Skumppa-pannukakut

skumppa-pannukakut

2023 vetelee viimeisiään ja skumppa-pannukakut on täydellinen herkku vuoden ensimmäisen päivän brunssipöytään. Ihanan kuohkeat pannarit saavat lisämakua kuohuviinistä ja näiden kanssa sopiikin tarjottavaksi kupliva tai vaikkapa mimosa! Vaikkakin kuohuviinin alkoholi haihtuu paistettaessa, voit silti halutessasi valmistaa skumppa-pannukakut myös alkoholittomasta kuohuviinistä. Maku on varmasti silti ihana!

Skumppa on yllättävän hyvä ainesosa leivonnassa. Ja nämä pannarit ei suinkaan ole ensimmäinen kerta kun kuohuviiniä leivonnassa hyödynnämme. Kurkkaa myös meidän viimevuotiset skumppa-kuppikakut!

skumppa-pannukakut

Kiitos ihan mielettömästi jokaiselle teille jotka ovat blogia tänä vuonna seuranneet. Ja erityiskiitos kaikista toiveista, viesteistä ja terveisistä mitä olemme teiltä saaneet. Ne tekee tästä työstä merkityksellistä. Joulukalenterissa paukkui tänä vuonna kävijäennätykset, joten kiitos myös siitä. Laitetaan ensi vuonna vielä paremmaksi!

Tämän reseptin myötä me toivotamme teille aivan ihanaa uutta vuotta, heipat vuodelle 2023 ja tervetuloa 2024!

Seuraa meitä myös instagramin puolella @drjinna

Skumppa-pannukakut

Ainekset (12 annosta)

5 dl
vehnäjauhoja
3 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
2 tl
vaniljasokeria
½ dl
hienoa sokeria
2 dl
kuohuviiniä
2 dl
maitoa
1
kananmuna
2 rkl
öljyä tai sulaa voita
+ pinnalle vaahterasiirappia ja marjoja
25 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 5 min

Tee näin:

  1. Mittaa kuivat ainekset kulhoon.
  2. Mittaa niiden päälle nesteet ja vatkaa kaikki sekaisin vispilällä.
  3. Anna pannukakkutaikinan levätä viiden minuutin ajan ennen paistoa.
  4. Kauho valmista taikinaa haluamasi määrä kuumalle pannulle. Odota kunnes pannukakun pintaan muodostuu kuplia ja se vähän kiinteytyy, ja käännä sitten. Paista kauniin kullanruskeiksi. Yhtäläisen ja hyvän kokoisia pannukakkuja saat jos mittaat taikinan pannulle vaikkapa desimittaa käyttäen (käytämme itse yleensä ½ desin mittaa).
  5. Tarjoile vaahterasiirapin ja marjojen kanssa. Ja tietty skumpan!

VINKKI! Raikkaat mimosa-pannarit voit valmistaa lisäämällä skumppa-pannaritaikinaan raastettua appelsiininkuorta.

ruoka juhlat leivonta brunssi
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *