Blogit
Valkoinen Harmaja

Tykkään: Kastehelmi-sarjan uutuudet

kastehelmi-full-img

kastehelmiuutuudet

Olen jo pidemmän aikaa miettinyt, että haluaisin uudistaa meidän juomalasikokoelmaamme. Se koostuu sekalaisista Ikean juomalaseista sekä ajattomista Iittalan Aino Aalto -laseista. Osa laseista on jo tosi vanhoja ja naarmuutuneita, joten pieni päivitys ei olisi pahitteeksi. Olen ihastellut etenkin Iittalan uusia Kastehelmi-sarjan juomalaseja sekä lasipurkkeja. Säilytän lieden vieressä suolapurkkia ja olisi kiva päivittää se vaikkapa harmaasävyiseen Kastehelmi-purkkiin.

Ja olen aivan ihastunut okran sävyyn! Haaveilin jo sen sävyisistä koristetyynyistä, mutta pari aavikko-sävyistä Kastehelmipurkkiakin toisi ihanasti ripauksen hentoa okran sävyä keittiöön.

Olen haaveillut myös sellaisista vähän raffeista keramiikka-asioista. Pari sellaista kulhoa olisi ihana löytää jostain…

P.S. Käykääpäs kurkkaamassa myös Lisbet e:n kirjoitus Grapponia-sarjasta ja astiakeräilystä. Ihanaa, että tuo upea blogi päivittyy taas!

Translation: I love these Iittala Kastehelmi glasses and small jars!

Pics: Iittala

Kommentit (15)

 1. Anniina

  Jostain syystä itselläni ei nuo Kastehelmen lasit oikein sytytä vaikka muuten sarjasta nykyään pidänkin. Ehkä syy löytyy lasin muodosta? En tiedä… Nuo purkit ovat kyllä aivan ihanan valloittavia – sanoin niin jo heti viime keväänä kun mallikappaleet tulivat Iittala myymälöihin. Ennen ajattelin Kastehelmen olevan jotenkin mummolamainen, mutta S-ryhmään tehty erikoisväri vedenvihreä vei kerralla sydämeni ja nyt sitä löytyykin kotoa lautasina ja jälkiruokakulhoina. Onneksi ennätin kerätä molempia 12kpl ennen kuin sen teko lopetettiin…

  • suvi m

   Juu, kyllä Kastehelmi tuntui vielä muutama vuosi sitten hyvinkin mummomaiselta, mutta niin vain se mieli muuttuu ja vielä kun sarja uudistui näin upeasti, niin johan näyttää taas kivalta. 🙂

   Lasi on kyllä melko ”jyrkän” muotoinen. Täytyy ensin hankkia muutama ja katsoa miten ne toimivat arjessa…

 2. Sanna/Kotibetonia

  Kauniita ovat. Valitettavasti olen joutunut huomaamaan, että Iittalan lasien laatu ei ole entisellään. Ne menevät normikäytössä rumiksi hyvin nopeaan. Kartiota ja Ainoaaltoa ollut, menneet nopeasti roskiskamaksi ja hinta on kuitenkin kohtuu kova. Niinpä olen joutunut omalta osaltani toteamaan, että moinen hinta- laatusuhde ei sovi minulle. Design miellyttäisi silmää Iittalan laseissa joten sydän vuotaa verta, mutta olen tuuminut että tyhmä ei kuluttajan kannata olla. Jos laatu menee alas niin hinnankin pitäisi tulla perässä.

  • suvi m

   Onpa ikävää! 🙁 Minulla on jonkin verran myös kakkoslaatuna ostettuja astioita, mutta enpä juurikaan huomaa niissä eroa priimatavaraan verrattuna. Aino aalto -lasit ovat meillä kyllä tosi naarmuiset, mutta ovat ne aika monta vuotta olleetkin käytössä…En kyllä osaa sanoa kuinka kauan lasien pitäisi kestää naarmuuntumatta…

 3. Lanttuleikkuri

  Kiitos blogilinkistä.
  Olin niin surullinen kun luin lopettamisesta.
  En ole vielä lämmennyt Kastehelmen uusille jäsenille, tykkään tosi tosi paljon tuikuista, joita multa löytyy, eri väreinäkin ja jalallisesta kakkuvadista.
  On eksi kaikkien ei tarvi kaikista tykätäkään.

  • suvi m

   Eipä kestä, kiva jos löysit Lisbet e:n tätä kautta uudestaan! Minuakin suretti silloin kun blogi loppui.

   Minullakin on Kastehelmi-tuikkuja. Pitääpäs kaivaa ne taas esille… Makuasioitahan nämä vain ovat. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *