Viikonlopputarhuri
Viikonlopputarhuri

Esikasvatus alkaa!

esikasvatus alkaa siemenpussien järjestämisellä
Järjestelin siemenlaatikkoni ennen kylvöjä. Esikasvatettavat hyöty- ja koristekasvien siemenet ovat omissa laatikoissaan, kolmas laatikko on suoraan maahan kylvettäville lajeille.

Hyvää uutta puutarhavuotta! Onko esikasvatus jo alkanut? Minun sormeni syyhysivät heti joulun jälkeen niin paljon, että siirryin siemenpussien varovaisesta rapistelusta suoraan itse asiaan ja kylvin jo loppiaisena yhtä soittoa chilit, paprikat, munakoisot ja latva-artisokat. Samalla aloitin versokasvatuksen rukolalla ja sareptansinapilla.

Tiedän, ei mitään järkeä aloittaa näin aikaisin, mutta en vain mahtanut itselleni mitään! En, vaikka yritin muistella, kuinka rasittavaa on yrittää koko pitkän kevään ajan löytää ikkunalaudoilta ja kaikilta muiltakin ikkunoita lähellä olevilta tasoilta tilaa muille tavaroille, kun taimipurnukat ovat lopulta vallanneet jokaisen valo-olosuhteiltaan otollisen neliösentin kodistani. En siltikään, vaikka huomautin itselleni, että olen ensi kuussa lähdössä matkalle, jolloin pikku taimet jäävät yli viikoksi yksin kotiin.

Tässä sitä siis taas ollaan, täysin taimikasvatuksen lumoissa. Ensimmäisen palkintoni sain jo keskiviikkona, kun huomasin, että versokylvökseni olivat itäneet. Toinen pikavoitto paljastui eilen. Yksi pikkuinen latva-artisokan pää pilkistää jo mullasta!

Näihin tuttuihin kuviin ja tunnelmiin päätän raporttini Viikonlopputarhurin viljelyksistä täällä Meillä kotona -saitilla. Toivon kuitenkin, että tapaamme vielä muissa yhteyksissä! Jos haluat jatkaa puutarhapuuhailujeni seuraamista ja kommentointia jatkossakin, niin se onnistuu ainakin Instagramin puolella, @viikonlopputarhuri. 

Momoiii!