Blogit
Valkoinen Harmaja

Uutta ilmettä päiväpeitteellä

Sisustusinspiraation iskemiseen ei paljon tarvita: sen voi herätellä jokin väri, muoto tai materiaali. Tällä kertaa sisustusinnostukseni herätti sekä väri että materiaali. Päätin nimittäin sovitella meidän makuuhuoneeseen roosan väristä Lexingtonin päiväpeitettä, jonka olen saanut vuosia sitten siskoltani. Tummansininen ja roosa muodostavat minusta aika herkullisen väriparin.

roosaa_mh-8893

roosaa_mh-8763

roosaa_mh-8858

roosaa_mh-8727

roosaa_mh-8796

roosaa_mh-8737

roosaa_mh-8780

roosaa_mh-8940

roosaa_mh-8741

Vaikka päiväpeite on tyttömäisen roosa, ei lopputulos ole minusta kuitenkaan liian hempeä – tummat seinät tuovat niin vahvan kontrastin. Olohuoneesta makuuhuoneeseen päin katsottuna sohvalla oleva Marimekon koristetyyny nappaa kivasti samaa sävyä kuin taustalla näkyvä päiväpeite.

Laadukkaat materiaalit tunnistaa usein kosketuksesta. Tämä päiväpeite on hyvin raskas ja pidän todella paljon sen tekstuurista. Materiaali on 100% puuvillaa. Raskas peitto laskeutuu kauniisti ja tuntuu todella laadukkaalta. Olisin toki voinut silittää peitteen ennen käyttöönottoa, mutta en malttanut. Petauskin on tuollainen rennon oloinen, joten ei muutama ryppy haittaa.

On muuten hassua, kuinka meidän vanhempi kissaneiti rakastaa pedattuja sänkyjä ja puhtaita lakanoita. Lähes aina kun olen saanut petauksen valmiiksi, hyppää kisu sängynpäälle nukkumaan. Toinen lempipaikka on meidän yläkaapeissa sijaisevat lakanahyllyt; sinne hän pyytää pääsyä naukumalla ja kurkottelemalla ylös. Suloinen Viivi.


Translation: I am often inspired by colours, shapes and textures. This time I got inspired by both colour and texture. I love the texture of this old bedspread that my sister gave me years ago. It is from Lexington. The pink colour does not look too girly when it is coupled with dark blue walls.

Kommentit (18)

 1. Piia

  Tummansininen ja roosa ovat yksi minun suosikkiyhdistelmistä ja varsinkin neuloessa olen käyttänyt paljon tuota väriparia!
  Päiväpeitto sopii teidän makuuhuoneeseen kauniisti ja tuo ihana Marimekon tyyny toistaa kyllä kauniisti tuota sävyä! <3

  • suvi m

   Nämä ovat kyllä kiva väripari. 🙂 Minäkin olen aiemmin yhdistänyt puuterisen roosaa tähän tummansiniseen makkariin, mutta tämä marjapuuron väri on pikkuisen erilainen.

 2. S – beauty of life

  Katselinkin jo sun testailuita snäpissä ja hyvältä näyttää! Mä huomaan kaipaavani väriä sisustukseen ja vaaleanpunainen olis aika herkku 🙂

  • suvi m

   Kiva kuulla! 🙂 Vaaleanpunainen on oikein ihana väri sopivissa määrin. 😉

 3. Idis & Interiööri

  Näyttää kyllä hyvältä tummaa seinää vasten!

  Mulla vielä vähän särkee silmiä jos näen roosaa väriä oikein isoina annoksina…ekassa yhteisessä kodissa oli sitä väriä ihan liikaa. Joskus melkein itkettää kun katsoo vanhoja valokuvia 😀

  • suvi m

   Heh, olet tainut saada yliannostuksen vaaleanpunaista. 😀 En minäkään haluaisi omaan kotiin sitä kovinkaan suuria annoksia. Tämä yksi päiväpeite nyt menee, kun ympäristö ei ole liian hempeä.

 4. Kati / Villa Valko

  Sopii kyllä kivasti tuo vaaleanpunainen peitto tuohon seinän väriin. Mii laik!

  • suvi m

   Kiva kuulla Kati! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *