Blogit
Valkoinen Harmaja

Unikko

Monien suomalaisten rakastama klassikkokuosi Marimekon Unikko viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuotta. Maija Isolan vuonna 1964 suunnittelema kuosi koki uuden suosion 90-luvun lopulla, jolloin etenkin sinisävyiset Unikko-tuotteet olivat pinnalla. Tänä vuonna Unikkoa saa juhlavuoden kunniaksi uusissa väreissä.

unikkoverho

Minusta tuntuu, että monet suhtautuvat Unikkoon jonkin asteisella intohimolla: sitä joko inhotaan tai rakastetaan. Itse en kokenut kovin vahvaa Unikko-hypetystä silloin aikoinaan, joten en voi sanoa, että olisin kyllästynyt Unikkoon. Unikko on itse asiassa kuulunut pienenä ripauksena keittiömme sisustukseen kaikki nämä vuodet sieltä 90-luvun nousukiidosta saakka; nimittäin kissojen ruokakupin alustana on Marimekon Unikko-tabletti. Ja on minulla pari pinkinsävyistä Unikko-tyynynpäällistäkin äidin kätköistä peräisin, ihan sieltä 60-luvulta saakka.

unikko_poiminnat

Uusista tuotteista minua viehättävät eniten nämä kollaasiin valitsemani hillityn väriset Unikot. Suosikkini on tuo tyyny, joka taitaa olla ihan ”nukkumatyynynpäällinen”; itse voisin sijoittaa tämän sävyisen Unikko-tyynyn oikein mainiosti meidän olohuoneeseen. Sopisi oikein nätisti vihreäsävyisen HAY:n Dot-tyynyni kanssa…

Miten on, ihastuttaako Unikko-kuosi?

Translation: Finnish design classic, Marimekko’s Unikko fabric celebrates it’s 50th anniversary this year.

Pics: Marimekko

Kommentit (34)

 1. Anna

  Mun pahimmat Unikko-överit jäi tekemättä, ja vaikka kuvio vähän kulahtanut onkin, niin tuo ensimmäisen kuvan verho on tosi kiva! Eli ehkä koen vielä Unikon uuden tulemisen 😀 sopisi terassille kivasti.

  • suvi m

   En ole minäkään kokenut Unikko-övereitä. 🙂 Verhona Unikko (tai oikeastaan mikä vain kuviollinen kangas) tuntuu omaan kotiin vieraalta, mutta kuvissa näyttää ihan kivalta.

 2. Saila

  10 vuotta sitten Unikkoa löytyi keittiöstäni jos jonkinlaisena verhona tai kappana, lähinnä sinisenä. Verhoiksi ei Unikko enää kelpaa, vaikka tykkään muutoin kuviosta kovastikin. Nyt kelpaa froteepyyhkeinä, uusina Unikko-mukeina (varsinkin tuo 50-vuotis kuosi keltainen), pussilakanoina, vahapintaisena meikkilaukkuina ja toilettipussukkana… Jotain on säästynyt 10 vuoden takaa, nimittäin useampi laukku ja meikkipussi, yksi hame ja peltipurkit. Marimekko on kyllä minulle muutakin kuin Unikko, tykkään useista näistä uudemmista kuoseista todella paljon, mutta Unikkokin pysyy listalla. Tuo villainen torkkupeitto olisi ihana….

  • suvi m

   Kyllä minullekin Marimekko on paljon muutakin kuin Unikko. Oikeastaan on aika yllättävää, että Unikko on niin suosittu (tai oli), kun ainakin nykyisin Marimekolta löytyy vaikka mitä muitakin ihanuuksia. Tulipa tästä mieleeni, että taitaa meidänkin kaapin perukoilta löytyä muutama beige Unikko-pyyhekin. Loppuen lopuksihan sitä löytyykin yllättävän paljon!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *