaksi.

Pohdimme hetken, että minkä kakkureseptin tekisimme ennen äitienpäivää, mutta ainakin meillä oli tapana äitienpäivänä viedä aamupala äidille petiin, joten päädyttiin tähän aamupalaherkkuun tällä kertaa. Jos juuri sitruuna-ricottapannukakut ei ole mieleisiäsi, kokeile tavallisia pannukakkuja, täydellisiä lettuja tai parhaita vohveleita. Kaikki aivan yhtä ihania tarjottavia! Näiden kanssa sitten kermavaahtoa, tuoreita marjoja ja hedelmiä ja ihana aamiainen on valmis.

sitruuna-ricottapannukakut

sitruuna-ricottapannukakut

Tykkäättekö te siellä aamupalalla herkuttelusta? Me ollaan täällä vähän 50/50, sillä Jonna tykkää kovasti aamupalasta, mutta minä mielelläni syön vähän myöhemmin, muutama tunti heräämisen jälkeen. Tämän takia joskus aamupalabuffat on meille vähän haastavia, kuin toinen tykkää kovasti ja toinen ei saa syötyä juuri mitään. Mutta sopisihan nämä herkut myös brunssipöytään jos siellä on muitakin ei ihan niin aamuvirkkuja kuten minä. Ei sillä että pannukakuille on muutenkaan mitään kellonaikarajoitetta, syö juuri silloin kun itsestä siltä tuntuu 🙂

Oikein mukavaa ja aurinkoista loppuviikkoa kaikille. Viikonloppuna juhlitaan äitejä ja toivottavasti myös euroviisuvoittoa! Niin jännittävää!

Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna ja tägää reseptikokeilusi #drsugar

Sitruuna-ricottapannukakut

Ainekset (16 annosta)

5½ dl
vehnäjauhoja
1 rkl
sitruunankuorta
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
4-5 rkl
hienoa sokeria
2
kananmunaa
1
keltuainen
3½ dl
maitoa
½ dl
rypsiöljyä
3 tl
sitruunamehua
250 g
ricottajuustoa
45 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

  1. Mittaa kuivat aineet yhteen kulhoon. Sekoita.
  2. Mittaa toiseen kulhoon nesteet, sekoita ja lisää sitten kuivien ainesten joukkoon. Vatkaa tasaiseksi, kuohkeaksi massaksi (älä ylivatkaa) ja anna sitten turvota vartin ajan.
  3. Paista kuumalla pannulla kullanruskeaksi pannukakkujen molemmin puolin. Tarjoa lämpimänä kermavaahdon ja marjojen tai vaahterasiirapin kanssa.

Huom! Voit tehdä normaalin pannun kokoisia pannukakkuja tai vaikkapa lettupannulla. Me yleensä teemme normaalilla pannulla, mitaten taikinaa n.½ dl paistumaan, jotta saadaan haluamamme kokoisia pannareita.

ruoka leivonta aamupalat letut-ja-pannukakut
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *