Blogit
Valkoinen Harmaja

Valkoiset sohvat

Kyllä, sohvamme ovat saaneet uuden, valkoisen ilmeen. Hankimme Adean ”Band” sohvaamme vaihtopäälliset. Näin voi helposti vaihdella sohvan ilmettä ja on tilalle päälliset silloin, kun toiset ovat pesussa.

olohuone16

olohuone4

olohuone_sohvat

olohuone12

Kun olimme hankkimassa sohvaa, ensimmäistä laadukasta, ”kunnon sohvaa”, yksi tärkeimmistä kriteereistä oli se, että kaikki sohvan päälliset (myös rungossa) olisivat irroitettavat ja omassa koneessa vesipestävät. Toki istuinmukavuuden täytyy myös olla kunnossa. Adean ”Band” sohva täytti odotuksemme täysin ja näin reilun kahden vuoden kokemuksella voin sanoa, että olemme erittäin tyytyväisiä sohvavalintaan.

Yksi sohvan parhaista puolista on myös se, että modulit ovat irroitettavia, joten alunperin kulmasohvaksi ajateltu sohva toimii hyvin myös modulit irrallaan. Näin olemmekin sitä nyt enimmäkseen pitäneet. Vain ihan alussa sohvat olivat kiinni toisissaan kulmasohvana (kuvia näkyy esim. ikivanhassa Kotona ollaan -postauksessa, jonka kirjoitin juuri kun olimme muuttaneet tänne). Irrallaan olevat modulit antavat ilmavamman tilan tunnun olohuoneeseen ja pidän siitä, että toisessa modulissa ei ole toista käsinojaa; se on ikäänkuin divaani.

olohuone10

Valitsimme toiseksi päällisten väriksi valkoisen, sillä se on raikas ja ajaton. Näyttää aina hyvältä. Valkoisista sohvista meillä on usean vuoden kokemus, sillä ihan ensimmäinen sohvamme oli valkoinen (hankittiin muuten siihen ensimmäiseen opiskelija-asuntoon, josta juuri kirjoittelin) ja valkoiset sohvat meillä olikin siihen saakka, kunnes tänne muutimme. Valkoinen väri sohvassa ei ole yhtään niin hankala kuin moni saattaa luulla. Valkoisia päällisiä on todella kätevä pestä itse, eikä väri haalistu kuten tummissa päällisissä saattaa käydä.

Tämä valkoinen kangas on myös vähän tiiviimpää kuin harmaissa päällisisissämme, joten tähän eivät kissojen kynnet pure niin helposti. Onneksi kisut ovat antaneetkin sohvien olla rauhassa. Rääpimisongelma oli vain alussa, kun sohvamme oli uusi ja vanhempi kisu halusi kynsillään ”merkata” sen.

olohuone7

olohuone19

On tosi mukavaa, että nyt meillä on ikäänkuin kahdet sohvat! Vain päällisiä vaihtamalla saa aikaan eri ilmeen olohuoneeseen. Päällisten tilaus Adealta onnistuu myös todella kätevästi, sillä heillä on rekisterissä tallessa asiakkaan sohvan mitat, joten ei tarvitse muuta kuin vain valita kangas ja laittaa tilaus menemään.

Koristetyynyiksi valitsin tällä kertaa ihan rennosti aivan sekalaisen kokoelman tyynyjä. Tietysti nyt tekee hirveästi mieli hankkia uusia, värikkäitä tyynyjä valkoisten sohvien pariksi. Olisittepa nähneet Mankun ilmeen, kun sanoin että tarvittaisiin uusia koristetyynynpäällisiä… 😉

Translation: We’ve got new covers for our sofa (by Finnish brand Adea, the model is called ”Band”). I chose white colour, because it is timeless and the colour does not fade when you wash the covers. These covers can be washed in a normal washing machine. Now we kind of have two different sofas – grey and white – depending on which covers are on. Great! The decorative pillows are a mixed collection of different patterns and fabrics.

Kommentit (56)

  1. Artek 91 pöytä – Valkoinen Harmaja

    […] muistattekin, että tämä Artekin pöytä on ollut meillä myös sohvapöytänä niin olohuoneessa kuin saunatuvalla. Olemme hankkineet pöytään myös matalat jalat, jolloin sitä voi käyttää […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *