Blogit
Valkoinen Harmaja

Vitra House inspiraationa?

Joka vuotiset Asuntomessut lähestyvät taas. Meillä on ollut tapana käydä Asuntomessuilla silloin jos messut sattuvat kesämatkan varrelle tai kotipaikan läheisyyteen. Vuonna 2008 Asuntomessut järjestettiin silloisessa kotikaupungissamme, Vaasassa, ja saimme seurata messurumbaa läheltä, sillä siskoni oli suunnitellut sinne sisustuksen yhteen kohteeseen.

Tänä vuonna Asuntomessut ovat jälleen meitä lähellä, nimittäin Kokkolassa. Olemme käyneet muutaman kerran ajelemassa messualueella ja nähneet pieniä vilauksia sisustuksista sen verran mitä ikkunan kautta ohi ajaessa näkee. Tällä hetkellä mielenkiintoisimmalta kohteelta vaikuttaa kohde nimeltään Aitta, jonka sisustuksen on suunnitellut Susanna Vento.

Aitta-talo Kokkolan Asuntomessuilla

Selailin tuossa muutama päivä sitten vanhaa Deko-lehteä ja huomasin siellä artikkelin Vitra-talosta (josta voit lukea tarkemmin täältä). Minusta Aitta muistuttaa aika paljon Vitra-taloa arkkitehtuuriltaan.

Vitra House Saksassa

Ajattelin kirjoittaa myöhemmin vielä lisää Asuntomessujen kiinnostavimmista kohteista. Kiinnostaisiko teitä sellaiset postaukset? Meinaatteko muuten suunnata Asuntomessuille tänä kesänä?

(kuvat täältä ja täältä)

Kommentit (15)

 1. Pirpu

  >Kiinnostaa messupostaus! Helsingistä asti kun ei tule lähdettyä sinne, vaikka aika monena vuonna ollaan messuja koluttukin.

 2. Tui

  >Mahdollisesti olemme menossa, mikäli päädymme kesälomareissulla Pohjanmaalle. Rakastan asuntomessuja, olen vieraillut jo monessa ja niistä on ollut valtavasti inspiraatiota ensin talon perusjuttuja suunnitellessa, sitten pintamateriaalien kanssa, sisustuksellisesti ja viimeksi myös pihojen osalta. Mihinköhän sitä tänä vuonna keskittyisi, kun omassa talossa alkaa hommat olla valmiit? Pieniin yksityiskohtiin ja tekstiileihin varmaan…

 3. jaana

  >Ehdottomasti kiinnostaa! Sen verran kaukana kun olen, niin itse en pääse kurkistamaan alueaan kehittymistä ja kasvua. Erityisen paljon kiinnostaa tietysti oman raksaprojektin takia ja kyllähän Pohojanmaan kierros on mahdutettu kalenteriin. Varsinkin kun sieltä päin olen kotoisin.

 4. myyrä

  >messuille mennään, vakiokävijä 🙂 muutamat on vuosien aikana jäänyt välistä. Aitta on mielenkiintoinen kohde ja tuo sama vitran talo tuli mieleen, en tosin heti muistanut muutakuin kuvan hämärästi.

 5. suvi m

  >Terhi: Kiva kuulla! 🙂 Luulen, että meillä jää sitten ensi vuonna Tampereen messut välistä…Vera: Jaahas. 🙂 Meilläkin on toiveissa päästä kahdestaan messuille.anne: Juu, en minäkään siitä ryysiksestä tykkää. Ja usein messuilla on vain muutamia todella kiinnostavia kohteita. Keskityn nyt sitten tänä vuonnakin niihin omiin suosikkeihin.avista: Kiva kuulla! Tervetuloa Keski-Pohjanmaalle! :)Linda: No hyvä! Sulla onkin lyhyempi matka kuin meillä. :)Anu: Mukava kuulla! En varmaan kovin monesta kohteesta kirjoittele, vaan omista suosikeista. :)Anonyymi: Juu, olen samaa mieltä. Messuilla on yleensä vain muutama sellainen todella huippukohde, mutta toisaalta kokonaisuutena uppoavat tuolla konseptilla varmaan parhaiten suureen väestöön…?Loma-asuntomessuilla en olekaan ikinä käynyt.Anu: Voih, on varmasti ollut kova rumba rakentaa asuntomessuille. Täälläkin kuulee lähes päivittäin kahvipöytäkeskusteluissa päivittelyä, että kuinkahan rakentajat pysyvät aikataulussa jne. Kyllä se varmasti lisää stressiä, kun on tarkka deadline. Jessica: Kiva, että suuntaatte tänne! Me reissaamme aika usein Turussa, eikä se matka enää tunnu niin pitkältä. Täällä on paljon muutakin nähtävää kuin messut, joten kannattaa viipyä koko viikonloppu. ;)Anonyymi: Kiva! Tervetuloa tänne päin! :)Pirpu: Mukava kuulla! Postailen sitten omista havainnoistani ja suosikeistani myöhemmin. :)Tui: Minä keskityn varmaan aika paljon katsomaan pihajuttuja, kun ne ovat meillä nyt ajankohtaisia. Tietenkin sisustukset kokonaisuutena kiinnostavat myös. Toivottavasti kesälomareissunne suuntautuu tännepäin! :)jaana: Hyvä juttu! 🙂 myyrä: Minusta tuntuu tällä hetkellä, että tuosta Aitasta tai sitten Anvia-talosta tulee minun suosikkini. Mutta pitää mennä ensin paikanpäälle katsomaan… 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *