Omenavohvelit

omenavohvelit

omenavohvelit

Välillä on kiva herkutella ja tehdä aamiaiselle herkullisia, tuoreita vohveleita. Tällä kertaa lisäsimme taikinan joukkoon omenaa tuomaan makua ja mehevyyttä! Vohveleista tulikin herkullisia ja ihanan meheviä! Tarjoilimme vohvelit täyteläisen tuorejuustovaahdon ja itsetehdyn uunihillon kera. Hillon reseptin laitamme blogiin ylihuomenna, joten jos mansikkainen ja mausteinen raparperihillo kiinnostaa, pysykää kuulolla!

Tykkäättekö te kattaa kunnon aamupalapöydän esimerkiksi viikonloppuna? Joskus on hauska hemmotella itseään ja muita runsaalla herkkupöydällä, mutta meillä ainakin on harvemmin aikaa laittaa pöytä koreaksi. Huomasimme kuitenkin että se herkkuaamiainen kotonakin tuntui vähän kuin minilomalta. Minilomaa vietettiin omassa keittiössä siis tällä kertaa.

omenavohvelit

Tässäpä siis herkullinen lisäys aamupalapöytään! Omenoiden lisäksi taikinassa toimisi hyvin esimerkiksi päärynät ja monet marjat! Omenavohvelit voi myös pakastaa ja aina vohvelinhimon iskiessä heittää leivänpaahtimeen rapean pinnan ja lämpimän sisuksen saamiseksi! Jos juuri omenavohvelit ei ole sinun juttusi, kokeile näitä kanelisokerivohveleita.

Seuraa meitä (ja herkkujamme) instagramissa tästä.

Omenavohvelit

Ainekset (15 annosta)

4½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
3 rkl
hienoa sokeria
1 rkl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
2 tl
kanelia
2 tl
vaniljasokeria
½ tl
kardemummaa
2
kananmunaa
4½ dl
maitoa
1 dl
rypsiöljyä
3
omenaa kuutioituna (esim.Granny Smith)
30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

  1. Laita vohvelirauta lämpenemään ja pilko sitten omenat pieniksi lohkoiksi.
  2. Mittaa kuivat ainekset kulhoon ja lisää omenat niiden joukkoon.
  3. Mittaa sitten jauhojen päälle munat, öljy ja maito! Sekoita taikinaa vispilällä vain sen verran, että taikina on sekaisin.
  4. Kaavi taikinaa vohvelirautaan n.½-1 dl raudan koosta riippuen ja paista kullanruskeaksi.
  5. Nauti vohvelit lämpiminä kermavaahdon, vaniljakastikkeen, jäden ja/tai hillon kera!

Vinkki! Jos haluat tehdä vohveleille tuorejuustovaahdon, vaahdota ensin 2dl kermaa+2 rkl hienoa sokeria ja lisää vaahdon joukkoon hellästi sekoittaen 2 dl notkistettua tuorejuustoa!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *