Blogit
Viikonlopputarhuri

Kasvimaa valmistautuu talveen

Kasvihuone
Palmu- ja lehtikaalit olivat vielä virkussa kunnossa, vaikka mökillä oli satanut edellisviikolla lunta aika reippaastikin.

Syksyn viikonloput ovat olleet niin kiireisiä, että ehdimme viime lauantainakin vain piipahtaa mökillä. Ohjelmassa oli pistää mökki talviteloille niin, että tällä viikolla luvassa olevat pakkaset ja lumituiskut eivät haittaa.

Mies keräsi puutarhan puolella varastoon kaikki pihakalusteet ja purki kasvihuoneen Blumat-tippukastelujärjestelmän. Siihen kuuluvat keraamiset anturit pakkasimme mukaamme kotiin, sillä ne voisivat rikkoutua pakkasessa.

Kalette
Kalette oli tämän vuoden uutuus. Se ei oikein ehtinyt tehdä varsinaista satoa eli pieniä ruusukaalimaisia ruusukkeita, mutta suuret lehdetkin ovat ihan maukkaat, kun lehtiruodin poistaa.

Minä touhusin kasvimaalla. Keräsin ensimmäisten pakkasten makeuttamat lehtikaalit, viimeiset porkkanat ja muutaman yrttikimpun. Vaikka valtaosa lehtikaaleista(kin) meni tänä kesänä poskelleen, kertyi muutamasta yksilöstä satoa lopulta ison Ikea-kassillisen verran!

Istutin samalla myös talvivalkosipulit, viime tingassa taas. Valitsin istukkaiksi muhkeimmat kynnet, koska sellaisista kasvaa komeimmat sipulit. Painelin viime kesäiseen, hevosenlannalla kuorrutettuun kurpitsamaahan kaikkiaan 103 kynttä.

Minun oli tarkoitus tehdä myös syyskylvöjä, mutta harmi kyllä unohdin siemenpussit kotiin. Toivottavasti nyt tupruttanut lumipeite ei ole pysyvä, jotta ehdin vielä kylvää ainakin muutaman pussillisen palsternakkaa, porkkanaa ja persiljaa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *