Blogit
Valkoinen Harmaja

Uudet terassipurjeet

Kesäisin minulta kysytään usein meidän terassipurjeista, joten päätin kirjoitella niistä vielä erikseen. Tänä vuonna jouduimme ostamaan uudet terassipurjeet, sillä kolme kesää palvelleet Ikean purjeet repesivät tuulessa viime kesän lopulla. Hyvin ne kestivät monenlaiset riepotukset, kunnes viimein alkoivat purkautua. Uudet purjeet löytyivät tällä kertaa lähempää: Hong Kongista (siis siitä liikkeestä).

Mutta oikeastaan syy, miksi halusin tästä aiheesta jälleen kirjoittaa on purjekankaan sävy. Hong Kongissa oli nimittäin kahden värisiä terassipurjeita: tummanharmaita sekä luonnonvalkoisia. Tummanharmaat purjeet olisivat myös olleet nätit ja sopineet meidän julkisivuun, mutta niitä ei ollut enää jäljellä suuremmassa koossa. Luonnonvalkoisia sen sijaan oli jäljellä vaikka kuinka paljon ja taidan arvata syyn: moni varmaan karsasti ”valkoisen” purjeen lähes beigen väristä sävyä. Valkoisen pitää olla valkoinen, vai pitääkö?

Minä tuumasin, että otetaan vain luonnonvalkoiset purjeet, sillä minusta kaikkien valkoisten sävyjen ei tarvitse olla täysin yhtä valkoisia ja jos purje olisi asennettunakin vielä kovin beige, niin se toisi vain lämpimämpää sävyä terassille ja sointuisi kuitenkin hyvin yhteen valkoisen talon ja valkoisten sohvien kanssa. Arvelin kuitenkin, että asennettuna purjeet näyttäisivät valkoisemmilta kuin pakkauksessa. Pakkaukseen käärittynä purjeeseen tulee monta kangaskerrosta, jolloin sävy näyttää tummemmalta kuin se onkaan. Ja tältä ne sitten näyttävät:

terassipurjeet_pysty

takaterassi

takapiha

purjeen_alla

terassipurjeet

terassipurjeet_sivu

Pakkaukseen verrattuna purjeet ovat avattuna todella paljon valkoisemmat kuin olisi voinut kuvitella. Harmi etten ottanut pakkauksesta kuvia, niin että olisitte nähneet eron. Otin nämä kuvat juuri purjeiden asennuksen jälkeen, joten purjeet ovat vielä ryppyisiä. Siitäkään ei tarvitse turhaa stressata, sillä sateessa ja tuulessa rypyt kyllä oikenevat – onhan nyt riittänyt sopivia ilmojakin siihen tarkoitukseen. 😉

Viime kesänä tein postauksen terassipurjeen kiinnityksestä, joten se kannattaa vilkaista jos sellaiset kysymykset mietityttävät. Näiden Hong Kongin purjeiden mukana ei kuitenkaan tullut kiinnitysjousia, kuten Ikean purjeiden kanssa. Hong Kongin purjeet ovat myös jonkin verran suuremmat kuin Ikean purjeet, joten kun kiinnitimme ne samoille paikoille Ikean purjeiden kanssa, jäävät purjeet enemmän pussille. Ja sitä myötä purjeisiin jää sateella vettä, jolloin kangas venyy. Pientä fiksausta pitää siis vielä tehdä.

Purjeet tuovat minusta tosi kivaa ilmettä talon julkisivuun ja antavat jonkin verran myös suojaa auringolta. Ja antavat ne pikkuisen sadesuojaakin, mutta silloin saa olla tarkkana ettei purje heilahda ja anna vesisuihkua niskaan. 😉

Translation: We bought new ”sails” for our terrace. These are somewhat bigger than the ones we had before. I think they compliment our house nicely.

Kommentit (11)

  1. Ellu

    Hei, mistä teidän ikkunat tuli? Meillä on nyt tämä oma Vihervaara-Harmaja, ja olin kuvitellut meidän kiinteiden ikkunoiden näyttävän ulkoa samalta kuin teidän. No ei näytä! Teillä on poikkipuiden poikkileikkaus ”paksu viiva” ja meillä vähän kuin kolmio. Ei ollenkaan sellaiset kun olin kuvitellut, ja nyt harmittaa :(.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *