Hämähäkinseitti-keksit

hämähäkinseitti-keksit

Halloween kolkuttelee ovella ja sitä voi juhlistaa leipomalla nämä hämähäkinseitti-keksit herkuteltaviksi. Ihanan mehevän suklaiset keksit saa pinnalleen näyttävän hämähäkinseitti-koristelun sulaneista vaahtokarkeista. Voit toki tehdä mitkä tahansa keksit tähän pohjalle, tai käyttää vaikka kaupan valmiita keksejä. Tummista, eli yleensä suklaisista kekseistä seittikuvio kuitenkin erottuu edukseen parhaiten.

Nämä keksit voi myös valmistaa etukäteen. Keksitaikinan voi tehdä edeltävänä päivänä jääkaappiin tai jopa paria viikkoa etukäteen pakkaseen (pakastaessa suosittelemme tekemään valmiita palloja taikinasta). Mutta voi nämä tehdä koristeluineen saakka valmiiksi jo edeltävänä päivänä, kunhan niitä ei säilytä päällekkäin jotta seitit ei sotkeennu toisiinsa! Jos teet vastaavan koristelun vaahtokarkeista vaikkapa kakun tai kuppikakkujen pinnalle, emme suosittele tekemään sitä liian aikaisin, sillä se voi helposti sulaa kylmäsäilytyksessä jääkaapin kosteuden takia.

hämähäkinseitti-keksit

Sopisiko kenties nämä hämähäkinseitti-keksit sinun halloween-juhlintaan? Meidän viikon takaisissa halloween-juhlissa nämä ainakin menivät kuin kuumille kiville! Jos kaipaat muitakin halloween-herkkuja, kurkkaa nämä halloween-keksit sekä tämä hurjan herkullinen red velvet-kakku! Ja yksi kakku mitä ehdottomasti voimme suositella on viime vuoden mausteinen kanelikakku pastellisilla koristeilla.

Yritetään palata vielä ensi viikolla halloween-herkkujen parissa, meillä on nimittäin muutamiakin ihania reseptejä mielessä, mitä ehdottomasti haluaisimme ehtiä ennen halloweenia testaamaan! Muita halloweeniin sopivia herkkuja löydät blogista tämän halloween-täpin alta. Nyt toivotamme ihanaa viikonloppua jokaiselle teistä siellä ruudun toisella puolen!

Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna

Hämähäkinseitti-keksit

Ainekset (15 annosta)

2½ dl
vehnäjauhoja
3/4 dl
tummaa kaakaojauhetta
½ tl
ruokasoodaa
115 g
voita (huoneenlämpöisenä)
1 dl
fariinisokeria
3/4 dl
hienoa sokeria
1
kananmuna
150 g
tummaa suklaata (rouhittuna)
1 dl
pähkinöitä (rouhittuna)
+ vaahtokarkkeja seittiin (valkoisia)
30 min
{
AKTIIVINEN 25 min
PASSIIVINEN 5 min

Tee näin:

  1. Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Rouhi suklaa ja pähkinät.
  2. Vatkaa yhteen huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää kananmuna ja vaahdota kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet hyvin sekaisin. Lisää ne vaahtoon ja sekoita nopeasti joukkoon. Älä kuitenkaan ylisekoita taikinaa, jotta kekseistä ei tule sitkeitä.
  4. Kääntele suklaa-ja pähkinärouheet nuolijalla taikinan sekaan.
  5. Pyörittele taikinasta n.pingispallon kokoisia palloja pellille (3×3) ja paina niitä vähän alaspäin. 
  6. Paista 190 asteessa 9-11 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna keksien jäähtyä ritilällä tai lautasella, jotta keksien mehukkuus säilyy.
  7. Kun keksit ovat jäähtyneet hetken, sulata vaahtokarkkeja (muutama kerrallaan) ja kieputa sulanutta vaahtokarkkia seittimäisesti käsin tai haarukalla keksien pinnalle. Tarjoile.
ruoka leivonta keksit-ja-pikkuleivat makeat-leivonnaiset
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *