Blogit
Valkoinen Harmaja

Valon ja varjon leikkiä kuvissa

Olen inspiroitunut tummanpuhuvista kuvista, joita näkyy esim. ruotsalaisessa Residence -sisustuslehdessä ja Lotta Agatonin ja Pia Ulinin ”Colorful” -sisustuskirjassa. Blogikuviahan tyypillisesti hieman ylivalotetaan, mikä saattaa vähän syödä kuvien tunnelmaa. Siksi tuntuu virkistävältä uppoutua välillä erilaiseen valomaailmaan ja ehkä soveltaa sitä kuvaustyyliä itsekin.

varjotIG

iltavalot

Mainitsemissani tummissa kuvissa on kyllä valoa, mutta se tulee jotenkin epäsuorasti tilaan, jota kuvataan. Valon ja varjon leikki luo viehättävää tunnelmaa. Minulla tällaiset kuvat ovat syntyneet sattumalta huomatessani miten aurinko osuu seinälle kotona. Tai kuten eilen, kun istuskelin sohvalla ja käänsin katseeni makuuhuoneeseen päin: huomasin kuinka viehättävästi lampun valo valaisi petaamatonta sänkyä ja Mastes-tuoli oli kauniisti oven edessä. Silloin nappaan puhelimeni tai iPadin ja tallennan ne hetket Instagramiin (@suvim_valkoinenharmaja), josta nämä kuvatkin olen poiminut. Laatu ei vaan päätä huimaa näissä puhelinräpsyissä ja pimeällä otetuissa kuvissa. Pienemmässä koossa, puhelimen ruudulla se ei niin haittaa.

kastanjanoksa_varjot

Kastanjanoksaa kuvatessani onnistuin nappaamaan nuo varjot myös kameralla (yllä oleva kuva) vaikkakin vähän lievempänä.

Tekisi mieli olla aurinkoisena aamuna vähän kytiksellä kameran kanssa ja kokeilla ottaa kuvia, joissa auringonvalo vain pilkistelee tai luo kauniita varjoja. Tai voisihan se olla ilta-aurinkokin… Jännä nähdä leviääkö tämä ”valokuvaustrendi” laajemminkin somekanavien kuviin.

Translation: I feel inspired by dark pictures in, for example, Swedish Recidence interior decoration magazine or the pics in Lotta Agaton’s and Pia Ulin’s book ”Colourful”. I love the way the light falls into the apartments in the pics. I also tried to capture the same feeling at my home when I saw how beautifully the shadows fell onto our livingroom wall or last night when the Tolomeo lamp lit the unmade bed in our bedroom. I captured these moments with my iPhone and posted the pics into my Instagram account (@suvim_valkoinenharmaja) (that explains the quality ;)), but I’d love to take similar photos with my camera…

Kommentit (12)

  1. Hanni

    Hei! Mun kysymys ei liity tähän postaukseen, mutta mulla kiinnostais tietää, että mistä olet hankkinut ne puuteri roosan väriset tyynysi? Kyselin niiden perään jo aiemmin mutten tainnut saada vastausta. Kiva blogi sulla 🙂

    • suvi m

      Voi ei, onko minulta jäänyt kommenttisi huomaamatta…? Pitkulainen puuterinsävyinen tyyny on Muuton (se on toiselta puolelta luonnonvalkoista neuletta) ja se on Sisustuksen Koodista. Toinen tyyny on By Lassenin ”Flow” ja sen olen saanut heiltä suoraa, mutta niitä taitaa löytyä esim. Finnish Design Shopista.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *