Kaneli-sokerivohvelit – Joulukalenteri luukku 19

Jouluiseen aamupalapöytään voi kattaa vaikkapa ison kasan näitä kaneli-sokerivohveleita. Vohvelit on raudasta tullessaan ihanan rapsakoita pinnalta ja sisältä pehmoisia. Kun ne vielä kieräyttää kanelisokerissa, niin jouluinen makunautinto on taattu!

Eikö koko satsi vohveleita mennyt kerralla? Pakasta loput ja laita pakkasesta aina leivänpaahtimeen sen verran kuin syöt! Taattu tapa rapsakoihin vohveleihin supernopeasti!

Kaneli-sokerivohvelit

Ainekset (18 annosta)

4¼ dl
piimää
2
kananmunaa
½ dl
sokeria
4 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
½ tl
kardemummaa
5 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
115 g
voita (sulana)
+kanelia ja sokeria pinnalle

Tee näin:

  1. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita vispilällä tai haarukalla sekaisin. Sekoita toisessa kulhossa keskenään piimä, kananmuna ja voisula. Tee kuivien aineiden keskelle kolo ja kaada nesteet siihen. Vatkaa huolella sekaisin, älä ylivatkaa tai vohveleista tulee sitkeitä. Anna taikinan levätä viitisen minuuttia.
  2. Laita vohvelirauta lämpenemään ja tarvittaessa rasvaa se. Sekoita korkeaan lautaseen tai paperipussiin sokeria ja kanelia haluamassasi suhteessa, ja laita sivuun.
  3. Kaavi noin reilu puolen desin verran taikinaa vohvelirautaan ja paista kunnes vohvelit ovat saaneet kauniin kullanruskean sävyn. Siirrä kuumat vohvelit lautaselle tai pussiin ja kieritä kanelisokerissa. Nauti vielä lämpimänä joko sellaisenaan, tai vaikkapa hillon, kermavaahdon tai jäätelön kera!

Saimme taikinasta tehtyä noin 16-18 pientä vohvelia, mutta niitä tulee tietenkin vähemmän jos vohveliraudan kolot täyttää kokonaan!

ruoka aamupalat joululeivonnaiset joulun-jalkiruoat
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *