Blogit
Valkoinen Harmaja

Tumman kylpyhuoneen kohtalo

Olemme päättäneet ottaa pienen hengähdystauon saunarakennuksen suhteen. Sen valmistumisella ei ole kiire, sillä voimme muuttaa taloon, vaikka saunarakennus ei olisikaan valmis vielä. Näin ollen jää aikaa myös saunarakennuksen laattojen pohditaan.

Tällä hetkellä varteenotettavin vaihtoehto on pinnoittaa suurin osa seinistä kosteutta kestävällä laastilla (Mapeilta löytyy sellaista – Mapeita täytyy käyttää, sillä vedeneristys on jo tehty sillä), jotka sitten maalataan. Lattia, ammeen reuna, suihkuseinä sekä osa saunan seinistä laatoitettaisiin kaikki samalla laatalla. Laatan koko voisi olla 10×10…tähän vaihtoehtoon päädyimme hetken tuumailtuamme. Meillä ei ole muualla missään 10×10 laattaa ja se olisi ajaton valinta. Sopivia laattaehdokkaitakin on löytynyt.

Sen olemme päättäneet myös, että saunarakennuksen kylpyhuone saa olla tumma – alkuperäisen suunnitelman mukaan. Katosta tulee joka tapauksessa valkoinen, joten se tuo myös valoa tilaan.

Niinpä suffailin vähän netissä ja etsin kuvia kylpyhuoneista, joissa on yhdistetty laattaa ja maalattua/rapattua pintaa. Ensin suuntasin Norm Architects -sivustolle, sillä muistin nähneeni siellä sellaisia kylpyhuoneita:

Upeita kuvia! Kaikissa yllä olevissa on kuitenkin osa seinistä valkoisia. Löytyisikö kuvia sellaisista kylpyhuoneista, jotka olisivat kokonaan tummia ja joissa olisi yhdistetty laattaa ja maalattua pintaa…? Googlasin kuvahaulla Elle Interiöriä ja Sköna Hem:ia (lempparilehtiäni). Tällaisia vaihtoehtoja löytyi:

Yllä näkyvä wc on minusta aivan liian tumma – näin tummaa emme halua, en myöskään pidä tuosta vihreästä väristä
Tämä kuvan ruskea väri seinissä ei miellytä, mutta harmaana pintana voisi olla upea
Mielestäni meidän täytyy tehdä niin, että rapatut seinät ovat joko hyvin lähellä valitsemamme laatan sävyä (tumman harmaa) tai sitten ne maalataan valkoisiksi. Mutta osa kylpyhuoneen tunnelmasta katoaa jos maalaamme seiniä valkoisiksi. Taidamme siis päätyä tummaan – saahan ne sitten maalattua uudelleen eri värillä jos menee pieleen.
Loppuun vielä kuva Divaani-lehdestä viime keväältä…
…tuosta se koko idea lähti. Kuten huomaatte, tuossakin kylppärissä on yhdistetty laattaa ja maalattua pintaa.

kuvat: Norm Architects, Elle Interiör -kuvahaku, Sköna Hem -kuvahaku

Kommentit (19)

 1. Anonymous

  >Tämä laatta juttu on vähän sama asia kuin esimerkiksi UGGit. Hyvät feikit saa 80€:lla, tuntuvat samalta, näyttävät samalta, jopa tuoksuvat uutena samalta. Lähemmän tarkastelun jälkeen ne näyttävät täysin erilaisilta. Hetken käytön jälkeen kantapäät menevät linttaan ja tulee sellainen olo, että oliko järkevää tässäkin nyt säästää.

 2. RUMBO

  >Moi,olen ollut reissussa ulkomailla niin jäänyt vastaamatta.mutta meidän kylpyhuoneen rapattu seinä ei ole kosketuksissa veden kanssa,en tiedä onko valmistajalla staffia joka soveltus ihan ammeen taakse. Näin ollen meillä ei ole edes vedeneristystä tuolla seinällä.

 3. Anonymous

  >Huomasin, että edellisessä kodissanne oli tumma (lähes musta kuvissa) laattalattia eteisessä. Olen haaveillut tuonkaltaisesta, mutta mietin, että näkyykö mustassa laatassa kaikki roskat? Onko jollain apua tälläiseen kysymykseen =) Kiva blogi muuten ja ihania inspiraatioita olen saanut täältä myös itselleni omaan taloprojektiin. KIITOS!

 4. suvi m

  >jussi: Kiitos vinkistä! :)Riikka: Juu, on noissa laatoissa kyllä varmasti aikamoiset katteet, mutta on kyllä laaduissakin eroa. Halutaan mahd. pienet saumat, joten on tärkeää, että laatat ovat laadukkaita ja symmetrisiä. Kvikin keittiöt ovat todella hienon näköisiä, mutta harmi että useassa niissä on kalvopinnoitetut ovet.Tsemppiä teille loppumetreille! Kohta pääsettekin jo muuttamaan jos nyt olette jo kalustusvaiheessa! :)Tapz: Jeps, olen samoilla linjoilla. Meillekin tulee maalatut ovet keittiökalusteisiin.Anonyymi: Hyvä vertaus. :)RUMBO: Ahaa, kiitos vastauksesta! 🙂 Me löydettiin tosi helmi laataksi saunarakennuksen kylppäriin, joten ei maalatakaan seiniä. Mut kirjoittelen siitä myöhemmin… ;)Anonyymi: Kiva jos olet saanut täältä inspiraatiota! 🙂 Edellisen talon eteisen musta laatta oli Ii Micron N36 ja siinä kyllä näkyi varsinkin hiekka tosi selvästi. Enää en haluakaan tummaa laattaa eteiseen. 😉

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *