Parhaat vohvelit

vohvelit

vohvelit

Moniko on valmistanut lettuja, pannaria tai vohveleita tänä keväänä? Meidän blogista löytyy nimittäin reseptit omena-,banaani– ja kaneli-sokerivohveleihin, mutta tavallisten vohvelien resepti on jäänyt kirjaamatta ylös. Tässä siis tulee meidän suosikkireseptimme ihanan rapeisiin ja kullanruskeisiin vohveleihin, mitä tarjoiltiin mm.meidän häissämme! Vohvelit voi muuntaa myös suolaisiksi jättämällä reseptin sokerin kokonaan pois.

Vinkkinä vohveleiden valmistukseen se, että jos niitä jää yli, laita ne pakkaseen. Pakkasesta on helppo lämmittää vohveleita itselleen vaikkapa uunin tai leivänpaahtimen kautta (leivänpaahdin sopii paremmin vähän paksumpiin vohveleihin). Sitten vaan herkut pinnalle ja valmista tuli!

vohvelit

Vohvelit on parhaimmillaan juuri paistettuna, sillä niiden rapeus helposti häviää saadessaan kosteutta. Itse tykkäämmekin nauttia vohvelit suoraan ”kuormasta”, eli syödään niitä sitä mukaan mitä valmistuu! Toki vohvelien rapeutta saa pidettyä pidempään esimerkiksi pitämällä ne lämpimässä uunissa!

Seuraa meitä instagramissa @drjinna

Parhaat vohvelit

Ainekset (15 annosta)

3
kananmunaa
3 dl
maitoa
4 dl
vehnäjauhoja
½ dl
hienoa sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
¾ dl
rypsiöljyä tai sulaa voita
2 dl
vichyä (myös maustettu käy)
+ paistoon öljyä, voita
+ marjoja, hilloa, kermavaahtoa
45 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

1. Riko kananmunat isoon kulhoon ja vatkaa kunnes niiden koostumus on ”rikkoutunut”, lisää kaikki muut ainekset joukkoon paitsi vichy. Sekoita huolellisesti ja anna turvota 15 minuuttia.
2. Laita vohvelirauta lämpenemään ja lisää sitten turvonneeseen taikinaan vichy varovaisesti sekoittaen.
3. Voitele kuuman vohveliraudan pintaan voita aina ennen jokaista vohvelia. Lusikoi vohvelirautaan noin ½-1 dl taikinaa (raudan koosta riippuen) ja paista vohveleita muutama minuutti, kunnes ne ovat kullanruskeita. Tarjoile lämpimänä hillon ja kermavaahdon kera.
VINKKI! Valmista suolaiset vohvelit samalla taikinalla, jättäen sokerit pois. Voit myös halutessasi lisätä mausteita tai yrttejä taikinan joukkoon.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *