Blogit
Valkoinen Harmaja

Uusi lattiapinnoite saunatupaan?

Olen joskus maininnut, että saunatupamme betonilattiasta ei tullut ihan sellainen kuin olisimme halunneet. Lattia jäi liian karkeaksi ja pinta olisi pitänyt ehkä käsitellä eri tavalla. Sävykin jäi runsaan hiekkapitoisuuden takia melko ruskeaksi. Rakennusaikana tuntui jotenkin tosi hankalalta löytää ohjeita betonilattian pintakäsittelyyn, eikä rautakaupoissa osattu auttaa. Ehkä olimme liian hätäisiä, emmekä selvittäneet asiaa tarpeeksi.

Silloin tällöin olemme puhuneet, että lattialle pitäisi tehdä jotain, mutta aina se on jäänyt muiden ”projektien” myötä (ja niitähän omakotitalossa riittää). Sitten sain blogiyhteistyön myötä kuulla Weberin uudesta sementtipohjaisesta CASA design lattiapinnoitteesta. Pinnoite on Suomessa kehitetty ja sillä saa aikaan kauniin saumattoman ja yhtenäisen lattiapinnan. Upeat tuotekuvat vakuuttivat minut lopullisesti.

weber1

weber2

weber3

CASA design lattiapinnoite sopii kuiviin sisätiloihin ja yleensäkin tiloihin, joissa lattiaan kohdistuva rasitus on kevyt tai keskiraskas. Eli se sopii lähes kaikkiin kuiviin tiloihin, lattian pohjamateriaalista riippumatta. Pinnoitteen luvataan antavan lattian, joka on myös lämmin ja miellyttävän tuntuinen jalkojen alla sekä helppo pitää puhtaana.

CASA design-pinnoitteen voi asentaa itse, sillä sen pitäisi olla erittäin helppo levittää, eikä asennukseen tarvita erityistaitoja tai työkaluja. Pinnoite tasoittuu itsestään. Ja mikä kätevintä, CASA Design-–lattiapinnoite sopii levitettäväksi suoran ja sementtipohjaisen alustan, kuten esimerkiksi betonin, päälle. Meidän saunatuvassa pinnoite tulisi siis tämmöisen betonilattian päälle:

saunatuvan_lattia

takan_edusta

smeg_jaakaappi

sangynvierusta

Lattiapinta tulisi valmiiksi 24 tunnissa, eli tosi nopsaan. Nyt pitäisikin vain enää valita sopiva lattian väri meidän saunatupaan. Tasoitteen mineraalipohjaisesta koostumuksesta johtuen väristä tulee vivahteikas ja eläväinen. Värivaihtoehtoja on kuusi:

varimallit

Ensimmäinen ajatukseni oli, että valkoinen lattia olisi upea! Tai sitten vaaleanharmaa, vähän betonin sävyinen (muttei meidän hiekkaisen betonilattian sävyinen ;)). Tokihan myös Mankun mielipide täytyy ottaa huomioon ja hän oli sitä mieltä, että lattian pitäisi olla melko tumma, sillä tilassa katsotaan paljon elokuvia videotykiltä, joten vaalea pinta ei olisi paras vaihtoehto siltä kannalta. Saunatuvan seinät ovat valkoiset ja päätyseinä on valkoista raakalautaa. Luultavasti tulemme jossain vaiheessa maalaamaan seinät tummiksi elokuvien katselunautinnon lisäämiseksi. Niinpä olisimme päätymässä harmaan sävyyn (alimmaisena vasemmalla).

Mielelläni kuulisin kuitenkin teidänkin mielipidettä. Mikä lattian väri sinusta sopisi parhaiten meidän saunatupaan?

Translation: Which of these would be the best floor colour for our sauna house…?

Blogiyhteistyo

weberlogo

Kommentit (60)

 1. Katarina

  Rohkea rokan syö ja siksi keltainen. Keltainen sopii hyvin mustan, tummanharmaan ja valkoisen kanssa. Jos lattia ja kaikki seinät on tummia (tulevaisuudessa), on tilan hahmottaminen jotenkin hankalaa. Vaaleampi lattia auttaa hahmottamaan esineitä ja kalusteita, varjoja ja mittasuhteita. Valkoinen on liian kova ja saunatupaan kulkeutuu varmasti roskia pihalta, kaikki näkyy, heti. Harmaa on liian kesy, antrasiitti liian tumma, siksi rohkea sinapinkeltainen!

  • suvi m

   Hui! 🙂 Tarkoituksena on kyllä, että seinien ja lattian välille jää kontrastia sitten joskus jos seinät maalataan. Ja roskat haluan nähdä, jotta näen mistä siivota. 😉 Keltainen on minusta liian rajoittava näin pysyvään pintaan, joten en siksi meille sitä valitsisi. Jos pidän pinnat melko neutraaleina, voin tuoda tilaan mitä tahansa tehosteväriä sisustukseen ajan myötä.

   Mutta hieno ehdotus ja hyvin perusteltu. 🙂

 2. Johanna Koo

  MOi 🙂 Haluasin lukea just sun vastaukset tähän haasteeseen http://ekojohanna.blogspot.fi/2013/10/haaste-blogiperiaatteesi.html . Hiukan eri sorttinen kun yleensä 😉 Voi et teillä on niin upeeta <3

  • suvi m

   Kiitos haasteesta! 🙂 Laitanpa korvan taakse. Tuosta tulisikin piiiitkä postaus.

 3. Maria

  Bongasimme tämän lattiavaihtoehdon lehtimainoksesta ja innostuimme. Sopisi hienosti uuteen kotiimme, joka sijaitsee 60-luvun rivarissa. Remontti alkaa parin viikon kuluttua. Kovin huonosti vain on missään kaupoissa vielä tietoa aineesta. Esim Turun K-Raudoista ei ole vielä edes hintaa saatavilla… Tosi hyvään saumaan tuli päivityksesi siis. Nyt utelenkin, että koskakohan ehditte remonttia tekemään (ja remppakokemuksianne jakamaan… 🙂 )? Harmaa on teille varmasti hyvä valinta – itse päätynemme samaan!

 4. Nimetön

  Moi

  Meilläkin on lattiavalinnat edessä näillä näppäimillä joten olisi kiva jos saat jaettua asennus- ja ensimmäisiä käyttökokemuksia asappina 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *