Blogit
Viikonlopputarhuri

Joulukalenterin 23. luukku

suklaaluumut

Minulla ja Aku Ankassa rötöstelevän Karhukoplan yhdellä kelmillä, 176-761:llä, on yksi yhteinen intohimo: luumut. Ne ovat minusta herkullisia melkeinpä missä tahansa muodossa – tuoreina, kuivattuina, hillottuina, mehustettuina…

Joulun aikaan meitä luumujen ystäviä hemmotellaan. Lapsuudesta muistan karjalaisen mummoni leipomat puolikuun muotoiset joulutortut, joiden sisällä oli mehevää, mummon itse keittämää luumuhilloa. Joulupöydän jälkiruoaksi mummo tarjoili aina luumukiisseliä, jonka päällä oli kermavaahtonokareita.

Myöhemmin löysin jouluherkukseni myös  suklaaluumut. Toin niitä joskus Pietarista tuliaisiksi ja olen sen jälkeen valmistanut niitä itse. Suklaaluumujen resepti on helppo ja ainesluettelo lyhyt. Niiden valmistamiseksi tarvitset vain – tadaa!– suklaata ja luumuja :).

Nämä nopeatekoiset namuset sopivat naposteltavaksi esimerkiksi Lumiukko-animaation aikana.

Suklaaluumut

  • hyvää tumma suklaata
  • meheviä, kuivattuja luumuja
  • (koristeluun valkosuklaata)

Sulata palasteltu suklaa vesihauteessa juoksevaksi. Kierittele luumuja suklaasulassa esimerkiksi kahden haarukan avulla, kunnes ne ovat kauttaaltaan suklaan peitossa. Nosta luumut haarukoiden avulla leivinpaperin päälle. Odota, kunnes suklaaluumujen pinta on kovettunut. Sen jälkeen voit halutessasi vielä koristella luumujen pinnan sulatetulla valkosuklaalla. Koristeeksi sopii myös vaikkapa mantelirouhe.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *