Blogit
Viikonlopputarhuri

Joulukalenterin 1. luukku

Viimeistään tänään voi hyvällä omallatunnolla aloittaa pidäkkeettömän jouluhössötyksen, sillä onhan nyt jo joulukuu! Minä kokosin tänä vuonna joulufiilistä nostattaakseni oikein oman joulukalenterin, jonka luukuista paljastuvien jouluisten juttujen myötä aatto hiipii päivä päivältä lähemmäksi.

Tänään ensimmäisestä luukusta paljastuu iki-ihana jouluruusu. Se on yksi lempijoulukukistani – tai oikeastaan lempikukkiani ylipäätään. Jouluruusu on vanhanajan hieno ja vuosikymmeniksi unohdettu joulukasvi, jota onneksi nykyään saa taas hyvin kukkakaupoista.

jouluruusu
Tämä floristimestari Pirjo Kopin ylellinen jouluruusuasetelma oli esillä viime joulukuussa Kauppapuutarhaliiton 100 kukkaideaa jouluun pop up -näyttelyssä. Tänä vuonna sellaista ei ikävä kyllä taideta järjestää.

Tukholmassa jouluruusu tuntui olevan jo ainakin yhtä suosittu joulukukka kuin amaryllis. Kun kävin viime joulun alla tekemässä Viherpihassa juuri ilmestyneen jutun Tukholman joulusta, tätä ihanuutta oli ihan kaikkialla! Joulutähtiä sen sijaan ei juuri näkynyt vierailemieni puutarhamyymälöiden ja kukkakauppojen valikoimissa.

Tänä vuonna ajattelin kokeilla joulua varten hankkimieni jouluruusujen säilyttämistä kevääseen asti, jotta voisin istuttaa ne kasvamaan pihalle kaltaistensa joukkoon. Mökkipuutarhassani jouluruusut ovat viihtyneet hyvin takapihan jalavan varjossa, mehevässä maassa. Jouluruusujeni vanhan roosan ja hennon vihreän sävyiset kukat ovat ensimmäisiä kukkia mökkipuutarhassani ja siksi niitä olisikin kiva saada lisää.

Mietin, onnistuisiko jouluruusun vaaliminen parhaiten valoisan ja viileähkön työhuoneeni ikkunalla (jos saisin jollakin konstilla raivattua sinne tilaa talvehtivilta pelargoneilta) vai kannattaisiko mieluummin kiikuttaa kukka odottamaan kevättä pimeään ja rapsakan viileään kellariin.

Mitä ehdotatte?

Kommentit (2)

  1. Sanna / Kukkala

    Lisäsin joulukalenterisi blogini kalenterilistaukseen. Ihanaa joulun odotusta sinne!

    • heidihaa

      Kiitos, täytyy tutkailla listasi muitakin kalentereita!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *