Blogit
Valkoinen Harmaja

Tyräkki

Kaktustrendi jyllää vahvana ja oma kokoelmani täydentyi hiljattain tyräkillä. Tai tyräkki ei taida olla kaktus ollenkaan? Huomasin suurten tyräkkien olevan alennuksessa paikallisessa kukkakaupassa, joten päätin hyödyntää tarjouksen. Onpa siinä kasvilla muuten aikamoisen ruma nimi – särähtää ainakin minun korvaani. Mutta kaunis se on katsella.

tyrakki-8494

artek-91-8483Kuvissa näkyvä By Lassenin ”Rimm” ruukku ja maljakko saatu blogin kautta

artek-91-8438

artek-91-8494

artek-91-8439

artek-91-8429

Kookas kasvi tuo kivasti ilmettä vaaleaan ruokailutilaan. Ruokapöydän vaihdon jälkeen tila kaipasikin jotain lisää, ettei lopputulos näyttäisi liian tyhjältä. Toiselle puolelle pöytää jätin ylimääräisen tuolin.

Seuraavaksi pitäisi varmaankin ryhtyä mullanvaihtopuuhiin. Ainakin meidän suuri peikonlehti kaipaisi uutta multaa ja ehkä isompaa ruukkuakin. Se on kasvanut todella suureksi ja kohta alkaa olla vaikeuksia löytää kasville sopiva tila meidän kotoa. Fiikukseni puolestaan on loukkaantunut jostain: se on alkanut pudotella lehtiä. Voi huokaus, olen niin surkea kasvien kanssa! On suoranainen ihme, että peikonlehti on säilynyt hengissä monta vuotta ja on kasvanut jättisuureksi. Toivottavasti saan pidettyä tyräkin hengissä yhtä hyvin.

Oletko sinä innostunut kaktuksista tai viherkasveista?


Translation: The latest addition to my small collection of house plants: a spurge (Euphorbia).
*By Lassen Rimm vase and flower pot gifted.

Kommentit (15)

 1. Riina

  Viherkasvit on ihania, haluaisin kunnon viidakon mutta tulee kalliiksi kun tapat kaikki kasvit ennen pitkää.. 2 isoa kallista viherkasvia olen ostanut ja molemmat selvisivät alle vuoden hengissä. En vain osaa, vaikka haluaisin! En ikinä tiedä mikä on konkreettisesti sopiva määrä kastella ja kuinka usein jne..
  Asiasta kolmanteen, voisitko tehdä postauksen teidän kissoista? Lähinnä kiinnostaa, mihin piilotat vessan ja ruokakupit, jotka ainakin meillä tuottaa päänvaivaa.. lisäksi kiinnostaa, miten kissan kanssa elo sujuu kesällä? Meillä on elokuussa otettu kissa ja nyt jo ahdistaa miten sen saa pysymään sisällä kun lapset aukoo ovia koko ajan, on siis sisäkissa tiiviillä omakotitaloalueella kuten ilmeisesti teilläkin? Aina karkaa kun silmä välttää.

  Kiitos freessistä blogista 🙂

  • suvi m

   Niinpä, kalliiksihan se tulee. Kuin ihmeen kaupalla olen nyt saanut pidettyä meidän peikonlehden ja fiikuksen hengissä useamman vuoden. 🙂 En minäkään tiedä milloin kastella – kastelen kun muistan tai kun kasvi näyttää nuupahtaneelta.

   Kiitos postausideasta! 🙂 Meidän kissojen hiekkalaatikko on kodinhoitohuoneessa sellaisen Ikean puisen jakkaran alla. Kyllä se on haasteellista pitää kissoja sisätiloissa kesällä, kun lapset liikkuu ees taas. Täälläpäin liikkuu aika paljon kissoja…

 2. Vilja @ muotoseikka\

  Tyräkki on niin kaunis. Olen himoinnut sitä läheisessä kukkakaupassa, mutta kaktuksen hankkiminen taaperoperheeseen olisi julmaa kiusaamista. Taidan siis hankkia lyyraviikunan sen sijaan. Kaikki kasvit on meillä juuri em. syystä viety turvaan yläkertaan, joten sinne sekin sitten tosin joutuu. Kasvaisipa poika jo sen verran, että saisin taas nauttia viherkasveista. 🙂
  Tuo ruukku on valtavan kaunis! Aloin heti toivoa itselleni tuollaista.

  • suvi m

   Lyyraviikunakin on ihana! 🙂 Varmasti järkevämpi hankinta kuin tyräkki taaperoperheessä. Lapset kasvavat niin nopeasti! Kohta teillä ei enää ole tuota ”ongelmaa”. 😉

   By Lassenin ruukut on kyllä upeita! Tykkään hirmusti tuosta muodosta.

 3. Pieni pullojukka, tulppaanit ja tyräkki – Laura R

  […] Korostetaan ensin, että minun ei ole pitänyt ostaa pientä pullojukkaa eikä varsinkaan valtavan kokoista tyräkkiä. Ja näin ne vain saapuivat molemmat meille. Pullojukan suorastaan käveli vastaan Stockmannilla kuukausi puolitoista sitten ja tyräkin kanssa olen ihan puhtaasti ”sisustuspuheen” uhri. Kun tarpeeksi näkee jotain asiaa, sitä vaan alkaa haluta myös itselleen. Kurkatkaa vaikka Valkoisen Harmajan Suvin mieltymyksestä hänen kotinsa tyräkkiin täältä. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *